ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Για ποια παγκόσμια διακυβέρνηση μιλάει ο Πρωθυπουργός;

Για τα δύο παρακάτω θέματα ακούστε από 7΄13΄΄ (και άλλα σε ολόκληρο το βίντεο)

Δημήτρης Νατσιός: Για ποια παγκόσμια διακυβέρνηση μιλάει ο Πρωθυπουργός; 

ΝΙΚΗ 

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού [στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ] ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός έκανε την εξής ανάρτηση:

Ο λαός ψήφισε έναν πρωθυπουργό για να κυβερνήσει την χώρα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, στην ομιλία του στην ολομέλεια του ΟΗΕ αποκάλυψε αυτό που κανείς δεν ήθελε να πιστέψει. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να αναληφθεί δράση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας διακυβέρνησης! 

Αυτό δεν αποτελεί εξαπάτηση του εκλογικού σώματος; 

Αυτό δεν αποτελεί επιβεβαίωση των πιο απίθανων σχεδίων μιας Νέας Τάξης; 

Πού μας οδηγεί λοιπόν ο Πρωθυπουργός;

*****
 
Μήπως στην «θετική ατζέντα» των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων οι βραχονησίδες μας προβλέπεται να μην έχουν ΑΟΖ;

 Μήπως στην «θετική ατζέντα» των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων οι βραχονησίδες μας προβλέπεται να μην έχουν ΑΟΖ;

ΝΙΚΗ

Στο νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπεται η απαγόρευση της τουριστικής ανάπτυξης σε κατηγορίες νήσων και νησίδων.

Όμως, το άρθρο 121 παρ. 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) περιγράφει ότι «οι βράχοι οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή, δεν θα έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα».

Η απόλυτη και γενικής εφαρμογής νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση εγείρει, όμως, ζήτημα εθνικής σημασίας στο Αιγαίο πέλαγος. Μια τέτοια νομοθεσία θα επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδα μας.

Η ΝΙΚΗ πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνονται ισχυρά κίνητρα και επιδοτήσεις για την οικονομική ανάπτυξη βραχονησίδων σε εθνικά κρίσιμες περιοχές. Εκτός και εάν άλλα υπαγορεύουν οι μυστικές συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής» του ΥΠΕΞ και με τέτοιους νόμους προωθείται η συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

Όταν η Τουρκία θεωρεί ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν μόνο Χωρικά Ύδατα, πως εμείς θα αποδείξουμε ότι οι βραχονησίδες μας διαθέτουν ΑΟΖ; Βασικά και απλά ερωτήματα σε μια ευαίσθητη συγκυρία.

Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την Κυβέρνηση πριν την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και ζητάμε να διαμορφωθεί πρωτίστως με εθνικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: