ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το μαστίγωμα ενός κοριτσιού, δυο τρεις σκέψεις & μια ικεσία...


Δεν ξέρω ποια είναι, ούτε τι έκανε και την τιμώρησαν έτσι. Κάτω από το βίντεο ο συνάδελφος γράφει πως είναι σκλάβα / "οικιακή βοηθός" κάποιου Σαουδάραβα.
Δυστυχώς, δε θα είναι η πρώτη φορά που υφίσταται τέτοια κακοποίηση και, σαν αυτήν, υπάρχουν αμέτρητες κοπέλες, αλλά και αγόρια, που ζουν σε παρόμοιες συνθήκες. Και άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου που βασανίζονται σε φυλακές, σε ιδρύματα, αλλά και στο σπίτι τους.
Προβληματίστηκα αν έπρεπε ν' ανεβάσω το βίντεο. Το ανεβάζω, παρακαλώντας για μια ικεσία από τον καθένα μας γι' αυτή την κοπέλα και για όλους τους συνανθρώπους μας που υφίστανται παρόμοια.
Και μια ικεσία για τους βασανιστές, για να μετανοήσουν και να πλησιάσουν το Χριστό, το Θεό.
Θα ήθελα επίσης να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.



Μακάρι να μπορούσαμε να μάθουμε ποια είναι και να τη φέρναμε εδώ, στη χώρα μας, σε ελεύθερο έδαφος, να γλιτώσει από τα μαρτύριά της. Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε εδώ όλους εκείνους που βασανίζονται.
Ναι, το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα για τη χώρα μας. Όμως το να βασανίζονται έτσι συνάνθρωποί μας είναι σοβαρότερο πρόβλημα. Θα ήταν τιμή για τη μικρή μας Ελλάδα να γίνει, όχι χωματερή μεταναστευτικών μαζών, αλλά καταφύγιο σκλάβων, που τους κάνει ελεύθερους.
Κάτι τέτοιο βέβαια (ένα όνειρο είναι δυστυχώς και τίποτε άλλο) θα προϋπέθετε σοβαρή μεταναστευτική πολιτική για το τι να γίνονταν εδώ αυτοί οι αδελφοί μας - πολιτική που λείπει και για τα κύματα μεταναστών που συρρέουν εδώ απ' όλο τον Τρίτο Κόσμο και στις μέρες μας.

Εκτός αυτού, σκέφτομαι πως και στη χώρα μας υπάρχουν κορίτσια - και αγόρια, και ενήλικες - που υφίστανται παρόμοια κακοποίηση, είτε από νονούς του υποκόσμου, είτε από νταβατζήδες, είτε από ανθρώπους της κρατικής εξουσίας, είτε από τις οικογένειές τους!...
Και η κοπέλα που βλέπουμε εδώ, αν υποθέταμε ότι ερχόταν στην Ελλάδα, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως δε θα έπεφτε θύμα ανάλογης συμπεριφοράς από Έλληνες ή ξένους στον τόπο μας! Και θα είχε καταλήξει από το κακό στο χειρότερο, όπως πάρα πολλές άλλες, που ζουν δίπλα μας, αόρατες για τους επιλεκτικούς οφθαλμούς μας!...
Όλες αυτές, όλοι αυτοί, ας βρουν το θάρρος να ξεφύγουν κι ας προστρέξουν είτε στην Αστυνομία είτε στην πρώτη ανοιχτή εκκλησία που θα βρουν μπροστά τους, να ζητήσουν από τον ιερέα βοήθεια και μεσολάβηση για καταφυγή σε ειδικούς!
Ιστοσελίδα για θύματα κακοποίησης με τηλεφωνικές γραμμές, φορείς φιλοξενίας, στήριξης κ.τ.λ., εδώ. Αν ξέρετε παρόμοιες υπηρεσίες, πληροφορήστε μας.
 
Τέλος, θα επαναλάβω ξανά και ξανά πως η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βοηθούσε πραγματικά όλους τους μετανάστες να ζήσουν μια ποιοτική ζωή, αν δεν περιοριζόταν στο έργο των συσσιτίων (όσο απαραίτητο κι αν είναι), αλλά τους μιλούσε και για το Χριστό, την Ορθοδοξία, τους αγίους - για το δρόμο των αγίων, το δρόμο που βοηθά κάθε άνθρωπο να γίνει άγιος.
Πότε επιτέλους θα δούμε μια τέτοια προσπάθεια; Ο Θεός να δώσει.
Μακάρι ο Ιησούς Χριστός - ο Πρωτομάρτυρας - διά της Θεοτόκου και όλων των αγίων να βοηθήσει τους βασανιζόμενους αδελφούς μας και να φωτίσει εμάς, τους "ελεύθερους ανθρώπους", να τους μιλήσουμε γι' Αυτόν, ώστε κάποιοι (όσοι θέλουν) να έρθουν κοντά Του...

Αν βρέθηκες "τυχαία" σ' αυτή τη σελίδα, τραβηγμένος ίσως από το βίντεο, σε παρακαλώ, διάβασε και:

Γιατί να θέλω να είμαι ορθόδοξος χριστιανός;
Αθήνα, πόλη των αγίων

4 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Tο βίντεο τραγικό πράγματι.

Αυτές ομως είναι παιδαγωγικές μέθοδοι Νεκρούλη μου! όχι σαν και μας που τα πήγαμε τα παιδιά μας "όλο με το σεις και με το σας" και τα χάσαμε από την Εκκλησία, διότι ακολούθησαν της ...λωλής τους (κεφαλής)το χαβά!

Ξέρουν καλέ συ, τι κάνουν οι Μουσουλμάνοι!

Kατέχουν εμπειρικά, τα ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΑ αποτελέσματα της ψυχικής και σωματικής βίας.

Εκατό χρόνια πριν και ΠΟΛΛΟΙ Έλληνες, ΕΤΣΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ διαπαιδαγωγούσαν τα παιδιά τους αν σε κάτι πήγαιναν να ξεφύγουν.

ΓΝΩΡΊΖΩ περίπτωση με άνθρωπο που τον είχε κρεμάσει με σκοινί η ΜΑΝΑ ΤΟΥ, από τα πόδια, τον κράταγε αιωρούμενο, ΜΕΣ' ΣΕ βαθύ ΓΚΡΕΜΟ, απειλώντας τον, ότι θα κόψει το σκοινί να τον τσακίσει- από ψηλά πετώντας τον- να τον σκοτώσει.

Τον είχε κρεμάσει η μάνα του ΑΝΑΠΟΔΑ τον Έλληνα καλόψυχο και ήρεμο γιο της τη δεκαετία του 1930, ΔΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΝ ΑΦΟΡΜΗΝ.

Έκτοτε από τον ΤΡΟΜΟ, σε κείνο το παλληκάρι έμεινε κουσούρι μια ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΑ...

ΔΕΝ είχε σκοπό, απολογήθηκε μετά, να το σκοτώσει αλήθεια το παιδι της.

Ήθελε απλά λέει να το τρομάξει , για να το κάνει τέλειο χριστιανό και άνθρωπο!

Και μείς είχαμε λέει και θρησκεία αγάπης! Και κάναμε τέτοιες ΑΓΡΙΑΔΕΣ, οι Ρωμηοί, άκουσον άκουσον!

Τι να πουν λοιπόν οι μαύροι οι Μουσουλμάνοι που είναι αγράμματοι μπίτι; Πώς να ξεφύγουν από τα πατρογονικώς παραδοθέντα;

Δεν γίνεται!

Ελεήμον, Ελέησόν με τον παραπεσόντα...
;-(

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, πολύ ωραία αυτά που γράψατε.Το πρόβλημα όμως είναι ότι με την συνύπαρξη, αντί να ανεβούν αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, κοινωνικά, πνευματικά, και ηθικά, κατεβαίνουμε εμείς. Έχουμε γίνει πλέον καχύποπτοι, σκληροί, εγωκεντρικοί. Κλειστήκαμε περισσότερο στον εαυτό μας.Οι τοπικές κοινωνίες άλλαξαν προς το πολύ χειρότερο. Δεν υπάρχει η έννοια της γειτονιάς, της παρέας, χάθηκε η αθωότητα. Δυστυχώς στις χώρες τους, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία, και υπάρχει εξαθλίωση η οποία ουσιαστικά "εισάγεται" στην χώρα μας. Κάποια στιγμή θα αξιοποιηθούν ως φτηνό εργατικό σε μελλοντικές οικονομικές ζώνες, ώστε να αποφύγουν οι πολυεθνικές και τα μεταφορικά από την Κίνα.
Πάντως το βίντεο είναι απίστευτο. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στον πλανήτη. Μας έλεγε κάποιος γνωστός μας γιατρός που ήταν στην Αφρική ότι είναι σαν να ζούμε σ' ένα μικρό νησί το οποίο είναι περικυκλωμένο από ένα μαύρο ωκεανό δυστυχίας.Πραγματικά το χέρι Του Θεού μας σκεπάζει. Μένω κατάπληκτη, με το πως θα μπορούσαμε να είμαστε, και το πως είμαστε. Και το κυριότερο που έχουμε την Πίστη του Αληθινού Θεού.

Ανώνυμος είπε...

το βίντεο είναι απο Σαουδική Αραβία και είναι απο το 2013....Η κοπέλα είναι υπηρέτρια απο την Αιθιοπία και έκανε το τρομακτικό λάθος να μην σεβαστεί την κυρια του σπιτιου της στην οικογενεια που δούλευε....Αν και το βίντεο βγήκε στην φορά αν θυμάμαι καλά καμιά δίωξη δεν έγινε για αυτό.Οι Σαουδαραβες συχνά βασανίζουν τους μετανάστες απο Αιθιοπία και Φιλιππίνες που δουλεύουν εκεί καθώς σαν άπιστοι που είναι δεν προστατεύονται απο τον νόμο....Κατά τα αλλα οι μουσουλμάνοι είναι καλοί άνθρωποι(ας γελάσω)και το Ισλάμ είναι θρησκεία τις ειρήνης(ας γελάσω ξανά).Και για να κλείσω και να μην κουράζω.Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε και άλλες χειρότερες περιπτώσεις απο αυτήν οπός βασανισμού με καυτό νερό και αλλα.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς όλων σας, αδελφοί.
Σαλογραία μου, ακριβώς επειδή η βία και η κακοποίηση είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν ενέταξα την ανάρτηση στην ενότητα Ισλάμ. Ναι, στο μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν συχνά αυτά, αλλά και στον δήθεν χριστιανικό κόσμο δεν πάμε πίσω.
Φυσικά συμφωνώ για την τραγική κατάσταση των χριστιανών στις σκληρές ισλαμικές χώρες. Ο Θεός να βοηθήσει, τι να πω;
Ας σταματήσω εδώ και ας μην θέσω θέμα αν οι δικές μας δυτικές χώρες μπορούν (και πώς) να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους...