ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Το χειρότερο συμβάν των Θεοφανείων 2021: σοβαρός τραυματισμός νέου, που βούτηξε να πιάσει το Σταυρό στην Εύβοια. Προσευχόμαστε γι' αυτόν!...

 

Η είδηση από iefimerida.gr (& συμπληρωματικά εδώ), με βίντεο. Φωτο από εδώ.

Άσχημη κατάληξη είχε σήμερα Τετάρτη στην Αμάρυνθο Ευβοίας η απόφαση νεαρών ατόμων να τιμήσουν τα Θεοφάνια ρίχνοντας μόνοι τους τον Σταυρό στη θάλασσα ώστε να πέσουν μέσα και να τον πιάσουν.

Σύμφωνα με το eviathema, ένα εκ των ατόμων πέφτοντας στην θάλασσα χτύπησε άσχημα αφού παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να μείνει ακινητοποιημένος μέσα στο νερό.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό ενώ έπειτα μετέβη καΐκι στο σημείο ώστε να μεταφέρει τον νεαρό στο λιμάνι της Αμαρύνθου.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο της Χαλκίδας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το evima, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. 

*****

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 24χρονος από τη Χαλκίδα, που σήμερα το πρωί μαζί με ομάδα ατόμων βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό στην Αμάρυνθο Εύβοιας, όπως ορίζει το έθιμο των Θεοφανίων.

Ωστόσο, ο νεαρός κατά την πτώση του στο νερό τραυματίστηκε άσχημα στον αυχένα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του eviathema.gr, έχει χάσει μέχρι στιγμής τη λειτουργία στα χέρια και τα πόδια, ενώ πρόκειται να διακομισθεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών.

Η είδηση στο Διαδίκτυο

Το ιστολόγιό μας εύχεται να γίνει το θαύμα του Τιμίου Σταυρού & του Μεγάλου Αγιασμού και να σωθεί το παλικάρι. Περιπτώσεις όπου άνθρωποι έριξαν μόνοι τους το Σταυρό στη θάλασσα, αφού απαγορεύτηκε να γίνουν κανονικές τελετές αγιασμού των υδάτων, είχαμε κι άλλες (όπως εδώ), που κατά κανόνα προκάλεσαν την τιμωρία τους από τις κρατικές αρχές.

Απαράδεκτο. Ας γνωρίζει το κράτος ότι αυτά φανερώνουν πόση ανάγκη έχει ο λαός μας από όλα αυτά, πράγμα που καλό θα είναι να το λάβει υπόψιν.

Ωστόσο το δυστύχημα θα μπορούσε να συμβεί και σε κανονική τελετή, με ιερείς, και ατυχήματα έχουν συμβεί κατά καιρούς. Εμείς απλά ευχόμαστε, όπως είπαμε, και δεόμαστε στο Χριστό μας, στη Θεοτόκο, τον Τίμιο Πρόδρομο και όλους τους αγίους μας, υπέρ του αδελφού μας!

Αν χαθεί, θα είναι ένας μάρτυρας. Ευχόμαστε όμως να ζήσει, περισσότερο για τη δοκιμασία των δικών του. Αμήν.

Προς τιμήν του απευθύνομαι στους δικούς του & σε όλους εκείνους που ανησυχούν γι' αυτόν, με τα εξής:

Έχουμε ήδη την αιώνια ζωή! Άρα, τι φοβόμαστε;

"Δεν υπάρχει θάνατος! Κι ας το νομίζουν όλοι".
Τα πνεύματα των νεκρών και εμείς
Η κατάργηση του θανάτου - Αποχαιρετώντας τα παιδιά μας για τον Ουρανό…
Το Βραβείο της Θείας μου
Η Αγία Γραφή για τη μετά θάνατον ζωή των ψυχών
Και βέβαια θ' αναστηθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: