ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

H Δέλτα εναντίον της Greenpeace


Στην ιστοσελίδα της, η Greenpeace γράφει:

 
 
Η ΔΕΛΤΑ απαιτεί την απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, καταθέτοντας αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα.
Για την πρόσφατη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών, η ΔΕΛΤΑ προσκόμισε για το γάλα της τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές. Ωστόσο και ενώ είχε δεσμευτεί πως θα έχει σήμανση στη συσκευασία του τελικού της προϊόντος από το Μάιο του 2010, δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Με βάση λοιπόν τα κριτήρια αξιολόγησης που ισχύουν για όλες τις εταιρίες, τα οποία είναι και τα ίδια κριτήρια βάσει των οποίων είχε αριστεύσει στην περασμένη έκδοση του Οδηγού,  παρουσίασε σημαντική πτώση στη βαθμολογία. Η βαθμολογία και τα κριτήρια είναι γνωστά σε όλες τις εταιρείες από την αρχή και κάθε εταιρεία έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να συμμετέχει. Παρ’ όλα αυτά η σημερινή της βαθμολογία, ώθησε τη ΔΕΛΤΑ στο να κινηθεί νομικά εναντίον της Greenpeace, ζητώντας την απόσυρση του Οδηγού.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων. Αν η ΔΕΛΤΑ πετύχει το στόχο της, ο Οδηγός Καταναλωτών ενδέχεται να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική μας σελίδα και να αποτελεί σύντομα συλλεκτική έκδοση! 
Για να μπορέσεις να προστατεύσεις λοιπόν αυτόν τον Οδηγό Καταναλωτών από...εξαφάνιση, προώθησέ το αρχείο χαμηλής ανάλυσης όπου μπορείς και ανέβασέ το ακόμη και σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs, γιατί τη Δευτέρα μπορεί να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα μας!

Το  blog μας είναι πολύ θετικό απέναντι στις προσπάθειες της Greenpeace για διάσωση του πλανήτη και ανάκτηση κάποιας στοιχειώδους -έστω- ποιότητας ζωής. Φυσικά, δεν ξέρουμε τα παιδιά, ούτε την ηγεσία της Οργάνωσης, αλλά κρίνουμε απ' αυτά που βλέπουμε. Ο Χριστός να τους ευλογεί, αλλά και να τους καθοδηγεί στο δρόμο της Αλήθειας, στο δικό Του δρόμο.
Ως ορθόδοξοι, την άποψή μας για την οικολογία (και την ατυχή εμπλοκή της, πολλές φορές, με παραθρησκευτικές δοξασίες) τη γράφουμε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: