ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Πρώην πόρνη πολυτελείας στο δρόμο του Χριστού



Για 16 χρόνια, η Annie Lobért ήταν γνωστή κατά καιρούς σαν πόρνη, συνοδός πολυτελείας και stripper. Στην ηλικία των 18, η Lobért εισήλθε πρόθυμα στη βιομηχανία του σεξ υποκινούμενη από την επαναστατικότητα και την περιέργεια της εφηβικής της ηλικίας, αλλά σύντομα έγινε σκλάβα του σεξ ζώντας μια ζωή εξαναγκασμού και απειλών, καθώς και απόλυτης δυστυχίας.
"Το ενενήντα τοις εκατό των ιερόδουλων είναι θύματα εμπορίας σεξ (‘σεξ τράφικινγκ’), λέει η Lobért, η οποία ελευθερώθηκε τελικά από τη βιομηχανία του σεξ, έγινε χριστιανή και τώρα ζει θέλοντας να βοηθήσει και άλλους που θέλουν να ελευθερωθούν.
Διάβασε αποκαλυπτικό άρθρο στο ΒΗΜΑ: 270.000 σκλάβες του σεξ στην Ευρώπη του 21ου αιώνα


Λέει ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αν και πολλές γυναίκες μπαίνουν στην βιομηχανία από δική τους ελεύθερη βούληση, χάνουν τελικά τον έλεγχο της ζωής τους. "Στο τέλος, είσαι ένα εμπόρευμα".
Στο βίντεο η Annie Lobert λέει την ιστορία της, για την ζωή της ως πόρνη πολυτελείας στο Λας Βέγκας για πάνω από 11 χρόνια, πως κινδύνεψε να χάσει την ζωή της από υπερβολική δόση κοκαΐνης και πως έγινε η μεταστροφή της.




Άφησε την βιομηχανία του σεξ ακούγοντας την συμβουλή ενός πελάτη που έγινε φίλος της.
Το 2005 η Lobért άρχισε να πλησιάζει τα θύματα από τη βιομηχανία του σεξ και τελικά ίδρυσε την οργάνωση ‘Hookers for Jesus’ με έδρα το Λας Βέγκας, με την πρόθεση να βοηθήσει παιδιά, έφηβους και γυναίκες που χρησιμοποιούνται ως δούλοι του σεξ.
 
«Κάνω αγώνα για αυτά τα κορίτσια», λέει. «Δεν μπορώ να βλέπω άλλο αυτά τα κορίτσια να πεθαίνουν. Δεν μπορώ να το αντέξω».

 
Η Lobért και η ομάδα της βγαίνουν στους δρόμους, πάνε στα καζίνο και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προσφέροντας σε εκείνους που θέλουν, μια ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία.
Το οίκημα της οργάνωσης ‘Destiny House’, είναι ένα ασφαλές μεταβατικό σπίτι, είναι ένας τρόπος για την ομάδα να προσφέρει κάποια βοήθεια σε αυτά τα άτομα. «Από τη στιγμή που αισθανόμαστε ότι οι γυναίκες είναι έτοιμες ... τις παρακινούμε να αρχίσουν να αναζητούν εργασία, και να αρχίσουν την ενσωμάτωση στην κοινωνία», λέει η Lobért.
Τον Δεκέμβριο, η οργάνωση της Lobért παρουσιάστηκε από το κανάλι Investigation Discovery σε μια σειρά από τρία μέρη με τίτλο Hookers: Saved on the Strip.”
Η Lobért ξέρει πως είναι η ζωή στους δρόμους. Είχε πουλήσει το σώμα της στην ‘Sin City’ (Αμαρτωλή Πόλη) για περισσότερο από μια δεκαετία. Τώρα θέλει να υπηρετήσει ως ένα παράδειγμα για το τι μπορούν τέτοιες γυναίκες να περιμένουν, καθώς ο Χριστός ξαναφτιάχνει τη ζωή τους.


Η Lobért είναι παντρεμένη με τον Oz Fox, κιθαρίστα, της γνωστής χριστιανικής heavy metal μπάντας, Stryper (βλ. άρθρο για τους Stryper στα ελληνικά ΕΔΩ). ["Νεκρός": Και το άρθρο: Ροκ, ροκάδες, χέβι μέταλ & Ορθοδοξία].


Αρχική πηγή (αγγλικά)
"Νεκρός": Οι ευχές μας συνοδεύουν αυτή την εξαιρετική προσπάθεια αγάπης, που θυμίζει το έργο του αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς στη Σαγκάη ή της αγίας Μαρίας Σκόμπτσοβα στο Παρίσι. Μακάρι να δούμε παρόμοια -έτσι δυναμικά και οργανωμένα- και στον τόπο μας.

5 σχόλια:

lpap είπε...

Δυτικότροπα όλα τούτα. Αμερικανιές, αλλιώς. Κρατάω την αφορμή της μεταστροφής: πελάτης που γινε φίλος. Να υποθέσω πως ήταν και καλός χριστιανός;. Σα να τα μπερδεύουμε πάρα πολύ. Οι δρόμοι του Θεού είναι ασφαλώς ανοιχτοί για όλους. Αυτό είναι δεδομένο. Από κει πέρα όμως προσωπικά μέσα μου δε νιώθω καλά μελετώντας το κείμενο. Κι ειλικρινά εύχομαι να μη ρθουν κι ε΄δω όλα αυτά. Δεν ξέρω κάτι σε ευαγγελικό-προτεσταντικό μου κάνει. Κι αυτό το κόλλημα να σωθούν κι οι άλλοι!! Ποιοί είμαστε μεις που θα υποκαταστήσουμε το Θεό;Νομίζω πως όποιος θέλει πάντα βρίσκει. Δεν ξέρω αλλά η συγκεκριμένη ανάρτηση με προβλημάτισε πολύ.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Φυσικά και είναι δυτικότροπα - στη δύση γίνονται... Αν έρθουν εδώ, πρέπει να έρθουν από εμάς, τους ορθόδοξους, με τον ορθόδοξο τρόπο, εννοείται.
Κάθε χριστιανός έχει κόλλημα να σωθούν και οι άλλοι. Και ο ιεραπόστολος, από τέτοιο κόλλημα κινείται.
Μήπως κάθε ορθόδοξος blogger δεν κινείται από τέτοιο κόλλημα;
Γυναίκες φεύγουν απ' την πορνεία, αυτό είναι το θέμα - το χριστιανικό κίνητρο είναι φυσικά στην (αιρετική) μορφή του χριστιανισμού που έχουν εκεί. Ας κάνουμε εδώ κάτι πιο σωστό.
Προσωπικά, αυτή η ανάρτηση με γέμισε χαρά για τις γυναίκες που αφήνουν το δρόμο - δε με προβλημάτισε καθόλου - και την ανέβασα με συγκίνηση.
Βεβαίως καθένας δικαιούται να εκλαμβάνει κάθε είδηση όπως νομίζει.

lpap είπε...

Όχι αγαπητέ μου, κάθε blogger δεν έχει ιεραποστολικό κόλλημα. Νομίζω πως καθένας είναι βασικά και πρώτα υπεύθυνος για τον εαυτό του. ΑΥτόν οφείλει να λλάξει, όσο μπορεί,κι έπειτα αλάζει έμμεσα και το περιβάλλον του. Έτσι τουλάχιστον λένε οι γνωρίζοντες. Γυναίκες από την πορνεία γυρνάνε πολλές ή λίγες ανάλογα την βούληση, τον ηθικό κώδικα και τα δεδομένα που τρέχουν. Κι ασφαλώς για να παραμένουν εκεί, στην πορνεία, έχουν πελάτες και κάποιους "καλούς" χριστιανούς!!! Συμβαίνει κι αυτό, δυστυχώς. Γεμάτη υποκρισία η εποχή μας κι όχι μόνο αυτή.Προσωπικά δε βιάζομαι ούτε να επικροτώ ούτε να αποδοκιμάζω στάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων.Στην πορεία φαίνεται ο καθένας ποιος είναι, τι κάνει και κυρίως πόσο πιστεύει αυτό που κάνει.Ξέρεις στο Άγιο Όρος καθε ξένος που επιθυμεί να μονάσει έχει διπλάσιο χρόνο παραμονής ως δόκιμος. Τυχαίο; Όχι, απλά δείχνει πως οι ξένοι έχουν μάθει να αλλάζουν πολύ εύκολα κι ανέξοδα στάσεις και συμπεριφορές και προτιμήσεις. Αυτά.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Νεκρέ μου ολοζώντανε
συγχαρητήρηια για την ανάρτηση.

Ο Θεός διαθέτει ΆΠΕΙΡΟΥΣ τρόπους ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.
Και γω γνωρίζω μια αλλοδαπή μπαργούμαν στην Πάτρα, που το βράδυ εργάζεται σε μπαρ με όλα τα βαψίματα και τα ντυσίματα που απαιτούνται σε τέτοιους χώρους και την ημέρα κυκλοφορεί, άβαφτη, πολύ σεμνά ντυμένη. μια άλλη ύπαρξη.

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΙ.
Μένει εκεί προς το ΠΑΡΟΝ.
Εχει μια κόρη έφηβη να συντηρήσει.

ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, και κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
ΤΗΝ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΙΣ
Π Ρ Ο Θ Ε Σ Ε Ι Σ ΤΟΥ, Μ Ο Ν Ο Ν
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

"Οι τελώναι και αι πόρναι, προάγουσιν ημάς εις την Βασιλείαν των Ουρανών" είπε ο Κύριος...

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Y.Γ."προάγουσιν ΥΜΑΣ" είναι το ορθό αλλά είπαμε...