ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ο σταυρός στη Λέσβο, οι συλλήψεις, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία...



"Με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα συνολικά 36 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου επειδή τοποθέτησαν νωρίς σήμερα το πρωί ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό στη βραχώδη ακτή του Απελή της Μυτιλήνης.
Οι 36 (35 Έλληνες και ένας Αλβανός) απολογούνται στη διαδικασία της προανάκρισης γεγονός που σημαίνει ότι θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα σήμερα αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί.
Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα, όταν ένας μεγάλος μεταλλικός σταυρός που κατασκευάστηκε στη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση τοποθετήθηκαν με τη χρήση γερανού στην περιοχή. Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα 36 άτομα έχουν κατασχεθεί και δυο γερανοφόρα οχήματα. Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει πάρει διαστάσεις ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού οι συλληφθέντες μέσα από την Αστυνομία με τα κινητά τους τηλέφωνα μετέδωσαν φωτογραφίες τόσο από το γεγονός όσο και από το χώρο όπου κρατούνται..." (από εδώ).


***

Ποια η αλήθεια; Δεν ξέρουμε εμείς εδώ.
Παραθέτουμε δύο δημοσιεύματα, ένα κάπως ουδέτερο και ένα ενάντια στο στήσιμο του σταυρού στην τοποθεσία "Απελή" στη Λέσβο, και τα συμπεράσματα ας ανήκουν στον αναγνώστη...

Λέσβος: 36 οι συλληφθέντες για την τοποθέτηση του Σταυρού – Γιατί κατηγορούνται

Βετεράνος χρυσαυγίτης ο 38χρονος που ξαναέστησε το σταυρό στη Λέσβο, προς έκπληξη κανενός

Ενημέρωση της 13 Μαρτίου 2019: Εδώ αναφέρεται ότι ο σταυρός στήθηκε εκεί αρχική την περίοδο της Κατοχής στη μνήμη εκτελεσθέντων πατριωτών. Ήταν μικρότερος.
Τα χρόνια όμως πέρασαν, η ιστορία ξεχάστηκε, αλλά ο Σταυρός έμεινε.
Μέχρι που "κάποιοι", με το έτσι θέλω και με το έτσι με αρέσει, τον γκρέμισαν. Οι κάτοικοι τον ξαναέστησαν μεγαλύτερο και την εξέλιξη την γνωρίζουμε.
Με λίγα λόγια. Δεν πήγε ο Σταυρός στους λαθρομετανάστες, αλλά εκείνοι στον Σταυρό. Αυτός που κάνει τις μηνύσεις είναι από την Καρδίτσα, πήγε πριν δύο χρόνια στην Λέσβο (προφανώς τα παίρνει από ΜΚΟ) και προσπαθεί να επιβάλλει τα θέλω του στους ντόπιους.
Επίσης πίσω από την καταδίωξη του Σταυρού βρίσκεται "ελληνική" ΜΚΟ που έχει ως στόχο τη "Συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία" και την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, τα οποία κατά την ΜΚΟ "προσβάλλει" η ύπαρξη του Σταυρού.
Βγάλτε τα συμπεράσματα σας....
Ο σταυρός αυτός μας θυμίζει δύο άλλους σταυρούς. Εκείνον που έστησαν στις αμερικανικές ακτές οι Ισπανοί επιδρομείς ("εξερευνητές"), τον οποίο οι ιθαγενείς θεωρούν επίσης σύμβολο σφαγής και καταστροφής, και εκείνον που στήθηκε από σιδηροδοκούς στα ερείπια των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, τον οποίο ο τοπικός Σύλλογος Αθέων απαίτησε, κάνοντας μάλιστα μήνυση στο δήμο, να απομακρυνθεί.
Για τον πρώτο σταυρό, αν θέλετε, διαβάστε στην ανάρτησή μας Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους.
Για τον δεύτερο, εδώ: Ένα θαύμα σε δημόσιο χώρο: ο σταυρός στο «Σημείο Μηδέν» - & οι αντιδράσεις των αθεϊστών...

Επίσης: Η διπλή φύση του προσφυγικού / μεταναστευτικού προβλήματος...
Έκκληση προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα (και αγγλικά και αραβικά).

Το μεταναστευτικό είναι ακανθώδες και σκοτεινό. Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται προστασία, γιατί η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών από χώρες όπου κυριαρχεί η βία μεταφέρει κύμα βίας και στην Ελλάδα, και, όσο το κράτος δεν βάζει φραγμούς, ανθεί και θα ανθεί ο ρατσισμός. 
Χρειάζεται, όπως πάντα, διάκριση, δηλ. να ξεχωρίζουμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε κάθε στιγμή. Δυστυχώς, "δεν υπάρχει κράτος". Η Εκκλησία μπορεί να κάνει κάτι πέρα από συσσίτια; Δεν ξέρω. Αν όμως κανείς επίσημος φορές ή θεσμός δεν κάνει κάτι, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους (και ήδη το κάνουν) οι πιο δυναμικοί από τους απλούς πολίτες - και ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό.
Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής


Ως υστερόγραφο, θεωρώ κατάλληλο αυτό:
«Παιδιά χωρίς Θεό»: ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά...


Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: