ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ορθόδοξες φωνές για αποκριάτικες εκτροπές...


Το Τριώδιο είναι μια περίοδος της ορθόδοξης πνευματικής κληρονομιάς, καθιερωμένη για προσευχή, περισυλλογή και μετάνοια, που θα μας βοηθήσει να μπούμε ομαλότερα στη Μεγάλη Σαρακοστή και να πλησιάσουμε ένα βήμα προς το Χριστό και την αιώνια σωτηρία μας. Γι' αυτό και στις εκκλησιές μας γίνονται ιδιαίτερες ακολουθίες, όπου διαβάζονται και επιλεγμένα κομμάτια από το ευαγγέλιο, που αναφέρονται στη μετάνοια, τη συγχώρεση και τη σωτηρία: η παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου, η παραβολή του Ασώτου και η διήγηση της δευτέρας παρουσίας...
Ο λαός μας, που ήταν πιστός (και είναι ακόμη ώς ένα βαθμό), αλλά μπέρδευε και μερικά πράγματα -ενώ σήμερα τα μπερδεύουμε σχεδόν όλα- είχε ανακατέψει στην περίοδο του Τριωδίου αρχαία ειδωλολατρικά έθιμα από οργιαστικές λατρείες της άνοιξης. Από εκεί ξεκίνησαν οι μασκαράδες και τα καρναβάλια.
Σήμερα, ποιος είναι εκτός τόπου και χρόνου; Οι λίγοι ορθόδοξοι που υπενθυμίζουν στους άλλους το Χριστό και την αιωνιότητα ή οι πολλοί που τα ξεχνάνε όλα και βλέπουν μπροστά τους μόνο ξεφάντωμα, με το σύνθημα μάλιστα ότι "όλα επιτρέπονται" τις μέρες της Αποκριάς - δηλ. τις μέρες που οι άγιοι Πατέρες τονίζουν την προσευχή και τη μετάνοια; Τι είναι πιο σημαντικό; Το σύνθημα "άρπαξε τη μέρα και κυνήγα την ηδονή" ή ο δρόμος προς την αιωνιότητα;
Το μυστικό: μεγαλύτερη χαρά από τη σχέση με το Χριστό δεν υπάρχει. Μεγαλύτερη ηδονή από την αγάπη στο Θεό και τον πλησίον (ακόμη κι αν την πληρώνεις με μαρτύρια) δεν υπάρχει. Ο χριστιανισμός δεν είναι εχθρός της χαράς, αλλά ο δρόμος για τη μεγαλύτερη χαρά. Αλλά για να κερδίσω τη μεγαλύτερη χαρά, πρέπει να περιφρονήσω τις ασήμαντες, αμαρτωλές χαρές, που μου προτείνει ο κόσμος - ο ξεγελασμένος από το διάβολο...
Έτσι, προτείνουμε τα παρακάτω posts, όπου κάποιοι ορθόδοξοι χριστιανοί κάνουν τον αγώνα τους για το αληθινό πνεύμα του Τριωδίου, το αληθινό πνεύμα της Αποκριάς.
Οι φωνές τους θα φανούν παράταιρες και κάποιους θα τους εξοργίσουν, ακόμη και πιστούς. Δεν πειράζει. Χρειάζονται κάποιοι "παράξενοι" για να περισώσουν αυτά που εγώ, ο κοινός "πιστός", κρύβω κάτω απ' το χαλί για να συνδυάζω στη ζωή μου "και Χριστό και αμαρτία", νομίζοντας μετά πως δικαιούμαι με την "αξία μου" τον παράδεισο. Είναι μια υπενθύμιση, χρήσιμη για κάποιους ή για όλους.
Θα παρακαλούσα να διαβάσετε και τα posts μας: Ζήσε πέρα από τα όρια, Έλα όπως είσαι & Αυτογνωσία.

1

Ὁ ἐμπορικός ὅμιλος Carrefour – Μαρινόπουλος καθώς καί τά JUMBO προκαλούν με βλάσφημα εκθέματα 

 

Από εδώ

undefined
Έκθεμα στο Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης
Η είσοδος στο Άγιο Τριώδιο δυστυχώς με την καθοδήγηση και την αποχαύνωση που δημιουργούν τα ΜΜΕ ταυτίζεται τα τελευταία χρόνια στην συνείδηση πολλών Ελλήνων μέ την είσοδο σε μια περίοδο άκρατου ειδωλολατρικού εορτασμού, ξέφρενου γλεντοκοπήματος, αχαλίνωτου ξεφαντώματος, βλάσφημων εκδηλώσεων, χορών, παραστάσεων, μεταμφιέσεων, καρναβαλικών ενδυμασιών.

Τόσο δαιμονική ενέργεια να γινεται δεκτή από ορθόδοξους ἔλληνες βαπτισμένους και μυρωμένους είναι να απορεί κανείς!!! ...
Ο Διάβολος γυρίζει τα πράγματα του Θεού πάντα ανάποδα.
Ενώ η αγία μας Εκκλησία μας εισάγει σε μια περίοδο που προκαλει κατάνυξη στους πιστούς, και μας προσκαλεί σέ επιστροφή μετανοίας στον Θεό,  με σκοπό να ζητήσουμε και να πετύχουμε τη συγχώρηση για ό,τι αμαρτία κάναμε ως τώρα, ο διάβολος ανοίγει το γλεντοκόπημα και τις βλάσφημες διασκεδάσεις, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Εδώ έχουμε μια τέτοια βλασφημία προς τον λειτουργό της Εκκλησίας τον Ορθόδοξο κληρικό, η οποία όμως ενεργοποίησε την πνευματική ευαισθησία της εν Χριστώ αδελφής Ε.Ρ. ["Ν": τα στοιχεία της αφαιρέθηκαν λόγω δυσάρεστων εξελίξεων], η οποία διαμαρτυρόμενη όπως θα δείτε σε συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας Carrefour - Μαρινόπουλος, κατάφερε να αποσύρουν τα βλάσφημα εκθέματα.
Ευχόμαστε να βρει εν Χριστώ μιμητές ανάμεσά μας, έτσι ώστε όχι μόνο να τα αποσύρουν από παντού, αλλά να μην θελήσουν και έτερες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες να προσβάλλουν και να ποδοπατήσουν τα ιερά σύμβολά μας. Αν δεν τα αποσύρουν μηνύστε τους ομαδικά. 
Ανάλογα βλασφημα εκθέματα υπάρχουν καί στα JUMBO. Συγκεκριμένα, στις κυριακάτικες εφημερίδες τα JUMBO διαφήμιζαν αποκριάτικες στολές για ενηλίκους, ανάμεσα στις οποίες φιγουράριζε σε περίοπτη θέση ο «αρχιμανδρίτης με σταυρό»! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ... Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ...
Το ερώτημα που γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα το ίδιο. Τι θα συνέβαινε αν στην θέση του ορθόδοξου ιερέα, του ιερού Σταυρού, είχαμε μια στολή ραββίνου ή μουφτή πού βεβηλώνει τα ιερά τους σύμβολα; 
Προ πάντων όμως ας ελεγχθοῦμε  εμείς ως χριστιανοί για την αδιαφορία μας οταν υβρίζεται η μητέρα μας Εκκλησία και οι αντιπρόσωποι του Χριστού μας και ας κινητοποιηθούμε δυναμικά ώστε να πάψουν τα δαιμονικά καρναβάλια και η ασέβεια-βεβήλωση των ιερών και οσίων μας. Διαφορετικά θα μας βρει η οργη του Θεού και η δικαιη αυτοτιμωρία μας. Ας μετανοήσουμε επιτέλους για να σωθούμε...
Διαβάστε την εισαγωγή, και την κυρίως επιστολή που εστάλη προς την διεύθυνση τοῦ ἐμπορικοῦ ὁμίλου Carrefour – Μαρινόπουλος και προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή.


Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης

Ονομάζομαι Ε.Ρ. και είμαι μια απλή ορθόδοξη πιστή.

Σας κοινοποιώ επιστολή που έστειλα με courier στα κεντρικά γραφεία
τοῦ ἐμπορικοῦ ὁμίλου Carrefour – Μαρινόπουλος , που αφορά τη διακωμώδηση του Τιμίου Σταυρού, των Ορθοδόξων Ιερέων και Ιερών Αμφίων και κατά συνέπεια της Αγίας Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας.

Εάν επρόκειτο για στολή ραββίνου ή, ακόμα χειρότερα, μουφτή, θα γινόταν χαμός στην αλλωμένη και μασωνοκρατούμενη, άλλοτε Ορθόδοξη χώρα μας....

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πήγα και η ίδια και διαμαρτυρήθηκα στο Carrefour-Μαρινόπουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψουν την ίδια στιγμή τις βλάσφημες "στολές". Και αυτό διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο - ο σεβασμός στη θρησκεία και η μη προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και των Ιερών Συμβόλων κάθε θρησκείας. Εκεί πατούν άλλωστε, εξ αντιθέτου, για να απομακρύνουν τα ιερά σύμβολα από αίθουσες, δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία....Ας τους απαντήσουμε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο!

Παρακαλώ, όσοι μπορείτε να βγείτε εκεί έξω, σε όλη την Ελλάδα και να επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας  Carrefour, Carrefour Planet, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, 5' Μαρινόπουλος, smile market και Ο.Κ. market και να διαπιστώσετε, μέσα στις επόμενες μέρες αν τα προϊόντα έχουν αποσυρθεί. Ανήκουν στον ίδιο όμιλο και είναι πιθανόν να τα έχουν μεταξύ των εμπορευμάτων τους. Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν όλα, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Εν αναμονή και της απόκρισής τους στο αίτημά μου για δημόσια "συγγνώμη" εκ μέρους τους στο επόμενο διαφημιστικό φυλλάδιό τους και στον Τύπο,

[ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της αναγνώστριας, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ].
Ε.Ρ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το παρακάτω κείμενο:
Ἐπιστολή διαμαρτυρίας γιά τά βλάσφημα ἐκθέματα τῶν καταστημάτων Carrefour


2

Επιστολή προς το Jumbo όσων αφορά το απαράδεκτο αποκριάτικο τηλεοπτικό σποτ.

Από εδώ

Προς ΕΣΡ [Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης]
Κυρίες, κύριοι σας κοινοποιώ επιστολή μου προς τα καταστήματα παιχνιδιών jumbo όσων αφορά το πρόσφατο αποκριάτικο τηλεοπτικό σποτ.
Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία οφείλετε να επεμβαίνατε και να τα διευθετείτε αλλά είναι ανήθικο να κοιτάτε αλλού όταν προσβάλλεται η νέα γενιά με τις ευλογίες σας.
---------------------------------------
Κύριες, κύριοι,
Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 4,5 ετών και με την παρούσα σας ενημερώνω ότι κατόπιν της εφετινής αποκριάτικης διαφήμισης σας για τα καταστήματα παιχνιδιών jumbo θεωρώ πως ΟΛΟΙ οι γονείς θα πρέπει να απέχουν πλέον από την επιχείρηση σας.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν αντιλαμβάνομαι όμως τι σας ωθεί να προβάλετε ημίγυμνα παιδιά με σαφέστατα σεξουαλικά υπονοούμενα.
Η κακή ποιότητα των διαφημίσεων προφανών έχει εκτραχυνθεί αντικατοπτρίζοντας σαφώς την ποιότητα των προϊόντων σας.


Με απορία
Αναγνώστης


Δείτε στο τέλος του βίντεο, ήθελα να ήξερα πόσο μεγαλύτερες είναι αυτά τα παιδιά που προβάλει το Jumbo με τέτοιο φετιχιστικό ντύσιμο; Για μια ακόμη φορά το Jumbo μας απογοητεύει!


3

Ἔκκληση γιά μή διοργάνωση τοῦ καρναβαλιοῦ

Από εδώ
Πρός τόν ἀξιότιμο Δήμαρχο Πάτρας, κ.Γιάννη Δημαρά
καί Ξάνθης, κ.Μιχαήλ Στυλιανίδη

Εἶμαι ἐκπαιδευτικός ἀπ’ τή Θεσσαλονίκη καί ἤθελα νά σᾶς ἀπευθύνω αὐτό τό μήνυμα ὡς μείζονος σημασίας, γιατί ἐκφράζει τόσο ἐμένα προσωπικά, ὅσο και ἑκατομμύρια ἄλλους Χριστιανούς Ὀρθόδοξους Ἕλληνες. Αὐτό τό μήνυμα ἔχω ἱερή ὑποχρέωση νά σᾶς τό ἀπευθύνω πρῶτον ὡς Ὀρθόδοξη Χριστιανή, δεύτερον ὡς Ἑλληνίδα καί τρίτον ὡς ἔντιμος ἄνθρωπος.
Τό Καρναβάλι πού διοργανώνεται κάθε χρόνο στήν πόλη σας καί στό ὁποῖο συμμετέχουν χιλιάδες ἀνθρώπων αὐτοπροσώπως κι ἑκατομμύρια παρακολουθοῦν τηλεοπτικῶς ( κι ἐπηρρεάζονται ὁδηγούμενοι σέ «ἤθη» πού μόνο ἠθική ὠφέλεια δέν παρέχουν, ἀλλά ἀντιθέτως εἶναι ἀνάρμοστα ), ἀποτελεῖ ἀρχαῖο παγανιστικό ἔθιμο μέ ἀνθρωποθυσίες, κραιπάλες καί ἄλλες ἀσωτεῖες γιά τή λατρεία τοῦ Θεοῦ Βάαλ ["Νεκρός": εδώ έχω μια παρατήρηση ωστόσο. Η συντάκτρια του κειμένου ετυμολογεί το "Καρναβάλι" από τις λέξεις carne = κρέας (λατινικά) και Βάαλ. Γενικά όμως θεωρείται ότι ετυμολογείται από αλλού. Θεωρώ όμως αυτή τη λεπτομέρεια μικρής σημασίας].
Προσβάλλει τό συνταγματικά ἐπίσημο θρήσκευμα τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους καί ἄρα τούς πιστούς Ὀρθόδοξους Χριστιανούς, πρό πάντων ὅμως προσβάλλει τόν ἴδιο τόν Θεό, πρᾶγμα τρομερό! Σημειωτέον, ὅτι τήν Κυριακή πού διοργανώνεται, τελεῖται ὁ ἐσπερινός τῆς συγγνώμης στούς Ἱερούς Ναούς, γιά νά συγχωρεθοῦμε μεταξύ μας, ἐνῶ συγχρόνως παρακαλοῦμε τό Θεό νά συγχωρήσει τίς ἁμαρτίες μας καί τόν ἄσωτο βίο μας. Τυχαῖο;

Κατανοῶ πώς ἐλεύθερα συμμετέχουν μέ τή θέλησή τους κάποιοι συνέλληνες μέ τρόπο πού αὐτοί ἐπιλέγουν. Ἐπίσης κατανοῶ τήν προσφορά «ἐργασίας» πού παρέχει σέ κάποιους ἄλλους συνέλληνες σέ τέτοιες περιόδους οἰκονομικῆς κρίσεως, καθώς καί τά κέρδη πού ἀπορρέουν ἀπό τήν ἐπισκεψιμότητα στήν πόλη σας.
Ὅμως ὁ σκοπός δέν ἁγιάζει τά μέσα! Περνᾶτε ( καθώς καί οἱ προηγούμενες Δημοτικές Διοικήσεις ) βλαβερά μηνύματα σέ ψυχές ἑκατομμυρίων ἀνθρώπων καί μάλιστα σέ καιρούς ὅπου δεν ἀρμόζουν μασκαρέματα, γλεντοκόπια κι ἀσωτεῖες, ἀλλά μετάνοια, ἀλήθειες μέ πεσμένες μάσκες, σύνεση κι ἐγκράτεια, γιά τήν ἀντιμετώπιση τοῦ Ἐθνικοῦ ναυαγίου τό ὁποῖο ὑποστήκαμε. Περνᾶτε βλαβερά μηνύματα γιά τή σωτηρία τῶν βαπτισμένων μέ τό Ἅγιο Πνεῦμα ψυχῶν τῶν ἀνθρώπων καί τῆς δικῆς σας, τό ὁποῖο Ἅγιον Πνεῦμα τό λυπεῖτε καί προσβάλλετε κατάφορα καί ἐπιπλέον καταδικάζετε τήν ἔξωθεν καλή μαρτυρία στούς ἀπίστους πού ζοῦνε στή χώρα μας.
Κάποτε θά δώσουμε ἀναφορά στό Ἱερό Βῆμα τοῦ Θεοῦ γιά τίς πράξεις μας, γιά τό τί κάναμε στήν ψυχή μας, ἀλλά καί γιά τό πόσες ψυχές παρασύραμε στόν αἰώνιο ὄλεθρο.
Σᾶς παρακαλῶ ἐκ βάθους καρδίας νά σταματήσετε τό καρναβάλι καί νά ἀποδείξετε ὡς δημόσιος λειτουργός τήν εὐαισθησία καί δημιουργικότητά σας, μέ δραστηριότητες ὠφέλιμες γιά τήν Πατρίδα, τήν ὁποία ὁρκιστήκατε στό ὄνομα τῆς Ὁμοουσίου κι Ἀδιαιρέτου Ἁγίας Τριάδος νά ὑπηρεῖτε εὐλαβικά, ὅπως καί γιά τούς συνανθρώπους σας πού ζοῦνε σ’ αὐτήν.
Μέ τιμή,
Μ.Σ. ἐκπαιδευτικός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα δεχόμουν οποιαδήποτε κοσμικότητα από ανθρώπους που δεν πιστεύουν, αρκεί να γινόταν ισοσκελισμένα. Για ποιο λόγο στις αποκριάτικες στολές δεν υπάρχει στολή ραββίνου ή ιμάμη; Είναι απίστευτο το ότι πλέον κοσμικότητα σημαίνει μόνο το να είσαι αντιχριστιανός!

Emeritus