ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αλλοδαποί βαπτίστηκαν ορθόδοξοι χριστιανοί στη Λαμία


Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 και σύμφωνα με την αρχαία τάξη και παράδοση της Εκκλησίας μας, λίγες ημέρες προ του Πάσχα, τελέστηκε σε πρωτοχριστιανικό κλίμα το ιερό μυστήριο του Βαπτίσματος, για τους 13 αποφοίτους του 15ου τμήματος της Σχολής Κατηχήσεως Ενηλίκων Αλλοδαπών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Οι Κατηχούμενοι, καταγόμενοι από διάφορες χώρες της υφηλίου, όπως η Νιγηρία, η Βουλγαρία, η Ταϊλάνδη και η Αλβανία, είχαν παρακολουθήσει με επιμέλεια και προσοχή, για δύο μήνες περίπου τα μαθήματα της Σχολής. Η Βάπτιση τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικόλαο στο  Βαπτιστήριο Ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως, που ευρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, δίπλα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γρηγορίου, Επισκόπου Υπάτης. 


Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με πατρικά λόγια στους νεοφωτίστους και τους έδωσε πνευματικές συμβουλές για την νέα τους  χριστιανική ζωή, που προέκυψε από την πηγή της ζωής, την κολυμβήθρα της Εκκλησίας μας. Τα πρόσωπα των νεοφωτίστων έλαμπαν κάνοντας το σημείο του Σταυρού, και έδειχναν σε κάθε ευκαιρία την χαρά τους και την ευγνωμοσύνη τους στον Θεό, που βαπτίστηκαν Χριστιανοί. Παρόντες στο Ιερό Μυστήριο, ήταν πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοφύτων χριστιανών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα έχουν βαπτισθεί 255 αδελφοί μας αλλοδαποί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι Ευχάριστα Γεγονότα.