ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Ο Σκλαβενίτης, η ΜΑΚΡΟ και η Παναγία στους Τράχωνες...Από το ιστολόγιο geitoniamou.gr - καθημερινός οδηγός επιβίωσης

Η Διοίκηση της ελληνικής εταιρείας Σκλαβενίτη ήρε όλα τα υφιστάμενα εμπόδια που είχε ορθώσει η τέως διοίκηση της γερμανικής εταιρείας ΜΑΚΡΟ αποκλείοντας την τοπική κοινωνία να επισκέπτεται για θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς λόγους τον Βυζαντινό Ναό του 12ου αιώνα των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τράχωνες.
Σήμερα έγινε συνάντηση, στα γραφεία της ΜΑΚΡΟ, μεταξύ του εκπροσώπου της Επιτροπής Κατοίκων Αλίμου για τους Τράχωνες π. Διονυσίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Σκλαβενίτη κ. Γεράσιμου Σκλαβενίτη, του νέου Γενικού Διευθυντού της εταιρείας ΜΑΚΡΟ και του κ. Δημ. Ζαμπέλη, Διευθυντικού στελέχους της εταιρείας Σκλαβενίτη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα των κατοίκων, τα οποία είναι:
1. Να λειτουργεί ο Ναός και κάθε Σάββατο (7-12 π.μ.) για να δίνεται η δυνατότητα του εκκλησιασμού και στους εργαζόμενους.
2. Να επιτρέπεται στους μαθητές σχολείων να επισκέπτονται τον Ναό όποτε τους το επιτρέπουν οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις για να υλοποιούν πολιτιστικά προγράμματα ή για να εκκλησιαστούν.
3. Να ξαναρχίσουν τα περιβαλλοντικά μαθήματα και επισκέψεις από το ΚΠΕ Αργυρούπολης στο ανοικτό ρέμα των Τραχώνων που διέρχεται στο κτήμα.

Ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης έκρινε δίκαια τα αιτήματά μας και τα απεδέχθη στο σύνολό τους όπως τους τέθηκαν. Μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μας δοθούν τα «κλειδιά» του Ναού. Μας πληροφόρησε ότι δεν σκοπεύει να αλλοιώσει το όμορφο καταπράσινο κτήμα με επιχειρηματικές δραστηριότητες και ότι ο «άνθρωπος» και το περιβάλλον είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας.
Η εταιρεία Σκλαβενίτη είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που σκέπτεται και πράττει Ελληνικά και Χριστιανικά. Η εταιρεία είναι δίπλα στον πολίτη και το πράττει διακριτικά, διότι όπως φαίνεται τους ενδιαφέρει η ουσία και όχι η προβολή. Ο λαός πρέπει να στηρίζει τις εταιρείες που αφουγκράζονται τις επιθυμίες τους και ικανοποιούν τις ανάγκες του και μια από αυτές είναι η εταιρεία Σκλαβενίτης.
Αύριο Σάββατο στις 7.00΄ το πρωί θα γίνεται πράξη η απόφαση και θα τελεσθεί θεια λειτουργία στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων, είσοδος από Αρχαίου Θεάτρου.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Σκλαβενίτη και τον κ. Γεράσιμο Σκλαβενίτη. Τους ευχόμαστε Υγεία και προκοπή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΧΩΝΕΣ
  
Η συνέχεια (από εδώ):

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέστηκε  η λειτουργία. "Ζήσαμε στιγμές Αγίου Όρους" από τον πατέρα Εμμανουήλ Μήτρου, από τον Άγιο Γεώργιο Αργυρουπόλεως. Πραγματικά έτσι είναι φίλες και φίλοι… Άλλη μια όμορφη ημέρα στο κτήμα Τραχώνων…

 
 
"Ν": Απ' όταν λάβαμε αυτή την είδηση και τη συζητήσαμε με φίλους, είδαμε πολλά θετικά σχόλια για την εταιρεία Σκλαβενίτη, που επιβεβαιώνουν αυτό που γράφουν οι συντάκτες του παραπάνω, ότι είναι έντιμη και πράττει ελληνικά και χριστιανικά.
Συγχαίρουμε λοιπόν, μαζί με όλο το ορθόδοξο διαδίκτυο, που η είδηση έχει κάνει το γύρο του. Δόξα τω Θεώ. Ας είναι ευλογημένη η γενικότερη προσπάθειά τους (και ΚΑΘΕ παρόμοια) και ας έχει μιμητές.
Τέτοια χρειάζεται η πατρίδα, τέτοια χρειάζεται ο λαός μας. Τέτοια χρειαζόμαστε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: