ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία;


«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα και υπουργείο στον Καμμένο - Συμφωνία και για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Και τώρα περιμένουμε...
Ελπίζουμε, με το πολιτικό αντίβαρο που δημιουργήθηκε, να δώσει ο Θεός να μην πάθει μεγάλη ζημιά η Ορθοδοξία.
Όμως νομίζω πως είναι προτιμότερος ένας φανερός εχθρός από τον υποκριτή δήθεν "φίλο", που τη νύχτα σχεδιάζει σε Στοές και Λέσχες πώς να σε μαχαιρώσει... Και πιστεύω πως η Εκκλησία θα ωφεληθεί αν εξαναγκαστεί από τις περιστάσεις να παλέψει περισσότερο για πολλά πράγματα. Δες και αυτό, για το παράδειγμα της κομουνιστικής Ρωσίας, που ίσως κάνω λάθος, αλλά το θεωρώ παρόμοιο με την πορεία που προδιαγράφεται για τη χώρα μας.
Όσο για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα διεθνή τρωκτικά και τη θεραπεία των βαρύτατων πληγών της κοινωνίας, ας δούμε τι θα γίνει. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο. Εννοώ τις οικονομικές και κοινωνικές πληγές, γιατί τις ηθικές και πνευματικές ανάγκες πρέπει ν' ανασκουμπωθεί και να τις καλύψει (εργαζόμενη σοβαρά και μεθοδικά) η Εκκλησία.
Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι λαοί - ιδίως σε δημοκρατικά καθεστώτα - είχαν και έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν.
Και ένα εύστοχο σκίτσο, από εδώ (& εδώ):

5 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Πραγματικα πολυ ευστοχο το σκιτσο...

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά συμβαίνουν και εκπλήξεις....
Και ο Μ. Κων/νος ήταν κάποτε είδωλολάτρης αυτοκράτωρ... Και ο Πούτιν κακεμπίτης...
Ας προσευχόμαστε θερμά!

Ανώνυμος είπε...

Αμήν, αδελφέ μου. Δίκιο έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Ο Μ. Κωνσταντίνος έζησε σε μια εποχή κατά την οποία μόλις είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος ο χριστιανισμός (όταν δόθηκε ανεξιθρησκεία οι χριστιανοί ήταν μόλις το 8% του πληθυσμού της αυτοκρατορίας) ενώ ο Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια ορθόδοξη κατά το 98% Ελλάδα.
Επίσης, την εποχή του Πούτιν η ΚαΓκεΜπε εθεωρείτο πατριωτική οργάνωση, ο λαός αυτό έβλεπε. Οι περισσότεροι Ρώσοι την είχαν σε εκτίμηση. (Σημειωτέον ότι ο Πούτιν έκανε αίτηση να ενταχθεί στην ΚαΓκεΜπε στα 18, τον απέρριψαν λόγω ηλικίας και του είπαν να επανέλθει μετά τις σπουδές του, όπως και έγινε). Κατά τα άλλα ο Πούτιν πίστευε. Όπως και οι περισσότεροι Ρώσοι απ' ό,τι φαίνεται πλέον.
Πάντως συμφωνώ, αν προσευχόμαστε όλοι οι χριστιανοί για χάρη του νέου πρωθυπουργού(και της γυναίκας του, που αποκλείεται να μην τον επηρεάζει καθόλου) τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα απ' ό,τι αν απλώς βαρυγκομάμε. Στην τελική, είναι νέος, δεν έχει βρωμίσει ακόμη η ψυχή του απ' όλη αυτή την απανθρωπιά, τη φιλοχρηματία και τη φιλαρχία των ανθρώπων που κυβερνούσαν 10, 20, 30 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Μα συγκρίνουμε τους ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ όπως λέτε-και έγιναν- διωγμους στη Ρωσία με έναν απλά άθεο προθυπουργό;; Δεν ορκίστηκε θρησκευτικά,και είναι τίμιο εκ μέρους του γιατί αν το έκανε,θα λέγαμε όλοι ''τον ψεύτη,αφού ειναι άθεος''/ Συνεργάζεται με Καμμένο,που είναι κάθετος σε θέματα Ορθοδοξίας,άρα δεν είναι 'φανατικός.Επίσης είδε τον αρχιεπίσκοπο,ζήτησε την ευχή του ως ένδειξη καλής θέλησης... επίσης έχει θείο έναν παππούλη,συμπαθέστατος φαίνεται...τον είδαμε όταν έδειχνε τους πανηγυρισμούς στα μέρη του για τη νίκη του. Μακάρι να πίστευε και στο Θεό βέβαια..Αλλά τουλάχιστον -φαίνεται (η ''νεκροψία'' θα δείξει..) συγκαταβατικός όχι φανατικός διώκτης κλπ.. Ο Χριστός να μας λυπηθεί και μακάρι να φωτίσει τη νέα Κυβέρνηση,να συνεργαστεί καλά μαζί,να ισορροπήσει..και να κάνει κανένα καλό για όλο τον κόσμο.