ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα θαύμα σε δημόσιο χώρο: ο σταυρός στο «Σημείο Μηδέν» - & οι αντιδράσεις των αθεϊστών...

ΗΠΑ: «Μας αρρωσταίνει ο σταυρός στο Σημείο Μηδέν και πρέπει να αφαιρεθεί», λένε με αγωγή τους οι άθεοι

Και καλή σχολική χρονιά!

Στα δικαστήρια για τον σιδερένιο σταυρό που σχηματίστηκε μόνος του στα ερείπια στο σημείο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, (γνωστό ως ‘Σημείο Μηδέν’ / ‘Ground Zero’), κατέφυγαν με αγωγή τους οι άθεοι της οργάνωσης ‘Αμερικάνοι Άθεοι’ οι οποίοι ισχυρίζονται ότι "έχουν υποστεί σοβαρές σωματικές και ψυχικές ασθένειες", επειδή το θρησκευτικό σύμβολο τους κάνει να αισθάνονται "αποκλεισμένοι".

Σχ. ΚΟ: Ο πρόεδρος της οργάνωσης των άθεων είναι ο γεννημένος το 1966, Εβραίος επιχειρηματίας, David Silverman από την Μασαχουσέτη. Όπως λέει ο ίδιος, υπήρξε στα νιάτα του «ζηλωτής» της Ιουδαϊκής θρησκείας.

 

"Ανοησίες. Τα νομικά τους επιχειρήματα είναι παράλογα", λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αμερικανικού Κέντρου για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη (American Center for Law and Justice ή ACLJ), Jay Sekulow. Οι Αμερικάνοι άθεοι, είπε «προβάλουν κάποιους απίστευτους ισχυρισμούς».

«Εξάλλου», συνεχίζει ειρωνικά, δεν άκουσα ότι υπήρξε κύμα αυτοκτονιών ή ανεξέλεγκτος εμετός γύρω από το σταυρό του Ground Zero.

Η ομάδα των άθεων υποστηρίζει η τοποθέτηση του ύψους 17 ποδιών συμβόλου στο National September 11 Memorial και στο Μουσείο έχει κάνει κάποιους άθεους αφόρητα άρρωστους.

«Οι ενάγοντες, και ο καθένας ξεχωριστά, υποφέρουν, και θα συνεχίσουν να υποφέρουν τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, από την ύπαρξη του σταυρού», λέει η αγωγή κατά που υπογράφουν οι Αμερικάνοι άθεοι κατά της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. "Πολλοί ενάγοντες έχουν υποστεί .... δυσπεψία, συμπτώματα κατάθλιψης, πονοκεφάλους, άγχος, και ψυχικό πόνο και αγωνία, γνωρίζοντας ότι τους κάνουν να αισθάνονται επίσημα αποκλεισμένοι από τις τάξεις των πολιτών που έχουν άμεσα πληγεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου."

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι ενάγοντες που «έχουν δει το σταυρό, είτε αυτοπροσώπως είτε στην τηλεόραση, έχουν υποστεί βλάβη».


Ο Sekulow αμφιβάλλει ότι οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, βρίσκοντας αρκετά παράξενο το γεγονός ότι μόνο μια επίλεκτη ομάδα μη-πιστών είναι επιρρεπείς σε μια τέτοια εξουθενωτική "ασθένεια".

"Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι γελοίοι" λέει ο ιδρυτής του ACLJ. "Και έτσι είναι και η αγωγή. Είναι θέμα ημερών, να καταθέσουμε Παρέμβαση υπερασπιζόμενοι αυτόν τον σταυρό του Ground Zero, ο οποίος αποτελείται από δύο τεμνόμενες δοκούς από χάλυβα που διασώθηκαν από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στις 9/11. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να παροτρύνουμε το δικαστήριο να απορρίψει αυτή την λανθασμένη αγωγή, αλλά να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο δικαστήριο: ότι περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί στέκονται μαζί μας ζητώντας από το δικαστήριο να κρατήσει αυτό το ισχυρό Μνημείο στη θέση του."

Εάν το αίτημα των Αμερικάνων άθεων να αφαιρεθεί ο σταυρός δεν πετύχει, η οργάνωση έχει ήδη μια εναλλακτική λύση: κάτι άλλο πρέπει να ανεγερθεί δίπλα από το σταυρό.


Η οργάνωση των Αμερικάνων άθεων μηνύει πολλά άτομα και οργανισμούς για το σταυρό, συμπεριλαμβανομένων τον κυβερνήτη του New Jersey Chris Christie, τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, το National September 11 Memorial and Museum (Μνημείο και Μουσείο), το World Trade Center Properties, την Εκκλησία του Παναγίου Ονόματος του Ιησού και τον ιερέα Brian Jordan, ο οποίος ευλόγησε το σταυρό.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης των άθεων David Silverman δείχνει πως αισθάνεται για τον Θεό της Βίβλου και εκείνους που πιστεύουν σ 'Αυτόν.

"Ο σταυρός έχει γίνει ένα χριστιανικό σύμβολο", δήλωσε ο Silverman. "Έχει ευλογηθεί από τους αποκαλούμενους άγιους ανθρώπους μερικές φορές, και παρουσιάζεται ως μια υπενθύμιση ότι ο Θεός, στην άπειρη δύναμη της καλοσύνης του, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να σταματήσει τους μουσουλμάνους τρομοκράτες, ή να σταματήσει τη φωτιά, ή να κρατήσει ψηλά τα κτίρια για να σώσει 3.000 ανθρώπους από το να συνθλιβούν, φρόντισε ώστε να παραχωρήσει σε μας κάποια συντρίμμια που μοιάζουν με ένα σταυρό. Γελοίο».

Όχι μόνο χριστιανικές οργανώσεις, αλλά και άλλοι αντιδρούν στα επιχειρήματα των άθεων. Η National September 11 Memorial and Museum περιγράφει το σταυρό σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε στο δικαστήριο ως "σημαντικό και ουσιαστικό τεχνούργημα που περιλαμβάνει ένα βασικό συστατικό της επανάληψης της ιστορίας της 9/11, ειδικότερα, το ρόλο της πίστης στα γεγονότα της εποχής και, ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάκαμψης. "

"Αυτό το απομεινάρι από χάλυβα έγινε σύμβολο της πνευματικής παρηγοριάς για χιλιάδες εργαζόμενους που δούλευαν στο σημείο μηδέν, καθώς και για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο", είπε ο επικεφαλής του Μουσείου της 9/11.


Το ACLJ αναφέρει ότι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς δήλωσαν ότι υποστηρίζουν το σταυρό στο Σημείο Μηδέν. Η χριστιανική νομική οργάνωση σημειώνει, επίσης, ότι ο σταυρός έχει ισχυρή υποστήριξη από την Anti-Defamation League.

Η οργάνωση του Silverman είχε επιτεθεί στο παρελθόν εναντίον της πόλης της Νέας Υόρκης για την ονομασία ενός δρόμου “Seven in Heaven” («Επτά στους Ουρανούς»), προς τιμήν των επτά πρώτων πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στις 9/11, καθώς έβλεπε μια προκατειλημμένη σχέση μεταξύ του Χριστιανισμού και του ηρωισμού.

Μια άλλη οργάνωση άθεων, το λεγόμενο "Ίδρυμα για την Ελευθερία από τη Θρησκεία" έκανε δεκαετή δικαστικό αγώνα για να αφαιρεθεί ένα Μνημείο – Σταυρός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που ανεγέρθηκε το 1934 σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Καλιφόρνιας - γιατί «προσβάλει τους άθεους» που περπατούν κοντά σε αυτό. Το δικαστήριο διέταξε ο σταυρός να καλυφθεί και τελικά κλάπηκε, ενώ η δίκη συνεχιζόταν.

Πριν μήνες πριν σε μια στρατιωτική βάση, στο Camp Pendleton της Καλιφόρνια, ανάλογες οργανώσεις, όπως ο 'Στρατιωτικός Σύνδεσμος Άθεων και Freethinkers', 'Οι Αμερικάνοι Ενωμένοι για το Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους' και το 'Ίδρυμα για την Ελευθερία από τη Θρησκεία' πίεζαν τους Αμερικανούς πεζοναύτες να αφαιρέσουν ένα σταυρό που υπήρχε στη βάση προς τιμήν των πεσόντων στρατιωτών,γιατί φανέρωνε την ύπαρξη προνομίων για τους χριστιανούς».
Ο Sekulow, καταγγέλλει ότι ο στρατός έχει γίνει τόσο «πολιτικά ορθός» που θα οικοδομήσει ένα παγανιστικό λατρευτικό κέντρο αξίας $ 80.000 για μάγισσες που θα έρχονται και θα έχουν πνευματιστικές συνεδρίες και ξόρκια ["Ν": κλικ] προς χάριν τριών παγανιστών φοιτητών της Σχολής Ικάρων, αλλά την ίδια ώρα γκρεμίζει κάθε σταυρό όπου μπορεί, είτε είναι σε βάση στο Αφγανιστάν, είτε στο Camp Pendleton, είτε ένα άγαλμα του Ιησού που είναι πάνω στα βουνά της Μοντάνα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


"Νεκρός για τον κόσμο" (η σημασία του τίτλου μας εδώ): Η άποψή μας για την αθεΐα εκφράζεται στο post μας "Παιδιά χωρίς Θεό": Ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά (με αρκετά links).
Επίσης, ας μου συγχωρεθεί να παραπέμψω στο αφιέρωμά μας Δαιμονισμός και Επιστήμη, που ίσως αίφνης σχετίζεται με τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν κάποιους στη θέα του σταυρού... (Πάντως αν δε σχετίζεται, τότε έχουμε να κάνουμε με οξεία θρησκοληπτική εμμονή από πλευράς των άθεων συνανθρώπων μας, αφού εκδηλώνεται και σωματικά - εκτός αν απλώς ψεύδονται).

Και: Εισαγωγή στην Ψυχολογία του Αθεϊσμού
Άλιστερ ΜακΓκραθ: Το Λυκόφως του Αθεϊσμού (βιβλιοπαρουσίαση)

Ξαναχτίζεται το ορθόδοξο εκκλησάκι στο Σημείο Μηδέν

 

Από εδώ

"Ν": Υπάρχει & πρόθεση ανέγερσης τζαμιού στο Σημείο Μηδέν

Σοκ και σίγουρα δέος ένιωθε ο Ελληνας επισκέπτης στη Νέα Υόρκη, όταν φτάνοντας στο Παγκόσμιο Κέντρο έβλεπε να υψώνεται ψηλά ένας ορθόδοξος ναός. Ηταν ο Αγιος Νικόλαος, στη σκιά των Δίδυμων Πύργων που είχαν κατασκευάσει Ελληνες ναυτικοί και μετανάστες και καταστράφηκε από το ανηλεές τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Το χώρο όπου έχει ήδη αρχίσει να οικοδομείται ξανά ο ναός του Αγίου Νικολάου, στον αριθμό 130 της οδού Λίμπερτι, στο περίφημο Ground Zero – Σημείο Μηδέν- θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ["Ν": πήγε 10 Αυγούστου 2013].

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η ελληνική κοινότητα έδωσαν αγώνα για να κατορθώσουν να οικοδομηθεί ξανά ο ναός και τα κατάφεραν. Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε τετράμηνη μελέτη μηχανικών με ανάθεση της Λιμενικής Αρχής και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η μελέτη διατείνεται πως η ανοικοδόμηση του Ναού θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο χώρο αυτό με μικρές μόνο προσαρμογές στο αρχικό σχέδιο και χωρίς να επηρεάσει το πρόγραμμα κατασκευής του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Αρχικά, ο ναός βρισκόταν και πάλι στην οδό Λίμπερτι, απέναντι από το Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ήταν μάλιστα το μόνο κτίριο που καταστράφηκε από την επίθεση και δεν ανήκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το κτίριο που στεγάστηκε ο ναός είχε κτιστεί το 1832. Το 1916, Ελληνες μετανάστες και ναυτικοί ήταν οι πρώτοι πιστοί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα Ιωάννη Ρώμα που λειτουργούσε στον ναό από το 1972: «Το μικρό αυτό ναό που καταστράφηκε τελείως, τον είχε κτίσει μέσα στη δεύτερη δεκαετία του περασμένου αιώνα, μία ομάδα Ελλήνων ναυτικών και μεταναστών, χωρίς χρήματα και χωρίς να μιλούν τη γλώσσα, αλλά με πίστη και αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Σ' ένα δωμάτιο κοιμόντουσαν δώδεκα άτομα ώστε να μπορέσουν να μαζέψουν χρήματα και το 1916, αγόρασαν το κτίριο για 25 χιλιάδες δολάρια».

Λειτουργίες άρχισαν να τελούνται το 1922.

Ο ναός είχε μήκος 17,07 μέτρα, πλάτος 6,71 μέτρα και ύψος 10,67 μέτρα και βεβαίως φαινόταν μικροσκοπικό μπροστά στους 110 ορόφους των Δίδυμων Πύργων, που "σηκώθηκαν" το 1972 και το 1973. Ανάμεσα στα πολυτιμότερα αντικείμενα που είχε ο ναός στην κατοχή του ήταν κάποια μέρη από τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Σάββα, τα οποία είχαν δωριστεί στην εκκλησία από τον Νικόλαο τον Β΄, τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας.

Αυτά τα λείψανα έβγαιναν από τις οστεοθήκες τους μόνο στις εορτές των Αγίων, για προσκύνημα από τους πιστούς. Δυστυχώς μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου τα λείψανα χάθηκαν και δεν ξαναβρέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: