ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Διαψεύδει η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο ότι ο Νεμάνια Μάιντοβ τιμωρήθηκε επειδή έκανε το σταυρό του

 

Ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου. Πολλοί αδελφοί πιθανώς θα αγανακτήσουν, επειδή τον ξέρουν ως πολέμιο του θαύματος του Αγίου Φωτός, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα. Το αναδημοσιεύουμε για να είμαστε δίκαιοι και έντιμοι και να μην αυταπατώμεθα. Εννοείται ότι υπάρχει διεθνές κλίμα κατά του χριστιανισμού, αλλά χρειάζεται διάκριση και ειλικρίνεια. 

Ευχαριστώ θερμά.

Είναι αλήθεια ότι τιμώρησαν Σέρβο αθλητή του τζούντο επειδή έκανε το σταυρό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο;

ΟΧΙ δεν είναι.
Τότε τι έπαθαν όλα τα ΜΜΕ;
Πάμε να δούμε τι έπαθαν.
Ιστορικό.
Την περασμένη Τετάρτη 17/9, ο Σέρβος αθλητής πόσταρε στο Ίνσταγκραμ:
«Πριν από 15 ημέρες, έλαβα ειδοποίηση ότι έχω τιμωρηθεί με αποκλεισμό 5 μηνών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) λόγω παραβίασης των θρησκευτικών τους κωδίκων. Συγκεκριμένα, για το ότι έκανα το σταυρό μου κατά την είσοδό μου στον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
 
Πάμε να δούμε τι έλεγε αυτή η «ειδοποίηση»;
Ουσιαστικά πρόκειται για ΑΠΟΦΑΣΗ από την Πειθαρχική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο με ημερομηνία 31/8/2024.
Γιατί συγκλήθηκε η Πειθαρχική Επιτροπή;
Απάντηση: Γιατί η Γενική Γραμματεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας είχε σοβαρές ενδείξεις ότι ο Σέρβος παραβίασε άρθρα του κανονισμού.
Και, ναι, μία από τις παραβιάσεις (ο τύπος, όπως θα δούμε, δεν είναι υπόδειγμα αθλητή) ήταν ότι έκανε το σταυρό του.
Εδώ έχετε δίκιο να τσαντιστείτε (κι εγώ μαζί σας), αλλά… ένα λεπτό!
Πάμε να το δούμε αλλιώς;
Τι θα λέγατε αν ένας μουσουλμάνος πριν τον αγώνα άρχιζε τις γονυκλισίες και τα αλαχού άκμπαρ πάνω στο χαλάκι του; 
 
Άρα η Ομοσπονδία έχει θέσει ένα όριο αναφορικά με την εκδήλωση της θρησκευτικής πίστης τού κάθε αθλητή. Καταρχήν ακούγεται λογικό.
Αλλά και πάλι, ένας σταυρός (που διαρκεί 1-2 δευτερόλεπτα) καθοδόν προς τον αγωνιστικό χώρο είναι κακό;
ΟΧΙ (όπως αποδείχθηκε).
Η απόφαση, που ως φαίνεται κανένας δημοσιογράφος ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ, όχι μόνο ΔΕΝ τιμώρησε τον Σέρβο για τον σταυρό που έκανε, αλλά τον δικαιολόγησε κιόλας!
Αντιγράφω αυτολεξεί:
«Ο κατηγορούμενος εξήγησε επίσης ότι το σημείο του σταυρού δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να προκαλέσει, αλλά για τη δική του ασφάλεια, καθώς του έδινε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η Επιτροπή έκρινε ότι το σημείο του σταυρού ήταν σχετικά διακριτικό, δεν είχε σκοπό να προσβάλει και έγινε στη ΜΕΙΚΤΗ ΖΩΝΗ, κοντά στην είσοδο στον αγωνιστικό χώρο». (Την απόφαση θα τη βρείτε εδώ https://tinyurl.com/h2snkct8 και θα καταλάβατε γιατί τον απέκλεισαν από τις διεθνείς διοργανώσεις για 140 μέρες: «Αμαύρωσε την εικόνα του τζούντο»)
Όποιος (ξανα)δει τον αγώνα του Σέρβου με τον δικό μας Θοδωρή Τσελίδη (νικητής), διαβάσει την απόφαση και γνωρίζει από κανονισμούς Τζούντο (αυστηροί και ιδιαίτεροι) καθώς και τη "φιλοσοφία" του αθλήματος, θα καταλάβει γιατί έλαβε αυτή την ποινή (εδώ ο αγώνας https://www.youtube.com/watch?v=04lPU49AFOY)
 
Αν δεν καταλάβει, παραθέτω τους λόγους την καταδίκης του όπως αναφέρονται στην Απόφαση:
- Αρνήθηκε να υποκλιθεί στον αντίπαλό του.
- Εκνευρισμένος έβγαλε τη ζώνη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
- Διαμαρτυρήθηκε όταν έλαβε shido (ποινή).
- Δεν αποδέχθηκε την ήττα του (διαμαρτυρία στη διαιτητή).
Όμως, αφού η απόφαση βγήκε στις 31/8 όπως είπαμε (και τον δικαίωνε για τον σταυρό), γιατί αυτός ο χαμός εδώ και 2 μέρες;
→ Απάντηση: Γιατί τα ΜΜΕ έκαναν είδηση την ανάρτηση του Σέρβου (που είπε τα δικά του), και όχι την Απόφαση που φαίνεται να τον αθωώνει για το σταυρό, αλλά όχι και για τα υπόλοιπα. 
 
Μετά από όλα αυτά, η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο έβγαλε χθες ανακοίνωση αναφορικά με τους «ψευδείς ισχυρισμούς και τις εσφαλμένες πληροφορίες που κυκλοφορούν».
Και τι είπε;
Αντιγράφω επί λέξει:
«Οι κανόνες μας σχετικά με την επίδειξη θρησκευτικών ή άλλων σημείων σχετίζονται ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ο οποίος είναι ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά για το τζούντο και όπου εκτίθενται μόνο τα συγκεκριμένα σήματα και κανόνες του τζούντο, εξίσου για όλους. Η IJF ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τις συνήθειες των θρησκειών ή θρησκευτικών σημείων ΕΞΩ από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς συνεχίζουμε να σεβόμαστε την ατομική ελευθερία κάθε μέλους της κοινότητάς μας» https://www.ijf.org/.../statement-from-the-international...
Όλη η ουσία βρίσκεται στις λέξεις «αγωνιστικός χώρος» και «μεικτή ζώνη».
Έξω από τον αγωνιστικό χώρο, προσευχήσου σε όποιον θεό θες.
Αυτό λέει η απόφαση.
Συμπέρασμα: ο Σέρβος αμαύρωσε την εικόνα του τζούντο και τα ΜΜΕ είναι εδώ και καιρό… αυτοαμαυρωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: