ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η έγκλειστη Γερόντισσα Χριστίνα της Δράμας - Η Γερόντισσα της σιωπής

 "Άλλον ο Θεός τον κάνει μοναχό για να βοηθήση μια οικογένεια και άλλον για να βοηθήση ολόκληρο Έθνος". Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

 


iconandlight

Η γερόντισσα Χριστίνα μια αγία μορφή των ημερών μας, γεννήθηκε το 1925 στον Ακρίτα Κιλκίς, ενώ ασκήτευε έγκλειστη για πολλά χρόνια στο ερημητήριο της Μεταμορφώσεως που η ίδια είχε ανεγείρει στην Πρασινάδα Παρανεστίου.
Έγινε μοναχή στον φρικτό Γολγοθά (στα Ιεροσόλυμα) από τον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Βενέδικτο, και στη συνέχεια μεγαλόσχημη μοναχή από τον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου (Σινά) κ. Δαμιανό.
Η γερόντισα Χριστίνα έζησε ερημητικό βίο στο Σινά, και υπήρξε Κτήτορας της Ιεράς Μονής Παναγίας Παγγαιοτίσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Από εκεί, με την ευλογία του πνευματικού της, αειμνήστου γέροντα Ευσεβίου Βίτη, ανεχώρησε στο Παρανέστη για να ζήσει ερημητικό, έγκλειστο βίο. Βοήθησε πάρα πολύ κόσμο με την προσευχή της και τις πνευματικές νουθεσίες. Η προσευχή της είχε μεγάλη παρρησία στον Θεό. Εκοιμήθη το Σαββάτο 23 Ιουνίου 2012 σε ηλικία 87 ετών.  Κατά τη διάρκεια της Εξοδίου Ακολουθίας πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν κάτι θαυμαστό.

Τα αμίλητα χρόνια της γερόντισσας στον κόσμο τούτο, είθε να γίνουν ατελεύτητες ομιλίες-πρεσβείες για όλον τον κόσμο, ενώπιον του θρόνου του Κυρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: