ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λουγκουζί της Ουγκάντας... Ένα Ορθόδοξο χωριό γεννιέται!!

Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μπουσούγκιου στην Ουγκάντα 
(εμείς από εδώ)Όπως γνωρίζετε η προσπάθειά μας συνεχίζεται στον Αφρικανικό αμπελώνα του Χριστού στην Ουγκάντα και με τη χάρη του Θεού επεκτείνεται. Θα θέλαμε να σας κάνουμε και πάλι κοινωνούς αυτής της δραστηριότητός μας αφού τρόπο απλό και ταπεινό αποτελείτε και σεις σημαντικό κομμάτι αυτής της διακονίας. 


Το Σάββατο 13 Ιουλίου βαπτίσαμε ανάμεσα στις μπανανιές και τα καφεόδεντρα 89 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά!!! Την επόμενη μέρα λειτουργήσαμε στο χωριό και κοινώνησαν όλοι οι νεοφώτιστοι. Τους μάθαμε πώς θα κοινωνούν, πώς θα κάνουν το σταυρό τους, πώς θα παίρνουν αντίδωρο.

Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους να τα ακούν πρώτη φορά και να τα πραγματοποιούν με μεγάλο σεβασμό και ευλάβεια. Και τις επόμενες Κυριακές λειτουργήσαμε στο χωριό και ξεκινήσαμε κατήχηση για τη Θεία Λειτουργία. Τα μικρά παιδιά συνέχισαν το κατηχητικό τους με τον Χριστοφόρο και βέβαια τις ζωγραφιές τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία καθίσαμε με τα μεγαλύτερα παιδιά που βαφτίστηκαν πρόσφατα, 12 αγόρια και τρία κορίτσια, και μιλήσαμε λίγο για την Ορθοδοξία. Στο τέλος τους δώσαμε μπλούζες από την Ελλάδα που μας διέθεσε ο αδελφός μας κ. Αλέξανδρος και χάρηκαν πολύ. Η δημιουργία μιας μικρής ομάδας ποδοσφαίρου θα τους κρατά ενωμένους και δημιουργικούς. Τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζουμε συναντήσεις με τις γυναίκες του χωριού αλλά και συναντήσεις με όλο το χωριό, με σκοπό να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που αφορούν την Ορθοδοξία και την πίστη.
Εύχεσθε.

Από την Ναμουγκόνα της Ουγκάντας 

π. Εφραίμ Παναούσης - π. Γεώργιος Νυόμπι

Αυτό το παιδί εξηγούσε στην κούκλα του κατά την ώρα της κατήχησης τα λόγια μας!:

 
 
Ο υπαίθριος Ναός μας !! 
 
Τα παπαδάκια μας. Ο Αναστάσιος, ο Σπυρίδων και ο Δαβίδ. Τα καλλύμματα των Τιμίων δώρων τα δημιούργησε η ομάδα της Ιεροραπτικής της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής.

 

 

Επισκεφτείτε και τα tags μας: Ο Χριστός στην Αφρική, Ο Χριστός στην Ασία & στα βάθη της Ασίας, Ορθόδοξες ρίζες στη Δύση & Ινδιάνοι - καθώς και τα ιστολόγια Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Ορθόδοξο Κογκό & Η μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη.
Και:
10 ιεραποστολικά βίντεο 
Ιερείς της Μαύρης Αφρικής
Ορθόδοξο πανεπιστήμιο του Κογκό

Δεν υπάρχουν σχόλια: