ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Το Κουτί Της Πανδώρας - FACEBOOK ή FAKEBOOK;


Απομονωμένος, ταπεινωμένος & δυστυχισμένος, ο σύγχρονος άνθρωπος ενθαρρύνεται να ειδωλοποιεί και να λατρεύει τον εαυτό του, πιστεύοντας ότι έτσι ανακτά τη χαμένη του αξιοπρέπεια.
Καταργεί τον ιδιωτικό του χώρο, αυτοπροβάλλεται ναρκισσιστικά με μια ψευδαίσθηση παγκόσμιας διασημότητας και, επιπλέον, έχει ένα οχυρό, δήθεν απαραβίαστο, απ' όπου μπορεί να εξαπολύει την καταπιεσμένη κακία και το δηλητήριο που έχουν συσσωρευτεί μέσα του σε όλη του τη ζωή - μια ζωή χωρίς πνευματική θεραπεία, μια ζωή χωρίς εκκλησιασμό (= συνάντηση με τους άλλους), μια ζωή χωρίς Χριστό.
Ο άνθρωπος είναι "ένας ήλιος, ένας μικρός θεός μέσα στη λάσπη" (έτσι τον χαρακτηρίζει ο σύγχρονος άγιος, και πανεπιστημιακός, Ιουστίνος Πόποβιτς). Όμως για να λάμψει χρειάζεται την αγάπη και το Χριστό και τη θεραπεία των τραυμάτων του.
Λίγα από τα πολλά - εκτός των άλλων - που προκαλεί η αλόγιστη ζωή στον πλανήτη του Facebook. Φυσικά, στη ζούγκλα του Fb - όπως και στον ωκεανό της μπλογκόσφαιρας - υπάρχουν και αληθινοί ταξιδευτές, καθώς και ιεραπόστολοι, που συχνά μάλιστα διακινδυνεύουν. Ευτυχής όποιος τους ανακαλύπτει...



Δείτε επίσης, αν θέλετε:  Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
Ζήσε πέρα από τα όρια!

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, "Έλα!" - Σαν προσευχή του μοντέρνου ανθρώπου...
Miley Cyrus - ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: