ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Έκκληση προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα"Ν": Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε ελληνικά και μεταφράστηκε αγγλικά και αραβικά από ορθόδοξους χριστιανούς (όχι μόνο Έλληνες) που αγαπούν όλους τους λαούς. Σκοπός τους είναι να μπορούν να το αξιοποιήσουν όποιοι αδελφοί μας το επιθυμούν (είτε πρόσωπα, είτε ομάδες, ενορίες, μονές ή μητροπόλεις) στην επικοινωνία τους με τους μετανάστες που έχουν εισρεύσει και εισρρέουν στη χώρα μας, ώστε εκτός από την υλική βοήθεια που τους προσφέρουν, να μπορέσουν να τους προσφέρουν και την πιο πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια, την πνευματική και αιώνια.
Υπόψιν ότι οι συμμορίες των αιρετικών - συγχωρήστε με που το λέω έτσι, οι αιρετικοί δεν είναι εχθροί μας, αλλά και οι ίδιοι είναι θύματα πονηρών λύκων, εχθροί δικοί μας και των ίδιων των αιρετικών είναι οι αιρέσεις και ο σατανάς - οι συμμορίες λοιπόν των αιρετικών έχουν ήδη αρχίσει να τους προσεγγίζουν. ΑΝ λοιπόν έχουμε μέσα μας λίγο έλεος για τους αδελφούς μας, ας αφήσουμε στην άκρη κάθε δικαιολογία και ας κάνουμε κάτι γι' αυτούς.
Ο Χριστός και η Παναγία και όλοι οι άγιοι μαζί μας και μαζί τους. Ευχαριστώ.

Φίλε μετανάστη,
Φίλε πρόσφυγα,

Σ’ αυτή τη χώρα μπορείς να βρεις ένα αγαθό, που εδώ και 2000 χρόνια δίνεται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις, σε όλους όσους πραγματικά επιθυμούν να το αποκτήσουν. Το αγαθό αυτό λέγεται «προσωπική σχέση με τον Θεό» και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σου, επειδή είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουμε.

Ο Θεός μας έπλασε από αγάπη. Κάθε μέρα μας χαρίζει τη ζωή στον κόσμο που δημιούργησε, χωρίς να μας ζητάει κανένα αντάλλαγμα, αλλά χαίρεται να έχει μαζί μας μια σχέση αγάπης. Πριν από 2000 χρόνια, ο Δημιουργός μας έγινε άνθρωπος, περπάτησε ανάμεσά μας, και με την άγια ζωή Του μας έδειξε πώς θέλει να ζουν οι άνθρωποι, για να γίνουν τέλειοι σαν Αυτόν. Τον γνωρίσαμε με το όνομα: «Ιησούς Χριστός».

Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος στη Βηθλεέμ, από μία παρθένο με το όνομα Μαρία. Ο Ουράνιος Θεός έγινε μετανάστης στη γη για να Τον γνωρίσουμε. Και έμεινε ανάμεσά μας 33 χρόνια, ώσπου τον θανατώσαμε στον σταυρό, επειδή εμείς οι άνθρωποι συχνά δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε.

Όσο έζησε στη γη, μας αποκάλυψε ότι ο Θεός είναι αγάπη και ότι τον Ένα και Μοναδικό Θεό αποτελούν τρία πρόσωπα: ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Όταν ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, αναστήθηκε από τους νεκρούς και γύρισε στον Πατέρα, μας έστειλε το Άγιο Πνεύμα. Αυτό το Πνεύμα μας εισάγει στη σχέση αγάπης των τριών προσώπων της Θεότητας και μας ενώνει μαζί τους ως υιοθετημένα τέκνα του Θεού. Πρόκειται για μια προσωπική σχέση αγάπης Θεού και ανθρώπου. Αυτή είναι η διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός.

Είμαστε ελεύθεροι να μοιάσουμε με τον Θεό

Ο Θεός μας έδωσε το δικαίωμα να ζούμε όπως θέλουμε, ελεύθεροι να Τον αναζητήσουμε ή να Τον αγνοήσουμε σαν να μην υπάρχει. Αυτός συνεχίζει να δίνει τον ήλιο του και τη βροχή σε καλούς και κακούς, δικαίους και αδίκους χωρίς να κρατά κακία σε κανένα πλάσμα Του. Αλλά για εκείνους που θέλουν να Τον γνωρίσουν και να προσπαθήσουν να του μοιάσουν, έχει δώσει έναν ΔΡΟΜΟ που οδηγεί στον ουρανό και κρατάει φυλαγμένα δώρα «που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε, και κανενός η καρδιά δεν κατάλαβε». Αυτοί μπορούν να υπερβούν τα όρια του χώρου και του χρόνου όπως Εκείνος, να ομοιάζουν με τον Άπειρο στην αιωνιότητα, απολαμβάνοντας τη δική του ανώτερη ζωή, σε μια σχέση αγάπης μαζί Του. Αυτό λέγεται Παράδεισος.


Είμαστε ελεύθεροι να ενωθούμε με τον Πλάστη μας στο Σώμα Του

Φεύγοντας ο Χριστός, έστειλε τους φίλους του, τους Αποστόλους, να καλέσουν στην Εκκλησία, το Σώμα Του, όλη την ανθρωπότητα με το κήρυγμα του Ευαγγελίου, δηλαδή της καλής αγγελίας για το σχέδιο της σωτηρίας του Θεού για εμάς. Δεν τους άφησε μόνους: 50 ημέρες μετά τον θάνατο και την Ανάστασή Του, τους έδωσε το Άγιο Πνεύμα, για να τους βοηθάει και να τους συντροφεύει στον αγώνα τους να του μοιάσουν. Και αυτοί με τη σειρά τους φεύγοντας από τη γη, για να συναντήσουν τον Ιησού στον ουρανό, άφησαν πίσω τους Προφήτες και Επισκόπους. Και αυτοί ανέθεσαν σε Πρεσβυτέρους τις τοπικές Εκκλησίες, όπου τελούνται τα Ιερά Μυστήρια, που βοηθούν τον άνθρωπο να ενωθεί με τον Δημιουργό Του και να Τον γνωρίσει προσωπικά.

Μια τέτοια μύηση είναι η εξομολόγηση, όπου ο πιστός αναγνωρίζει τις αμαρτίες της ζωής του και ζητάει συμφιλίωση με τον Θεό. Τότε ο Θεός τον δέχεται σε ένα άλλο Μυστήριο, στο άγιο Βάπτισμα. Σε αυτό ο άνθρωπος με την κατάδυσή του στο νερό, θανατώνει τον «παλιό του κακό εαυτό», και βγαίνοντας ξαναγεννιέται ένας νέος άνθρωπος, χωρίς αμαρτίες, υιοθετημένος από τον ουράνιο Θεό – Πατέρα. Και τότε σε μια ακόμα Μύηση, λαμβάνει από τα χέρια του Ιερέα, υπό μορφή «ψωμιού» και «κρασιού», Σώμα και Αίμα Χριστού, ώστε να ενωθεί και έμπρακτα με Αυτόν που έχυσε το αίμα του και έδωσε το Σώμα Του για τη σωτηρία των ανθρώπων. Έτσι ο άνθρωπος, μετέχει πλέον στο Σώμα του Θεανθρώπου, λαμβάνει από το Άγιο Πνεύμα Του, και αρχίζει να ζει τη ζωή του Θεού από τώρα.

Ο Θεός ξενιτεύτηκε για εμάς και έγινε άνθρωπος

Ο Ιησούς Χριστός δεν αγόρασε σπίτι, δεν είχε ούτε κρεβάτι δικό του, ούτε καν μαξιλάρι! Ήταν ένας «μετανάστης» του ουρανού, που γνώριζε ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του, όταν θα τελείωναν τα 33 χρόνια που έζησε κοντά μας. Γι’ αυτό δεν έκανε περιουσία, δεν πλούτισε. Μας δίδαξε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ είμαστε «ξένοι και περαστικοί» από αυτή τη γη, και κανείς μας δεν θα μείνει εδώ αιώνια. Μας έδειξε το δρόμο του Μετανάστη, αυτού που η πατρίδα δεν είναι εδώ κάτω, αλλά ουράνια.

Έτσι αγαπάμε τους ξένους και περιμένουμε «άλλη πατρίδα, επουράνια», κατά το λόγο του Αποστόλου Παύλου. Δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα και η χώρα καταγωγής του συνανθρώπου μας. Γιατί όλοι μας είμαστε αδέλφια και πλάσματα του Ίδιου Θεού. Και έχουμε την ίδια πρόσκληση από τον Δημιουργό μας, για την αληθινή, παντοτινή πατρίδα όλων μας.

Σ’ αυτή τη χώρα, 2000 χρόνια τώρα, έζησαν και πέθαναν με αυτή την ελπίδα εκατομμύρια άνθρωποι. Σ’ αυτή τη χώρα μπορείς να βρεις ανθρώπους που θα σε εκμεταλλευτούν ή θα σε μισήσουν, αλλά και ανθρώπους που θα σε αγαπήσουν σαν αδελφό και συμπολίτη τους. Ανθρώπους που αν και γεννηθήκαμε εδώ, νιώθουμε ξένοι σαν εσένα, και περιμένουμε τον καιρό που θα γυρίσει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, για να μας πάρει στην Πατρίδα!

Σ’ αυτή τη χώρα μπορείς, αν θέλεις, να μάθεις περισσότερα: Στους Ορθόδοξους ναούς της μπορείς να βρεις ανθρώπους που ξέρουν να σου μιλήσουν για όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα. Όσο λίγος και αν είναι ο χρόνος σου, μία ώρα την εβδομάδα αρκεί για να ψάξεις.

Στο κάτω μέρος αυτού του φυλλαδίου μπορείς να βρεις τρόπους επικοινωνίας, που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα, και να γνωρίσεις την Οδό που οδηγεί κάθε ξένο της γης στον ουρανό!

Αγγλικά:

The Orthodox Church of Greece: http://www.ecclesia.gr/English/EnIndex.html

http://www.impantokratoros.gr/root.en.aspx
http://orthodoxpakistan.org/ 
http://orthodoxinfo.com/
http://www.oodegr.com/english/index.htm 

Αραβικά: 

http://antiochpatriarchate.org/
http://www.jerusalem-patriarchate.info/main/ara
http://www.holytrinityfamily.org/

http://www.ortmtlb.org.lb/  
http://www.qorthodox.org/home/ar_home/ar_orthodox_church

"Ν": Προσθέστε όποια τηλέφωνα νομίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: