ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μουτότο: το "Παιδί Χωρίς Όνομα", που τώρα έχει σπουδαίο όνομα!...


Μια μικρή αφρικάνικη ιστορία από τη συγγραφέα Σοφία Χατζή και τις εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. Εικονογράφηση Τέτη Σώλου.
(Από εδώ

Το όνομα μου είναι Μουτότο. Έτσι με φωνάζουν, συνήθως για να με προστάξουν να κάνω βαριές δουλειές. Μουτότο στα σουαχίλι θα πει «παιδί». Οι γονείς μου είχαν φύγει για τον ουρανό πριν μεγαλώσω και δεν τους θυμάμαι. Κανείς δεν ασχολήθηκε να δώσει ένα κανονικό όνομα σ’ εμένα και τη μικρή αδελφή μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μια μέρα ήρθε η ξαδέλφη της μητέρας μου και μας πήρε να ζήσουμε στην αχυροκαλύβα που έμενε με τον άντρα της και τα έντεκα παιδιά της και ξαδέλφια μου. 
 
Το περιπετειώδες ταξίδι ενός παιδιού χωρίς όνομα, στερημένου από το σπίτι του και κάθε λογής ασφάλεια. Η ζωή του στην Αφρική, η πείνα, οι αρρώστιες... Αλλά και η πάλη με τις δυσκολίες, η ελπίδα που ξεπροβάλλει, η πίστη που γεννιέται στην αγκαλιά μιας καινούργιας οικογένειας και την αρχή μιας νέας ζωής...
Με την αγορά κάθε βιβλίου προσφέρετε 1 ευρώ στην ιεραποστολή του Κολουέζι στην επαρχία Κατάνγκα του Κονγκό.

ΜΟΥΤΟΤΟ 2 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΒΑΝΑ +DVD
συγγραφέας ΧΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ

Εκδοτικός Οίκος : ΑΘΩΣ
εικονογράφος :
ΣΩΛΟΥ ΤΕΤΗ

Ο Μουτότο, από τη φτωχική καλύβα του χωριού του, την ορφάνια και την πείνα, βρέθηκε στην ιεραποστολή, όπου αφού έζησε συγκλονιστικές εμπειρίες αποφάσισε με την ελεύθερη θέλησή του να βαπτιστεί. Στο δεύτερο βιβλίο, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ο Mουτότο με τους συμμαθητές του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια στη σαβάνα. Θα βρεθούν ανάμεσα σε ψηλά χορτάρια και σπάνια τεράστια δένδρα με σκαμένους κορμούς που κρύβουν ένα σωρό μυστικά. 
Καινούργιοι επισκέπτες από το ζωϊκό βασίλειο θα βρεθούν στο δρόμο τους. Όμως το ταξίδι κρύβει και άλλους μεγαλύτερους κινδύνους. Θα μπορέσουν οι μικροί φίλοι να ελευθερωθούν από το στρατόπεδο όπου πιάνονται αιχμάλωτοι; Θα γλιτώσουν από τον άγριο ιπποπόταμο; Θα καταφέρουν να επιστρέψουν όλοι; Στο νέο αυτό βιβλίο τα παιδιά αντιμετωπίζοντας περιπέτειες και δυσκολίες, μαθαίνουν τη δύναμη της φιλίας, την αξία της θυσίας και ζουν μαζί κάθε μέρα την εμπειρία της πίστης.

Ακούστε ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου εδώ.
Για την εκδοτική σειρά "Άθως - παιδικά" μπείτε εδώ.

Άλλες λογοτεχνικές προτάσεις:

Νικ Μάρβελ: εφηβικές περιπέτειες

Δείτε και:
Άλαν: από Αυστραλία μέσω... Ινδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: