ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Ο "Όρκος του Πολεμιστή": άλλη μια ειδωλολατρική μπαρούφα, προς εξαπάτησιν των αφελών...


Σ' αυτό το ιστολόγιο, με τη βοήθεια του Χριστού, κατά κανόνα κρατάμε στην ψυχραιμία μας. Δόξα τω Θεώ.
Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις, σπάνιες, που τα παίρνουμε στο κρανίο, όταν βλέπουμε πράγματα που μας φαίνονται εξωφρενικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο περίφημος "Όρκος του Πολεμιστή", του ουρανοκατέβατου αυτόκλητου μεσσία (ψευδομεσσία, κατά τη γνώμη μας) Αρτέμη Σώρρα (φωτο), που συνεχίζει απτόητος να παραπλανεί μερίδα του ελληνικού λαού, με αδιευκρίνιστο σκοπό: να κυβερνήσει την Ελλάδα; να τους φάει την όποια περιουσία τους έχει απομείνει; Μόνο ο ίδιος ξέρει.
Όμως δεν αρκείται στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες, όπου φουσκώνει τα μυαλά των ακροατών του με εξωπραγματικές υποσχέσεις και ρητορείες τόνωσης του τσακισμένου αισθήματος της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Παρασύρει επίσης τους ακροατές-οπαδούς του να ορκίζονται έναν καθαρά ειδωλολατρικό όρκο, έστω κι αν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Σχετικές καταχωρήσεις απείρου κάλλους εδώ.
Βέβαια, άνθρωποι που ορκίζονται σε ξένους θεούς, και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουν, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ή μηρυκαστικά; Αλλά ναι, κι αυτοί είναι αδελφοί μας, συμπατριώτες μας, ομόθρησκοί μας, συνάνθρωποί μας και η απώλεια της ψυχής έστω και ενός βαραίνει και πληγώνει όλους μας!
Προσέξτε λοιπόν, συνέλληνες και συνάνθρωποι μπλογκοναύτες, το κείμενο του... Όρκου:

Το λάβαμε από εδώ

Πέρα από τις αφελείς ασάφειες περί φωτός, δυνάμεων, συμπαντικής συνειδητότητας της νομοτέλειας, συμπαντικής μνήμης, ζεύξης του κράτιστου νου κ.τ.λ. (θα μας πουν βέβαια ότι... εμείς δεν καταλαβαίνουμε το "βάθος" των νοημάτων του - γενικά το κείμενο είναι γραμμένο σε μέτρια, όχι καλά ελληνικά), ας εξετάσουμε πού ακριβώς ορκίζονται οι "πιστοί":
"Στην ένωση όλων των ιερών ψυχών, όπου (sic) η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ". "Ενώπιον της συμπαντικής μνήμης του ενεργού ύδατος", το οποίο ο ορκιζόμενος πίνει (πράξη θρησκευτικής λατρείας) "ενώπιον θεών (πολλών) και ανθρώπων".
Ορκίζεται ακόμη "στον Πολέμαρχο" και στον "ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί" (δηλ. δεν είναι δικά του, μόνο τα εκπροσωπεί!!), δηλ. στον ίδιο το Σώρρα, ακριβώς όπως το Κοράνι επιβάλλει πίστη "στον Αλλάχ και τον απόστολό του", δηλ. στον ίδιο το Μωάμεθ.
Με τον όρκο αυτό κάποιοι μπορούν να προτρέψουν έναν άνθρωπο να διαπράξει ακόμη και φόνο (ακριβώς όπως ένας ισλαμιστής), "κατακαίγοντας" "ως πύρινη σφαίρα" κάθε "αποστατική ενέργεια", για να τη μετουσιώσει σε "δύναμη φωτός".

***

Ένας χριστιανός, πέραν του ότι δεν ορκίζεται καθόλου, πάντως, αν κατ' εξαίρεσιν ορκιστεί, σίγουρα δεν αναφέρεται σε συμπαντικές δυνάμεις (ανύπαρκτες εξάλλου - εκτός αν εννοεί τη βαρύτητα, την πυρηνική δύναμη κ.τ.λ., αλλά προφανώς δεν εννοεί αυτές και, αν τις εννοεί, είναι βλακεία να ορκίζεται κάποιος σ' αυτές), αλλά μόνο στον Τριαδικό Θεό ή στον Ιησού Χριστό και δεν ενώνεται με τους γύρω του πίνοντας ό,τι του βάζουν μπροστά του, αλλά μεταλαμβάνοντας τη θεία κοινωνία.
Αν ο ταλαίπωρος "ηγέτης" αυτού του "κινήματος" θέλει σοβαρά να αναβαθμίσει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν υιοθετεί τουλάχιστον έναν όρκο στον Ιησού Χριστό; Ή δεν έμαθε ότι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ο Θεός των Ελλήνων είναι ο Χριστός; (Έστω, 1500 χρόνια, αν δεν του αρέσει το 2000). Δηλαδή - πέρα από το πέταγμα στα σκουπίδια όλων των Πατέρων, αγίων και χριστιανών διδασκάλων των Ελλήνων 19 ή 20 αιώνων - πετάει στα σκουπίδια και το φρόνημα των αγωνιστών όλων των ελληνικών απελευθερωτικών επαναστάσεων και πολέμων των τελευταίων πολλών αιώνων, που ήταν φρόνιμα χριστιανικό!
Οι Φιλικοί ορκίζονταν "ενώπιον του αληθινού Θεού", που δεν έλεγαν βέβαια ότι είναι ο Χριστός (ίσως επηρεασμένοι από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Μασονίας), αλλά ορκίζονταν στην εικόνα Του ή στο σταυρό ή στην εικόνα της Παναγίας ή στο ευαγγέλιο, όπως δείχνουν τα παρακάτω διάσημα έργα τέχνης (από εδώ) με την ορκωμοσία των τριών ιδρυτών της Φιλικής και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:Όμως ο Σώρρας τους "ξεπέρασε" αυτούς... Ορκίζεται στη... "συμπαντική συνειδητότητα της νομοτέλειας" και κοινωνεί τους πιστους του με... "ενεργό ύδωρ"!... Κι εκείνοι αφελώς ενδίδουν, ενώ οι πρόγονοί μας άγιοι (αληθινοί επαναστάτες), ακόμη και έφηβα αγόρια και κορίτσια, προτίμησαν βασανιστήρια και θάνατο από να προβούν σε τέτοιες πράξεις λατρείας ψευδών "θεοτήτων" και "δυνάμεων" αντί του αληθινού Θεού, του Ιησού Χριστού...
Όχι, λοιπόν, αυτό δεν είναι κίνημα που μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε στην πατρίδα μου. Είναι θίασος του θεάτρου σκιών.
Θα μπορούσα πολλά να πω, αλλά, επειδή είμαι θυμωμένος και ίσως εκφραστώ κάπως απρεπώς, ένα "όχι, ευχαριστώ" αρκεί.
Αρτέμη Σώρρα, αδελφέ μου, σε καλώ σε μετάνοια στο όνομα του αληθινού συμπαντικού και υπερσυμπαντικού Φωτός, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Σώσε την ψυχή σου, γίνε χριστιανός ορθόδοξος άγιος, και μετά έλα να "σώσεις" και το λαό μας. Γένοιτο.


Ο Γέρος του Μωριά προσευχόμενος με πόνο ψυχής ενώπιον της Θεοτόκου (παραδόξως το λάβαμε από το τέλος αυτού του άρθρου, που δεν μας εκφράζει με το γενικότερο ύφος του). Ο Σώρρας όμως "τον ξεπέρασε" κι αυτόν... Ασφαλώς "δεν προσκυνά" (ίσως το κάνει μπροστά στους κοσμικούς/συμπαντικούς "θεούς" του, πάντως όχι σ' αυτόν τον ουτιδανό Ιησού και τη φτωχοχωριατοπούλα Εβραία μάνα του), αντιθέτως, δίνει στον κόσμο δικό του όρκο, σαν άλλος Μωυσής ή Μωάμεθ, που περιλαμβάνει και όρκο υπακοής στον εαυτό του, τον "Πολέμαρχο"!!! 
Αν δω τον Αρτέμη Σώρρα ενώπιον του Χριστού και της Θεοτόκου σ' αυτή τη στάση, του προσευχόμενου Κολοκοτρώνη, θα θεωρήσω ότι τουλάχιστον ίσως έχει καλές προθέσεις για χάρη της πατρίδας μας.

Επιδόρπιο:

Διψώντας για το άπειρο!
Η Παναγία των Ελλήνων!
Αρχαία Ελλάδα και χριστιανισμός (ενότητα άρθρων)
Φιλόσοφοι και αρχαία θρησκεία
Αρχαία φιλοσοφία και χριστιανισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: