ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Βόρεια Κορέα και εξόντωση των χριστιανών


 
 
 
Η Βόρεια Κορέα έχει επιτελέσει πολλές πράξεις που θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε γενοκτονία: Εκτελέσεις, εγκλήματα, βασανιστήρια, συστηματική εξόντωση των πολιτών διά της πείνας, στρατόπεδα συγκέντρωσης, υποχρεωτικές εκτρώσεις, βρεφοκτονία και παιδική σκλαβιά.
Το 2007 η Christian Solidarity Worldwide δημοσίευσε μία έκθεση η οποία βασιζόνταν σε έρευνες και παρατηρήσεις 7 ετών και οι οποίες αποδεικνύουν ότι στην Β. Κορέα γίνεται συστηματική εξόντωση διαφόρων θρησκευτικών ομάδων και κυρίως των χριστιανών.
Παρατηρητές όπως οι ''Open Doors'' και οι ''Release International''κατατάσουν την Β. Κορέα ως την χώρα που βιάζει κάθε θρησκευτικό δικαίωμα του ανθρώπου. Η πολιτική τους όμως μπροστά στους θρησκευόμενους ξεπερνάει τον διωγμό και μετατρέπεται σε εξόντωση.
Πριν τον δικτάτορα Κιμ Ιλ Σουνγκ, το 25-30% του πληθυσμού της ΠιονγκΓιανγκ ήταν χριστιανοί. Σήμερα οποιοδήποτε ίχνος χριστιανισμού έχει σβηστεί με βαρβαρότητα. Αναγνωρίζοντας ότι ο χριστιανισμός είναι ένα εμπόδιο για την προσωπολατρεία, το βορειοκορεατικό καθεστώς άρχισε έναν πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για αυτήν την γενοκτονία. Οι τιμωρίες για τους πρόσφυγες που επαναπατρίστηκαν και είχαν έρθει σ'επαφή με ιεραπόστολους και εκκλησίες στην Κίνα, ήταν φοβερές. Τους βασανίζουν και τους ρωτούν τι σχέσεις έχουν με θρησκευτικές ομάδες. Όσοι ομολογούν είτε τους σκοτώνουν, είτε τους στέλνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους εξοντώνουν μαζί με τα παιδιά μέχρι τρίτης γενεάς.
Η οργάνωση Open Doors υπολογίζει ότι περίπου 50000 με 70000 χριστιανοί βρίσκονται φυλακισμένοι αυτήν την στιγμή. Το πιο φριχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης βρίσκεται στο Yodok, όπου χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο,είτε από βασανιστήρια, είτε από την πείνα και τις ασθένειες.
Επίσης η Β. Κορέα συνεχίζει να βασανίζει τα γυναικόπαιδα είτε μέσω της βρεφοκτονίας είτε με τις αναγκαστικές εκτρώσεις.
Ένας κομισάριος του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα του ανθρώπου διευκρινίζει ότι «υπάρχει ένας συνεχής βιασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών της γυναίκας».
Οι εκτρώσεις, οι οποίες σχετίζονται με την εθνότητα, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Ο σκοπός των κομμουνιστών είναι να υπάρχει φυλετική καθαρότητα και σκοτώνουν όσους δεν είναι σίγουροι ότι είναι «καθαροί».
 

ΥΓ. του blog μας: Σημειώνω ότι, κατά κανόνα, μάλλον δεν πρόκειται για ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά κυρίως προτεστάντες, μια και ο προτεσταντισμός (απ' όσο ξέρω) έχει τα πρωτεία εκεί κάτω. Αν υπάρχουν διαφορετικές πληροφορίες, θα ήμουν ευγνώμων αν τις είχαμε...
Για τους μη ορθόδοξους που θυσιάζονται ΗΡΩΙΚΑ για τη χριστιανική πίστη τους ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που γράφεται το παρόν, δείτε εδώ (αλλά και εδώ).
 
Δείτε επίσης:

Άλλος ένας θεοποιημένος αθεϊστής δυνάστης...  (ο βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ιλ)
Σχολικό μάθημα στην αθεϊστική Βόρεια Κορέα, το σκούπισμα των σκαλιών του αγάλματος του Κιμ Ιλ Σουνγκ
Το αναγκαστικό κλάμα ενός λαού για τον τύραννο Κιμ Γιονγκ Ιλ
Aπεβίωσε o Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οποιος δεν κλάψει (!) θα πεθάνει
Αθεϊστικά "ιερά λείψανα", που προσκυνήθηκαν από εκατομμύρια πιστούς

Κι από μας:
Ορθόδοξοι νεομάρτυρες & ομολογητές σε αθεϊστικούς διωγμούς:
Ρωσία, Ρουμανία (1) & (2), Αλβανία (1) & (2).
Οι αθεϊστικοί "παράδεισοι" της Καμπότζης και της (σημερινής) Κίνας...
Ο αθεϊσμός ενάντια στην επιστήμη
Επιστήμη & Θρησκεία, Ορθολογισμός & Δόγμα
Έτος 2030 μ.Χ. - και ένα σχόλιοΟ Νοτιοκορεάτης ορθόδοξος ιερέας π. Βόρις Μουν. Ο προκάτοχός του, π. Αλέξιος Κιμ, συνελήφθη από Βορειοκορεάτες το 1951 και έκτοτε αγνοείται η τύχη του (βλ. εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: