ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μια συνάντηση στα δάση - δασολόγος ασκητής στη Σιβηρία


Ταξιδεύοντας στη Ρωσία με μια παρέα φοιτητών από το Κέντρο Νεότητας της μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος (της ιεράς μονής Σαγματά, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, με κάποια "ειδίκευση" στη μελέτη των σύγχρονων αγίων της Ρωσίας) είχε μια ευχάριστη έκπληξη: γνώρισε ένα ασκητή, που ζει στα δάση της Σιβηρίας ακολουθώντας το δρόμο του ειρηνικού πολεμιστή -τον αληθινό φωτεινό δρόμο της κάθαρσης της καρδιάς και της ένωσης με το Απόλυτο Αγαθό Ον, όπως παραδόθηκε σε μας από αιώνες μέσω των αγίων και σοφών αγωνιστών και διδασκάλων της ορθόδοξης αγάπης και αγιότητας.

Σιβηρία, Δεκέμβρης 2009 (από αυτό το post για την κλιματική αλλαγή)

Ο ορθόδοξος αυτός αγωνιστής λέγεται Βλαδίμηρος και ήταν καθηγητής Δασολογίας στην Πετρούπολη. Η συνάντησή του με τον π. Νεκτάριο και η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή τους περιγράφονται εδώ. Κάντε κλικ και μπείτε στα άγια σιβηριανά δάση!
Το κείμενο προέρχεται από το περιοδικό Πεμπτουσία (τεύχος Δεκ. 07 - Μαρτ. 08) και πρωτοανέβηκε στην πλούσια ιστοσελίδα Πηγή Ζωής (όπου αξίζει να βολτάρετε).

Ένας από τους αγίους της Σιβηρίας: άγ. Ιννοκέντιος του Ιρκούτσκ (άφθορος). Βιογραφία εδώ (όπου, κατά λάθος, αντί "αδιάφθοροι" γράφτηκε... "αδιάφοροι").

Δεν υπάρχουν σχόλια: