ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Aνακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα


Ανείπωτη τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Σχεδόν 300 νεκροί και περισσότεροι από 500 τραυματίες

 
Υστερόγραφο (φωτο από το διαδίκτυο)
 
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Σρι Λάνκα με τον αριθμό των θυμάτων από τις επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία να αυξάνεται.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Σρι Λάνκα οι νεκροί ανέρχονται στους 290, ενώ οι τραυματίες είναι 500.
Ο εκπρόσωπος Ρουγουάν Γκουνασεκέρα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα καθεμιάς από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί για τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών και σε καθένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία χθες Κυριακή. Επρόκειτο για τις χειρότερες επιθέσεις από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα πριν από δέκα χρόνια.
Πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση δήλωσε στο μεταξύ ότι ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι στη συνεδρίασή του θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε.

Τρόμος στη Σρι Λάνκα - Μπαράζ επιθέσεων

Ανήμερα του εορτασμού του Καθολικού Πάσχα, η Σρι Λάνκα βάφτηκε με αίμα καθώς σημειώθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων. Βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία.
Οι εκρήξεις έγιναν σε ναό στο Κολόμπο και μία στο Νεγκόμπο, βόρεια της Σρι Λάνκα, όπου σημειώθηκαν και οι τρεις εκρήξεις σε πολυτελή ξενοδοχεία. Στόχος ήταν και μια εκκλησία στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά, όπου σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού νοσοκομείου οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300.

Η στιγμή της έκρηξης σε μία από τις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης στη Σρι Λάνκα, ενώ πιστοί βρίσκονταν εντός της εκκλησίας.


Η συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ, και γενικά στο Διαδίκτυο εδώ.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου



Ρομφαία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών, σε Εκκλησίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας και τραυματίζοντας εκατοντάδες.
Ο Παναγιώτατος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια καθώς και κάθε πράξη μίσους, βίας και φονταμενταλισμού, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, και καλεί όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.
Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια της προς τις οικογένειές τους, ενώ εύχεται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα, τις Αρχές και συνολικά στον λαό της Σρι Λάνκα.

"Ν": Προσυπογράφουμε ταπεινά 100%. 

Μπορείτε να δείτε επίσης, παρακαλώ:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: