ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Γαλλία: αντιχριστιανικές επιθέσεις και μεθοδεύσεις


 
Μετάφραση Α. Ν.
ΟΟΔΕ

Α. Δημοσιεύθηκαν στατιστικές των εγκλημάτων κατά των Χριστιανών στη Γαλλία

pravoslavie.ru
9 Οκτωβρίου 2013.

Στο Παρίσι, στη συνάντηση της συναδελφότητας της «Γενικής Συμμαχίας Εναντίον του Ρατσισμού και για τον Σεβασμό των Γάλλων και της Χριστιανικής Ταυτότητας», ανακοινώθηκαν πληροφορίες για τον αριθμό των εχθρικών ενεργειών εναντίον Χριστιανών στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Οι στατιστικές δόθηκαν από τον διευθυντή του «L'Observatoire de la Christianophobie» (Το Παρατηρητήριο της Χριστιανοφοβίας), κ. Daniel Hamiche, αναφέρει το πρακτορείο Sedmitza.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πύλης που καταγράφει και περιγράφει τα περιστατικά Χριστιανοφοβίας, τα ακόλουθα έχουν καταγραφεί στην Γαλλία κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους (2013):

– 109 δημόσιες προσβολές Χριστιανών, ιερόσυλες κινήσεις, περιστατικά βανδαλισμού ή καταστροφής Χριστιανικών συμβόλων

– 70 περιστατικά βεβήλωσης και πράξεων βανδαλισμού σε χώρους όπου τελούνται θρησκευτικές τελετές

– 25 περιστατικά βεβήλωσης και βανδαλισμού Χριστιανικών κοιμητηρίων

– 17 απόπειρες εμπρησμού σε τόπους όπου τελούνται θρησκευτικές τελετές

– 8 επιθέσεις σε ιερείς και μοναχούς/μοναχές

– 6 απόπειρες επιθέσεων από «χάκερ» σε (Ρωμαιο) Καθολικές ιστοσελίδες

– 4 εισβολές μέσα σε ναούς κατά την Λειτουργία και διακοπή των Ακολουθιών

Πέραν όλων αυτών, Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει μια άλλη πρόταση, σχετικά με την μεταρρύθμιση του ημερολογίου των αργιών. Η κρατική οργάνωση «National Observatory of secularism» (Εθνικό Παρατηρητήριο για την Εκκοσμίκευση) έχει κάνει μια πρόταση να ακυρώσει δύο αργίες που αφορούν Χριστιανικές εορτές, και να τις αντικαταστήσει με Εβραϊκές και Ισλαμικές. Η ιδέα είχε προταθεί από την ανθρωπολόγο Dounia Bouzar (στμ: μεταστραφείσα στο Ισλαμ), η οποία διορίσθηκε στο Παρατηρητήριο από τον Γάλλο πρωθυπουργό Jean-Marc Ayrault πριν από λίγο καιρό. Η Bouzar θεωρεί πως η αντικατάσταση των Χριστιανικών εορτών με το (εβραϊκό) Yom Kippur και το (ισλαμικό) Eid al-Fitr θα βοηθήσει να «ουδετεροποιήσει το ακραίο Ισλάμ και να δώσει ένα συμβολικό χώρο στις Εβραϊκές και Μουσουλμανικές αργίες».

Η αντίδραση των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων δεν έμεινε αδιάφορη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Εναντίον της Ισλαμοφοβίας» Abdallah Zekri δήλωσε πως δεν ήταν απαραίτητο «να γδύσουν τον Πέτρο για να ντύσουν τον Μωάμεθ».

Β. Φιλόσοφος Pierre Manent: Η Γαλλία έχει γίνει σφοδρά αντι-Χριστιανική

 

pravoslavie.ru
Παρίσι, 6 Φεβρουαρίου 2014.


«Η Γαλλία έχει γίνει σφόδρα αντι-Χριστιανική», πιστεύει ο Πιέρ Μανάν, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Ινστιτούτου για την Έρευνα Πολιτικής Επιστήμης, αναφέρει το πρακτορείο Sedmitza.ru.

«Ο εμφύλιος πόλεμος στην Γαλλία. Η δημοκρατία εναντίον του Χριστιανισμού» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο φιλόσοφος στην Ιταλική εβδομαδιαία έκδοση του «Il Foglio» (Το Φύλλο).

«Αυτό που ονομάζουμε εκκοσμίκευση είναι μια νομικίστικη ορολογία, δηλωτική νίκης της μιας πλευράς και ήττας μιας άλλης πλευράς.»

«Η δημοκρατική Γαλλία έχει κατακτήσει την (Ρωμαιο)Καθολική Γαλλία, και η (Ρωμαιο)Καθολική Γαλλία το έχει αποδεχθεί αυτό. Σήμερα ζούμε στην περίοδο μετά από τον εμφύλιο πόλεμο» εξήγησε ο Μανάν.

«Ο Γαλλικός Διαφωτισμός μισούσε τον Θεό, ενώ οι ιδρυτές πατέρες της Αμερικής χώρισαν την εκκλησία από το κράτος προκειμένου να προστατεύσει την μεν από το δε· στην Γαλλία γίνεται το αντίστροφο», όπως πιστεύει ο φιλόσοφος.

Οι εκκοσμικευτικές αφίσες στις προσόψεις όλων των σχολείων, τα υποχρεωτικά μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για 6χρονα παιδιά, η προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του ημερολογίου με σκοπό να εισαχθούν αργίες εκκοσμικευτικές αντί για (Ρωμαιο)Καθολικές εορτές, η σύλληψη των αντιτιθέμενων στους «γάμους» ομόφυλων για τις αθόρυβες κινήσεις διαμαρτυρίας… η Γαλλία τρέμει ενώπιον της εκκοσμίκευσης, σύμφωνα με τον Μανάν.

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια νέα προοδευτική ιδεολογία, όπου η δημοκρατία είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε νόημα, κατασταλαγμένη σε τίποτε περισσότερο από την αποδοχή ατομικών δικαιωμάτων. Έχουμε χάσει την ιδέα της πραγματικότητας. Εδώ πρόκειται για μια επιθετική αντίληψη ισοτιμίας και ελευθερίας – μια ιδέα για ζωή χωρίς καμμία σχέση με το δημόσιο καλό. Υπάρχουν μόνο τα ατομικά δικαιώματα και επιθυμίες» εξηγεί ο φιλόσοφος.

«Ο Γαλλικός αντικληρικαλισμός έχει οδηγήσει την Εκκλησία μακρυά από τον δημόσιο χώρο. Το σχέδιο αυτό, που ήταν επιτυχές, το είχαν ξεκινήσει οι πολίτες του νέου ηθικού κώδικα. Και η Εκκλησία θεωρείται ο εχθρός της δημοκρατίας στο σχέδιο αυτό,» καταλήγει ο Μανάν.


Συμπλήρωμα:


Η Ορθοδοξία στη Γαλλία & γενικά στη Δύση
Ρώσοι άγιοι της Γαλλίας κατά των Ναζί

Δυο ορθόδοξα μοναστήρια στη Γαλλία

Η Παναγία δακρύζει στο σπίτι ενός Τούρκου στο Παρίσι!...
Ορθόδοξοι άγιοι στις χώρες της Δύσης & η Ορθοδοξία στη σύγχρονη Δύση

Οι ορθόδοξες ρίζες της Δύσης ως παράγοντας πανευρωπαϊκής ενότητας

Αθεϊσμός (ενότητα άρθρων)

«Παιδιά χωρίς Θεό»: ιστοσελίδα για την προώθηση του αθεϊσμού στα παιδιά
Πώς ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχει Θεός;
Θαυματουργοί άγιοι: αλήθεια ή μύθος;
Επιστήμη & Θρησκεία, Ορθολογισμός & Δόγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: