ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τρομακτικό κύμα χριστιανικού αίματος


Συμβαίνει ΤΩΡΑ 
Σύγχρονοι Μάρτυρες σε αιρετικές Εκκλησίες

Βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα εκπληκτικό κύμα χριστιανικού αίματος, φυσικά "άγνωστου" στα ΜΜΕ της (κάποτε) χριστιανικής χώρας μας, το οποίο σαρώνει ιδιαίτερα της χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής, κυρίως τις μουσουλμανικές.
Χριστιανοί κάθε ηλικίας και φύλου προπηλακίζονται, καταδιώκονται, φυλακίζονται, βασανίζονται, δολοφονούνται, γίνονται στόχοι βομβιστικών επιθέσεων... Κορίτσια που μεταστρέφονται στο χριστιανισμό πέφτουν θύματα βίας στις μουσουλμανικές οικογένειές τους... Και στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ηρωικοί και μαρτυρικοί αυτοί χριστιανοί είναι προτεστάντες και κόπτες (αλλά και καθολικοί), χωρίς να λείπουν και μερικές περιπτώσεις oρθόδοξων, όπως στην Ιάβα της Ινδονησίας αλλά και στο γειτονικό μας Κοσσυφοπέδιο, όπου φαίνεται πως οι ορθόδοξοι δεινοπαθούν!

Σαμπάζ Μπάτι, υπουργός Μειονοτήτων του Πακιστάν, καθολικός στο θρήσκευμα. Ένας σεβαστός & γενναίος άντρας, ο μόνος χριστιανός υπουργός της ισλαμικής αυτής χώρας. Δολοφονήθηκε με μανία την 1 Μαρτίου 2011.

Ο Θεός ευλόγησε τους ανθρώπους αυτούς, που ανήκουν σε αιρετικές χριστιανικές ομάδες και προφανώς δεν έχουν τη θεία χάρη (κάποιες δεν αναγνωρίζουν καν ότι υπάρχει η θεία χάρη, δεν έχουν μυστήρια κ.λ.π.), τους ευλόγησε δίνοντάς τους το δώρο του μαρτυρίου - το μεγάλο δώρο για να οδηγηθούν στη σωτηρία τους. 'Ετσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ, απ' αυτή την ταπεινή βραχονησίδα της μπλογκόσφαιρας... Ας είναι ευλογημένοι λοιπόν οι ηρωικοί και μαρτυρικοί αυτοί αδελφοί.
Μάρτυρες του 20ού αιώνα (εκατοντάδες χιλιάδες) έχουμε και οι ορθόδοξοι (να Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία...). Και τα τελευταία χρόνια έχουμε ευλογηθεί με αρκετούς σύγχρονους αγίους μάρτυρες στην Ορθοδοξία. Το κύμα των νεομαρτύρων από αιρετικές κοινότητες όμως που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ είναι πρωτοφανές για τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΗΜΕΡΕΣ και αξίζει σεβασμό και μίμηση (στη σταθερότητα και τη γενναιότητά τους).
Είναι άγιοι αυτοί οι άνθρωποι; Πού να ξέρω; Ο Θεός ξέρει. Μήπως ήξεραν οι ίδιοι πως ανήκουν σε αίρεση; Κι αυτό ακόμη, ο Θεός το ξέρει. Εκείνος θα οικονομήσει τη σωτηρία τους, όπως θέλει - γένοιτο.
Δες πολλές αναρτήσεις για κρούσματα βίας στον Κόκκινο Ουρανό. Και ένα ρεπορτάζ για την αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο θέμα, από το Αmen:

Κάθε 5 λεπτά ένας Χριστιανός θανατώνεται για την πίστη του!


Κάθε πέντε λεπτά ένας Χριστιανός θανατώνεται στον πλανήτη για την πίστη του! Στη συγκλονιστική αυτή δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, με βάση στοιχεία της «Open Door», Διεθνούς Οργάνωσης – Παρατηρητηρίου για τους ανά τον κόσμο διωγμούς των Χριστιανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω Οργάνωσης περίπου 100.000 Χριστιανοί φονεύονται κάθε χρόνο με διάφορους τρόπους σε κράτη, των οποίων τα καθεστώτα δρουν συστηματικά για να εξαλείψουν το Χριστιανισμό από τη χώρα τους.

Στις ίδιες αυτές χώρες υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 170.000 περίπου Χριστιανοί συλλαμβάνονται και υφίστανται απάνθρωπα βασανιστήρια. Τα στελέχη της Οργάνωσης «Open Door» εκφράζουν επίσης την απογοήτευση τους για την «’Ανοιξη» που είναι σε εξέλιξη στα ισλαμικά καθεστώτα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Όπως σημειώνουν σε κανένα κράτος από αυτά δεν υπήρξε βελτίωση στις συνθήκες ζωής των Χριστιανών. Στην Αίγυπτο λ.χ. οι καταπιεσμένοι επί καθεστώτος Μουμπάρακ Χριστιανοί αγκάλιασαν τους εξεγερμένους της πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου, με την ελπίδα ότι η πτώση του Μουμπάρακ θα τους φέρει καλύτερες ημέρες. Όμως ακολούθησε η απογοήτευση.

Η πρόσφατη ενέργεια του Στρατού, που έχει αντικαταστήσει στην εξουσία τον Μουμπάρακ, να συλλάβει γυναίκες Χριστιανές, που διαμαρτύρονταν μαζί με Μουσουλμάνες στην πλατεία Ταχρίρ, και να τις οδηγήσει στα κρατητήρια της Αστυνομίας, όπου υποβλήθηκαν σε εξευτελιστικό έλεγχο της παρθενίας τους, όπως επίσης και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών εναντίον των Χριστιανικών Ναών και των προσερχομένων σ’ αυτούς πιστών δείχνουν ότι οι καλές ημέρες για τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο είναι ακόμη πολύ μακριά. 

Οι Χριστιανοί στην Αίγυπτο υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια, δηλαδή αποτελούν το 15% του συνολικού πληθυσμού και οι περισσότεροι είναι Κόπτες. Για το ζήτημα των διωγμών των Χριστιανών έκανε δηλώσεις στο ΜΜΕ «BU Today» η Ελληνοαμερικανίδα Ελισάβετ Προδρόμου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των ΗΠΑ για τις ανά τον κόσμο θρησκευτικές ελευθερίες. Η κα Προδρόμου επιβεβαίωσε τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, όπου το ισλαμικό καθεστώς θεωρείται «μετριοπαθές».

Χαρακτηριστικά η κα Προδρόμου ανέφερε αυτό που της είπε Χριστιανός που ζει στη γειτονική χώρα, ότι στις ΗΠΑ υπάρχει Νόμος που προστατεύει τα εκεί υπό εξαφάνιση ζώα και ότι ένα τέτοιο Νόμο χρειάζονται και οι υπό εξαφάνιση Χριστιανοί στην Τουρκία...

Κατά την «Open Door
» και τις άλλες Διεθνείς Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες οι χώρες με τις χειρότερες συνθήκες για τους Χριστιανούς είναι οι ισλαμικές Αφγανιστάν, Σουδάν, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Πακιστάν και Μπανγκλαντές, η βουδιστική Ινδία και η άθεη και κομμουνιστική Βόρεια Κορέα. Αντίθετα ισλαμικές χώρες με σχετική ανεκτικότητα προς τους Χριστιανούς είναι η Ινδονησία και η Ιορδανία. Ήταν και το Μαρόκο, αλλά τελευταία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπό την πίεση ακραίων και φανατικών ισλαμιστών το καθεστώς σκληραίνει τη στάση του έναντι των Χριστιανών.
 
Το ποίημα της Φατιμά (που την έκαψε ζωντανή ο αδελφός της)

Από αυτή την προτεσταντική ιστοσελίδα αναδημοσιεύουμε τα παρακάτω, που συγκλόνισαν τον κόσμο (όποιους τα έμαθαν):

Τον Αύγουστο (2010) μουσουλμάνος κληρικός και μέλος της επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας για την προώθηση Αρετής και Πρόληψης Ανηθικότητας, σκότωσε την αδελφή του, την 26χρονη Φατιμά Αλ Μουταΐρι, αφού ομολόγησε την πίστη της στην οικογένειά της, σε Ανατολική επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Η επικοινωνία της Φατιμά με άλλους πιστούς γίνονταν κυρίως μέσω του διαδικτύου. Στη μαρτυρία της στην οικογένειά της, διακήρυξε ότι ο δρόμος του Χριστού είναι ο πιο αγνός και άγιος δρόμος. Αφού μοιράστηκε την πίστη της με την οικογένειά της, βρήκε τον αδελφό της στο δωμάτιό της με το κομπιούτερ ανοικτό. Ο υπολογιστή της περιείχε σημειώσεις για το πνευματικό της ταξίδι κι ο αδελφός της έψαχνε για περισσότερες αποδείξεις εναντίον της. Ο αδελφός της την κλείδωσε στο δωμάτιό της για τέσσερις ώρες και η Φατιμά έγραψε το τελευταίο της γράμμα. Σύντομα μετά σφάχτηκε ["Νεκρός": απ' ό,τι ξέρω, της έκοψε τη γλώσσα & μετά την έκαψε ζωντανή].
 

Απόσπασμα από το ποίημα που έγραψε η Φατιμά λίγο πριν δολοφονηθεί:

…Και μεις χάρη του Χριστού υποφέρουμε τα πάντα.
Ο Κύριος Ιησούς ας σας οδηγήσει, ω Μουσουλμάνοι
ας φωτίσει τις καρδιές σας για να αγαπάτε τους άλλους.
Δεν λατρεύουμε τον σταυρό, δεν είμαστε δαιμονισμένοι,
λατρεύουμε τον Κύριο Ιησού, το Φως του σύμπαντος.
Αφήσαμε τον Μωάμεθ,δεν ακολουθούμε το μονοπάτι του,
ακολουθήσαμε τον Ιησού Χριστό, που είναι η Αλήθεια.
Αληθινά αγαπάμε την πατρίδα μας, δεν είμαστε προδότες
καμαρώνουμε που είμαστε Σαουδάραβες,
Πώς να προδίδαμε την πατρίδα μας τον αγαπημένο μας λαό;
Ας ζήσουμε με τη Χάρη μέχρι να ‘ρθει η ώρα μας.
Τα δάκρυα κυλούν στα μάγουλα, θλίβεται η καρδιά.
Είστε τόσο μα τόσο σκληροί σ’ αυτούς που γίνονται του Χριστού!
Κι ο Μεσσίας λέει: “Μακάριοι αυτοί που γίνονται του Χριστού”!
Κι ο Μεσσίας λέει: “Μακάριοι αυτοί που διώκονται”.
Κι εμείς για χάρη του Χριστού υποφέρουμε τα πάντα.
Αρκεί. Τα σπαθιά σας δεν μας σκιάζουν, ούτε η κακία, ούτε η ατίμωση.
Δεν νοιάζομαι για τις απειλές σας. Δεν φοβόμαστε
και με τη δύναμη του Θεού είμαι δική Του
μέχρι θανάτου.
Κλαίω για τα χρόνια που πέρασαν
τη θλιμμένη κλαίω ζωή.
Τόσα χρόνια μακριά Του…
Ω ιστορία γράψε!
Μάρτυρες μαρτυρείστε!
Είμαστε Χριστιανοί
περπατάμε στο δρόμο του Χριστού.
Δεχτείτε αυτό το λόγο μου, σημειώστε τον.
Ο Ιησούς είναι ο Κύριός μας. Είναι ο υπερασπιστής μου.
Λυπηθείτε τον εαυτό σας
πενθήστε για το απαίσιο βλέμμα του μίσους σας.
Ο άνθρωπος είναι ο αδελφός του ανθρώπου.
Ω σοφοί πού είναι η ανθρωπιά σας, η αγάπη;
Εσείς πού είστε;
Με τα τελευταία μου λόγια, προσεύχομαι στον Κύριο του σύμπαντος, στον Ιησού, το Μεσσία, το Φως της ξεκάθαρης οδηγίας
να αλλάξει τα μυαλά, να κάνει δικαιοσύνη,
να απλώσει αγάπη ανάμεσά σας, ω Μουσουλμάνοι.

(Πηγή: Voice of the Martyrs)

Εύχομαι μια θέση στον παράδεισο των αγίων για κάθε Φατιμά που έδωσε το αίμα της για το Χριστό μας, έστω κι αν δεν ήξερε πολλά για τη διδασκαλία του χριστιανισμού, έστω κι αν βρισκόταν έξω από την αρχαία πίστη της Εκκλησίας, την Ορθοδοξία.

Κλείνω μ' αυτό το βίντεο, με τον κόπτη ιερέα Ζακαρία Μπότρος, που η Αλ Κάιντα έχει επικηρύξει με 60 εκατ. δολάρια, λόγω της εκπομπής του που παρουσιάζει το Ισλάμ χωρίς το προσωπείο που του έχουν φορέσει οι "ιεραπόστολοί" του στο δυτικό κόσμο:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχουν την Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι Μάρτυρες γιατί ο Μάρτυρας μαρτυρεί με τη θυσία του την Πίστη του Χριστού την Αγία! Όμως φοβάμαι ότι αυτοί θα κριθούν ανώτεροι από εμάς που λέμε ότι έχουμε την ορθή πίστη αλλά συμβιβαζόμαστε με τον οικουμενισμό, με την Νέα Τάξη, με την Νέα Εποχή...