ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Video shows police beat Christians - Διωγμοί κατά των χριστιανών στην Κίνα...


Από εδώ.

Ενα ανελέητο κυνήγι έχει ξεσπάσει στην Κίνα ενάντια των Χριστιανών, με την αστυνομία να καταλαμβάνει εκκλησίες και να τις κατεδαφίζει, την ώρα που οι πιστοί ζουν σε καθεστώς τρόμου. Επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη Γουενζού, στα νοτιοανατολικά, όταν οι Χριστιανοί οχυρώθηκαν μπροστά από ναό, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους αστυνομικούς.

Από τις αρχές του χρόνου, αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν δώσει εντολή για την κατεδάφιση δεκάδων εκκλησιών στην επαρχία Ζεγιάνγκ, ενώ από άλλους ναούς αφαιρούνται οι σταυροί από τον τρούλο με το επιχείρημα ότι πρόκειται για παράνομες κατασκευές. Η κίνηση όμως μεταφράζεται σαν μία προσπάθεια να περιοριστεί η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην Κίνα, όπως αναφέρει το CNN. Η πόλη Γουενζού είναι στο επίκεντρο όλων αυτών, καθώς θεωρείται προπύργιο του Χριστιανισμού.

Εξαιτίας της κατάστασης, τα μέλη της κοινότητας της Εκκλησίας της Σωτηρίας έχουν αναλάβει να φυλάνε τις πύλες του ναού τους τελευταίους δύο μήνες. Τον Ιούλιο, το κλειστό κύκλωμα του ναού είχε καταγράψει αστυνομικούς να χτυπούν τους συγκεντρωμένους Χριστιανούς και να τους απομακρύνουν με τη βία.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην Κίνα αντιμετωπίζεται ως απειλή από το Κομμουνιστικό κόμμα. Στην πόλη Γουενζού, που ονομάζεται και Ιερουσαλήμ της Κίνας, οι Χριστιανοί βιώνουν τη χειρότερη καταπίεση των τελευταίων δεκαετιών, με τους περισσότερους κατοίκους να ζουν μέσα στο φόβο.

«Οι ηγέτες θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι ξένη θρησκεία και μέρος μίας ξένης κουλτούρας. Βλέπουν την αύξησή μας σαν μία εισβολή της Δύσης στην Κίνα», εξήγησε στο CNN ένας εκκλησιαστικός ηγέτης.

"Ν": Ευχόμαστε υπέρ των αδελφών μας και υπέρ των διωκτών τους, για μετάνοια και σωτηρία τους...
Μας λυπεί ωστόσο ότι από αυτούς τους αναρίθμητους Κινέζους χριστιανούς, σχεδόν όλοι είναι προτεστάντες. Οι ορθόδοξοι αποτελούν σταγόνα στον Ωκεανό.
Έως πότε; Έως πότε η αρχαία αυθεντική Εκκλησία του Χριστού θα είναι ουσιαστικά ΑΓΝΩΣΤΗ ακόμα και σε τεράστιους χριστιανικούς (αιρετικούς) πληθυσμούς του πλανήτη μας;
Γι' αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι ιεραποστολικές Εκκλησίες (που κάνουν ό,τι μπορούν, πολλές φορές με απίστευτο ηρωισμό και αυτοθυσία) και τα πατριαρχεία, αλλά κάθε μητρόπολη, ενορία, μονή, χριστιανική ομάδα κ.τ.λ., που μπορεί να συμβάλει με κάποιον τρόπο στο έργο της παγκόσμιας ορθόδοξης ιεραποστολής. Πολλοί συμβάλλουν. Κυρίως ιδιώτες. Περιμένουμε και από τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες ανάλογες (και οργανωμένες) προσπάθειες.
Ο Θεός να ελεήσει τον κόσμο Του, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: