ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

«Είναι ένα θαύμα»: Τα παιδιά της αγόρασαν την ταφόπλακά της αφού οι γιατροί είπαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιώσει από τον COVID-19, αλλά…


Κόκκινος Ουρανός


Αφού η Bettina Lerman πέρασε εβδομάδες σε αναπνευστήρα καθώς πάλευε με τον COVID-19, η οικογένειά της προετοιμάστηκε για αυτό που πίστευε ότι ήταν το αναπόφευκτο.

Με τους γιατρούς να προβλέπουν ότι η 69χρονη Λέρμαν, δεν θα αναρρώσει, αγόρασαν μια ταφόπλακα, άρχισαν να σχεδιάζουν την κηδεία της και ετοιμάστηκαν να της πουν ένα συναισθηματικό αντίο.

Τα παιδιά της Λέρμαν ήταν τόσο πεπεισμένα ότι η ζωή της μητέρας τους πλησίαζε στο τέλος της, έδωσαν επίσης τα υπάρχοντά της και άδειασαν το διαμέρισμά της στη Φλόριντα.

«Δωρίσαμε τα πάντα που είχε στο διαμέρισμά της για άλλους που έχουν ανάγκη στην κοινότητα των ηλικιωμένων της», είπε η κόρη της Jennifer Miele σε μια σελίδα του GoFundMe. «Είχαμε ήδη πάει στο γραφείο τελετών και σχεδιάζαμε την κηδεία της, με τα ελάχιστα που της είχαν απομείνει».

Τότε, στις 29 Οκτωβρίου — ακριβώς πριν σχεδιάσουν να αφαιρέσουν τη Λέρμαν από την μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στην ζωή — κάτι συγκλονιστικό εκτυλίχθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Μέιν στο Πόρτλαντ του Μέιν: ξύπνησε.

Ο γιος της Λέρμαν, Άντριου, είπε στο CNN για το απίστευτο τηλεφώνημα που έλαβε ενώ περίμενε να ακούσει ότι η μητέρα του πέθανε.

«[Ο γιατρός] είπε, «Λοιπόν, θέλω να έρθεις εδώ αμέσως». Αναρωτήθηκα, «εντάξει, τι συμβαίνει;» θυμάται ο Λέρμαν. Και όταν πήγε άκουσε το εξής: «Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα κακό. Η μητέρα σου ξύπνησε».

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της ιστορίας είναι αυτό που είπε ο Andrew στο CNN για την πίστη της μητέρας του και τον αντίκτυπο που έχει το ιατρικό θαύμα στη δική του οπτική γωνία.

Είπε ότι η μαμά του είναι «πολύ θρησκευόμενη» και η εκκλησία της και οι φίλοι της προσεύχονταν για εκείνη.

«Οπότε δεν μπορούν να το εξηγήσουν από την ιατρική πλευρά. Ίσως είναι από τη θρησκευτική πλευρά», είπε ο Andrew. «Δεν είμαι τόσο θρησκευόμενος, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που τη βοήθησε. Δεν γνωρίζω».

Και πρόσθεσε: «Είναι ένα θαύμα».

Η αδερφή του Andrew, Jennifer, περιέγραψε επίσης τη μητέρα τους ως «αγωνίστρια της προσευχής».

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η Λέρμαν πέρασε περισσότερο από ένα μήνα σε κώμα και τώρα είναι ξύπνια και ανταποκρίνεται. Και ενώ δεν κάνει περιπάτους στο δάσος, κάνει βήματα προς την ανάκαμψη. Κάνει φυσικοθεραπεία για να ανακτήσει δυνάμεις και είναι σε θέση να αναπνέει μόνη της με συμπληρωματικό οξυγόνο, σύμφωνα με το WMTV-TV.

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: