ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πρόσκληση σε καρδινάλιο να βαφτιστεί Ορθόδοξος


...Και όχι σε οποιονδήποτε καρδινάλιο, αλλά στον περίφημο καρδινάλιο Κοχ, εκπρόσωπο του Βατικανού στον Οικουμενικό Διάλογο (Ορθόδοξων & Καθολικών). 
 
O καρδ. Κοχ (δεξιά) με το συνομιλητή του, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτη Ιωάννη Ζηζιούλα.
ΟΙ “ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ” ΚΑΙ Η “ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ” ΕΚΚΛΗΣΙΑ
(ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ)


“Ὁ Ρωμαιοκαθολικὸς Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος τοῦ Ποντιφικοῦ Συμβουλίου περὶ τῆς Προωθήσεως τῆς Χριστιανικῆς Ἑνότητας ἔφα: "Ὅπως ἔλεγε ὁ μακαριστὸς πάπας Παῦλος Ἰωάννης ὁ Β΄, ἡ Ἐκκλησία πρέπει νὰ ἀναπνέει μὲ δύο πνευμόνια. Γιὰ αἰῶνες ἀναπνέαμε μὲ ἕνα πνευμόνι καὶ τώρα ἀρχίσαμε νὰ ἀναπνέουμε μὲ δύο πνευμόνια, ποὺ ἀντικατοπτρίζονται στὶς σχέσεις ἀνατολῆς καὶ δύσης καὶ ἔτσι διαπιστώνουμε ὅτι αὐτὰ ποὺ μᾶς διαιροῦν εἶναι πολὺ μικρότερα ἀπὸ αὐτὰ ποὺ μᾶς ἑνώνουν. Ὁ Κύριος ἵδρυσε μία Ἐκκλησία παρόλο ποὺ ὑπάρχουν δύο Ἐκκλησίες." (Ιστολόγιο Χριστιανική Βιβλιογραφία).

Ας βοηθήσουμε, με κάθε καλή διάθεση, τον Καρδινάλιο Κοχ να αντιληφθεί ορισμένα απλά πράγματα, τα οποία είτε όντως δεν κατανοεί, είτε σκόπιμα διαστρέφει.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΡΤΙΜΕΛΕΣ

Η Εκκλησία, λέγει ο εξοχότατος, ανέπνεε με ένα πνευμόνι, ενώ τώρα αναπνέει με δύο και ενώ ο Χριστός ίδρυσε ΜΙΑ Εκκλησία τώρα υπάρχουν δύο!!!

Η Εκκλησία, εξοχότατε Καρδινάλιε Κοχ, είναι το “Σώμα του Χριστού”. Και ο Χριστός είναι αρτιμελής! Δεν υπάρχει στο Σώμα Του σπίλος ή ρυτίδα. Ποτέ δεν υπήρξε ανάπηρο. Ως εκ τούτου το Σώμα Του (δηλαδή η Ορθόδοξη Εκκλησία) είχε πάντοτε δύο πνεύμονες και ανέπνεε κανονικότατα.

Εξ ου και μετά το Σχίσμα ανεδείχθησαν εκατομμύρια Αγιοι και παρήχθη θεολογία που αναπνέει από καθαρά πνευμόνια, όπως η διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του Αγίου Μάρκου Εφέσου Ευγενικού, του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς και τόσων άλλων Αγίων της Εκκλησίας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ

Παράλληλα ο εξοχότατος πρέπει να έχει υπόψη του ότι η Εκκλησία ήταν, είναι και θα παραμείνει ΜΙΑ και αδιαίρετη όπως ακριβώς τη σύστησε ο Χρστός. Τα δε όριά Της συμπίπτουν ΑΠΟΛΥΤΑ με την ΜΙΑΝ Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΤΩΜΑ ΕΞΑΙΣΙΟΝ

Δεν υπάρχει κανένας ιστορικός ή θεολογικός λόγος ο εξοχότατος κ. Κοχ να συγχύζει τον Παπισμό με την Εκκλησία.

Η αρχαία Ρώμη εξέπεσε από την Εκκλησία πριν χίλια περίπου χρόνια. Ως εκ τούτου δεν αναπνέει ούτε με ένα, ούτε με δύο πνεύμονες.

Ο Παπισμός είναι νεκρό τυμπανιαίο πτώμα, που αναδίδει την αφόρητη δυσωδία των σταυροφοριών, της Ιεράς Εξέτασης, της εκκοσμίκευσης του χριστιανισμού, της συνενοχής με την αποικιοκρατία, της ανοχής ή και της προαγωγής της δουλείας, της διεξαγωγής των “Ιερών” πολέμων, της συνεργασίας με τους φασίστες και τους Ναζί, του κουκούλωματος των παιδόφιλων Φραγκοπαπάδων και τόσων άλλων εγκλημάτων κατά της πίστης μας και της ανθρωπότητας.

ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Αν λοιπόν ο εξοχότατος Καρδινάλιος Κοχ θέλει να ζήσει την εν Χριστώ ζωή πρέπει να προσέλθει εν μετανοία, με το μυστήριο του βαπτίσματος, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή το βάπτισμα των αιρετικών δεν είναι έγκυρο (είναι “μίασμα” όπως μας εξηγεί ο Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης).

Τότε θα αντιληφθεί τι σημαίνει αναπνοή από δύο πνεύμονες, επειδή τώρα ούτε με ένα, ούτε με δύο πνεύμονες αναπνέει, ασχέτως του τι είδους ψεύδη του έχουν πει οι συνομιλητές του στο Μπαλαμάντ και τη Ραβέννα και τα οποία φυσικά ψεύδη δεν δεσμεύουν ούτε κατά διάνοιαν την Εκκλησία, αλλά εκπροσωπούν ΜΟΝΟΝ το κακόδοξο φρόνημα ορισμένων ορθοδόξων αντιπροσώπων! Οχι την πίστη της Εκκλησίας. 
 
***
ΥΓ. του blog μας:  
Οι απόψεις του καρδινάλιου Κοχ για την ενότητα των Εκκλησιών (Ορθόδοξων - Καθολικών) εκφράζονται εύγλωττα σ' αυτή τη συνέντευξη.
Εκεί όμως, ανάμεσα σε άλλα "φιλειρηνικά" (που σίγουρα συγκινούν την ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη), λέει:
Kαρδινάλιος Κoch: Πιστεύω ότι, όταν συναντιόμαστε με τους ορθοδόξους βρισκόμαστε σαν  στο σπίτι μας. Γιατί οι Ορθόδοξοι  έχουν διατηρήσει τις  δομές, τη νοοτροπία της Αρχαίας Εκκλησίας. Εμείς οι καθολικοί βρισκόμαστε σε κίνδυνο  να ξεχάσουμε αυτήν την πραγματικότητα. Και εάν ακόμη η ρήξη ανάμεσα σε αυτές τις Αρχαίες Ορθόδοξες Εκκλησίες έγινε περισσότερο από μια χιλιετία, έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι σαν στο σπίτι μου, όταν τις επισκέπτομαι. Με τους Προτεστάντες, καίτοι διαχωριστήκαμε μόλις πριν από 400 χρόνια, είναι μια άλλη πραγματικότητα.
Ναι, εξοχώτατε. Βρίσκεστε στο σπίτι σας, όταν επισκέπτεστε την Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί οι πνευματικές ρίζες της Δύσης (οι δικές σας ρίζες) είναι ορθόδοξες. Ο χριστιανισμός της δυτ. Ευρώπης των πρώτων 1000 ετών μ.Χ. έχει μεγαλύτερη σχέση με την ορθοδοξία (είναι ορθοδοξία) παρά με τον καθολικισμό, μεσαιωνικό ή μεταγενέστερο... Δεν το γνωρίζετε;
Γι' αυτό ονομάζεται "Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας" το βιβλίο που αφηγείται την έρευνα των αρχαίων χριστιανικών πηγών και τελικά τη μεταστροφή στην Ορθοδοξία μιας ολόκληρης προτεσταντικής Εκκλησίας στην Αμερική.
Γι' αυτό μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία, τον Αύγουστο του 2010, ο διάσημος Ελβετός θεολόγος και μοναχός π. Γαβριήλ Bunge.
 
Παύλος ντε Μπαγεστέρ
 
Γι' αυτό μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία ο φραγκισκανός μοναχός Παύλος ντε Μπαγεστέρ (Paul De Ballester), που μάλιστα δολοφονήθηκε μόλις τέλεσε τη θεία λειτουργία στην πόλη του Μεξικού το 1984. Το βιβλίο του Παύλου ντε Μπαγεστέρ, που μετά από περιπέτειες τελείωσε βίαια τη ζωή του ως ορθόδοξος επίσκοπος Ναζιανζού, Η πορεία μου στην Ορθοδοξία, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και φανερώνει πολύ καθαρά, μέσα από τα μάτια ενός αγνού νέου καθολικού μοναχού, γιατί ο καθολικισμός είναι αίρεση.
Δυο ταπεινές προτάσεις ακόμη:
Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Δύση (του Γάλλου ρωμαιοκαθολικού κληρικού π. Πλακίδα Deseille, που μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία συνεχίζοντας να σέβεται πάρα πολύ την πνευματική του κληρονομιά).
Με αγάπη, χωρίς κανενός είδους φανατισμό - γιατί φανατισμός σημαίνει ν' αγαπάς τις ιδέες σου πιο πολύ από τον αδελφό σου και τέτοιο πράγμα δε συμβαίνει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: