ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Το "ουδετερόθρησκο" σχολείο, η Ευρώπη & ο σύγχρονος κόσμος...



Διαβάζουμε σε αυτό το ρεπορτάζ:
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι το ουδετερόθρησκο σχολείο δεν είναι παραχώρηση στους μουσουλμάνους, αλλά είναι η εξέλιξη, η Ευρώπη και ο σεβασμός στα σύγχρονα δικαιώματα του ανθρώπου. Υποστήριξε ότι στη χώρα μας τις αποφάσεις δεν τις καθορίζει η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα νέα δικαιώματα και τις συζητήσεις που γίνονται στον σύγχρονο κόσμο, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από παζάρια με την εκκλησιαστική ιεραρχία.
«Η ιεραρχία της εκκλησίας είναι αυτή που καθορίζει το αν θα αλλάξουν ή δεν θα αλλάξουν τα θρησκευτικά βιβλία και σε ποιο βαθμό θα υπάρξουν παραχωρήσεις. Μέχρι σήμερα, με μικρές διαφορές ως προς την ένταση, οι κυβερνήσεις επέλεξαν τη συναλλαγή και τη στασιμότητα, απέναντι στην αναθεώρηση και την πρόοδο», είπε.
Κι όμως, θα περίμενα από έναν, κατά τεκμήριο, μορφωμένο και σοβαρό άνθρωπο, που έχει φανεί στο δημοσιογραφικό του παρελθόν να σέβεται την Εκκλησία και όσα αυτή μεταφέρει μέσα στους αιώνες, να αντιλαμβάνεται ότι στην Ευρώπη και στο "σύγχρονο κόσμο", που επικαλείται, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη και κανείς σεβασμός στα δικαιώματα του ανθρώπου, "σύγχρονα" (;) ή διαχρονικά. Υπάρχει μόνο η δικτατορία των πολυεθνικών, που υλοποιείται μεταξύ άλλων και με τους πολιτικούς μαριονέτες τους. Η δικτατορία των πολυεθνικών, που έχει βυθίσει στο χάος και στην εξάρτηση (από τα iphone, τις σελίδες κοινωνικές δικτύωσης, τα πρότυπα συμπεριφοράς, αλλά και ουσίες) ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη νέα γενιά!!!
Ε λοιπόν όχι, αδελφέ μου Σταύρο, κανένα "ουδετερόθρησκο" (δηλ. άθρησκο) σχολείο δεν θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τα δικαιώματα των ανθρώπων και των λαών. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο ένα ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ σχολείο, που θα καλλιεργεί το φρόνημα ορθόδοξων χριστιανών εφήβων, νέων, και στη συνέχεια ενηλίκων ανθρώπων με κριτική σκέψη (που παρά τις φλυαρίες μερικών ιδεολογικά προκατειλημμένων, είναι βασικό χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας, αλλά ΟΧΙ του σύγχρονου εξαρτημένου και τηλεκατευθυνόμενου ανθρώπου), αγάπη, γενναιότητα και στόχους που ξεκινούν από εδώ και προεκτείνονται στην αιωνιότητα.
Για το ότι η Ορθοδοξία είναι η αλήθεια του Θεού που έγινε άνθρωπος και των ανθρώπων που γίνονται θεοί εν Χριστώ, εδώ.

Παρακαλώ, χρειαζόμαστε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, όχι ρομποτάκια των πολυεθνικών!
Βλέπουμε πολύ καθαρά πού πηγαίνει η "ουδετερόθρησκη" (αν και γεμάτη μαύρη μαγεία, ινδουισμό, ειδωλολατρία, σατανισμό κ.λ.π.) σύγχρονη κοινωνία - πού την πηγαίνουν εκείνοι που έχουν την εξουσία: ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε κόλαση!
Η Ορθοδοξία είναι η βάρκα μας, η κιβωτός μας. Γύρω λυσσομανούν τα κύματα, αρπάζουν εμάς και τα παιδιά μας και τα βουλιάζουν στο βυθό. Αυτό θέλεις, Σταύρο, αυτό θέλεις, κ. Υπουργέ και κάθε Υπουργέ Παιδείας; Αν είστε κι εσείς αχυράνθρωποι του συστήματος, απλά πείτε το να ξέρουμε.
Αυτά και συγγνώμη που πήρα λίγο ανάποδες, αλλά καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό.
Ας είμαστε όλοι συγχωρημένοι, όπως μας διδάσκουν ο Χριστός μας και οι άγιοί μας και όχι κανένα "ουδετερόθρησκο" συστημικό κατασκεύασμα...
Τα ίδια έχω να πω και στο "Ρουβίκωνα", που εισέβαλε σε μια εκκλησία φωνάζοντας κατά την ώρα της θείας λειτουργίας (μόνο ο Χριστός δεν αξίζει σεβασμό, προφανώς, κατά τους διάφορους δήθεν "αντιεξουσιαστές", είναι γνωστό αυτό) και μετά έγραψε: "Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”".
Μα ποίμνιο, ευλογημένοι, λεγόμαστε επειδή τα πρόβατα είναι ειρηνικά ζώα και όχι άγρια, και επειδή ο Ποιμένας μας (ο Χριστός) είναι και αμνός, που πρόσφερε τη ζωή Του για να ζήσει ο κόσμος! Οι χριστιανοί έρχονται "ως πρόβατα εν μέσω λύκων", όχι σαν λύκοι αιμοβόροι, είπε ο Χριστός. Δεν καταλαβαίνετε ούτε αυτά τα απλά, αλλά τόσο βαθιά, νοήματα;
Φυσικά, καμιά φορά υποκύπτουμε στις αδυναμίες μας και γινόμαστε "λυκοειδείς" όπως οι έξω, γιατί είμαστε άνθρωποι, προχωράμε σ' ένα δρόμο, δεν έχουμε φτάσει στο τέρμα του δρόμου - αυτό το τέρμα, που μας καλεί και καλεί κι εσάς και όλο τον κόσμο... Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ονομαζόμαστε ποίμνιο επειδή δήθεν είμαστε άβουλοι και κατευθυνόμενοι (εσείς;).
Όταν εσείς συμπεριφέρεστε ως λύκοι, οι άνθρωποι μέσα στην εκκλησία είναι ποίμνιο, γι' αυτό δεν σαν έσπασαν στο ξύλο και δεν σας πέταξαν έξω! Ούτε αυτό το καταλαβαίνετε; Τότε πηγαίνετε στο γήπεδο να κάνετε τους λεβέντες, όπου δεν υπάρχουν "πρόβατα", αλλά θηρία ανήμερα (ουδετερόθρησκα, σαφώς), και ίσως καταλάβετε όχι μόνο το νόημα του "ποιμνίου", όταν χρησιμοποιείται ο όρος στην Εκκλησία, αλλά και τη διαφορά του καλού (που προσεύχεται για σένα, ενώ του φέρεσαι χυδαία και βίαια) και του κακού (που θα σε τσακίσει χωρίς δεύτερη κουβέντα)...
Ευχαριστώ.

Και, αν θέλετε:

Εφηβεία και αναζήτηση του Θεού
Γιατί πολλά παιδιά και έφηβοι παρουσιάζουν αυτοκτονική συμπεριφορά;
Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;
Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;
Άντε και πίστεψα – Τώρα τι κάνουμε;
Αυτογνωσία
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Έλα!" - Σαν προσευχή του μοντέρνου ανθρώπου...
Το σύνδρομο της Κόλασης
Είσαι ο άνθρωπός μου;


Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ!
Σεξ στην εφηβεία
Αναρχία και (αιώνια) ζωή


Μεγάλη Σαρακοστή, αρχαία ελληνική γραμματεία και Ελληνική Παιδεία 
Τι μας αφορά πιο πολύ; Η Άλωση της Βαστίλης ή της Κωνσταντινούπολης;
Η θέωση ως σκοπός της ζωής του ανθρώπου (π. Γεωργίου Καψάνη)
Αυτογνωσία
Η αρμονία των πλασμάτων & η κληρονομιά του γέροντα Παΐσιου 
Το χριστιανικό κράτος


Φιλόσοφοι και αρχαία θρησκεία
Αρχαία φιλοσοφία και χριστιανισμός
Η συνάντηση του Ελληνισμού με το Χριστιανισμό (σειρά: Δεν είσαι μόνος)
Ένθεοι περίπατοι στην Ομήρου Οδύσσεια 
Για την αρχή της σχολικής χρονιάς...
Ο άγιος των Εξαρχείων, που δεν είχε ούτε για νοίκι...
Αντιεξουσιαστές και Μεγάλη Παρασκευή!...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: