ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ο μάνατζερ λαϊκών τραγουδιστών που έγινε ασκητής


Συγκινητική ήταν η εκπομπή στον Αlpha «Πάμε πακέτο» της 19/1/2010, όπου αποστολέας ενός από τα πακέτα ήταν η Κατερίνα Στανίση, και παραλήπτης ο άνθρωπος που έδωσε στην ίδια και την οικογένειά της την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών στη Γερμανία.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρώην καλλιτεχνικός manager και ιμπρεσάριος Νικόλας Καραδημητρίου, γνωστός και ως Nicholson, ο οποίος μεσουράνησε τη δεκαετία του ‘70 στη διαμόρφωση της νυχτερινής αθηναϊκής και όχι μόνο διασκέδασης, καθώς όλοι οι επιχειρηματίες και καλλιτέχνες τον εμπιστεύονταν. Από το καλλιτεχνικό του γραφείο πέρασαν τραγουδιστές, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ελένη Βιτάλη, η Δούκισσα, η Τζένη Βάνου, ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Στράτος Διονυσίου, η Ελένη Δήμου και πολλοί άλλοι.


Ωστόσο, το 1993, ο Nicholson αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να ζήσει απομονωμένος σε ένα βουνό της Πάτμου, αφοσιωμένος στον ασκητισμό. Πούλησε όλη την περιουσία του προκειμένου να αναγείρει το ησυχαστήριό του, τη Μεταμόρφωση του Σωτήρα, στο οποίο και μονάζει.




Δείτε και:
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
Επαγγελματικός προσανατολισμός (Εσύ τι δουλεια θες να κάνεις;)
Ο Νίκος Κουρκούλης & το Άγιος Όρος
Δυο νέες+όμορφες stars έφυγαν για μοναστήρι. Καλά έκαναν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: