ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Νέος μάρτυρας ιερέας στη Ρωσία: π. Παύλος Αντελχάιμ († 5.8.2013)

«Ο διάβολος μου το ζήτησε» φώναζε ο δολοφόνος του


Η δολοφονία ιερέων από σατανιστές συνεχίζεται... Σποραδικά συμβαίνουν κι εδώ, χωρίς να έχει γίνει ακόμη κύμα, αν και υπάρχουν ενοχλητικοί ιερείς (αν είσαι ιερέας, αγαπητέ αναγνώστη, δεν εννοώ εσένα). Μάλλον γιατί εδώ ο εχθρός τούς βολεύει με το κοινωνικό θάψιμο, με τον πόλεμο όλων κατά της Ορθοδοξίας ή με τις πνευματικές παγίδες που στήνει σε όλους μας. Δεν ξέρω. Πάντως, όταν έρθουν κι εδώ, ίσως σοβαρευτούμε επιτέλους (πλην ολίγων, που είναι ήδη σοβαροί) για τη σωτηρία εαυτών και αλλήλων... Δόξα τω Θεώ. Ας πρεσβεύουν για όλο τον κόσμο - και για τους σφαγείς τους - οι νεομάρτυρες.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ / ΠΗΓΗ

Το βράδυ της 5ης Αυγούστου δολοφονήθηκε στην πόλη Πσκώβ ο πρωθιερέας Πάβελ Άντελχάιμ. Ο ιερέας δέχτηκε πολλά χτυπήματα με μαχαίρι γύρω στις 8 μ.μ. μέσα στο σπίτι του. Εκεί φιλοξενούσε μετά από παράκληση μιας ενορίτισσας έναν νεαρό για τρεις μέρες με σκοπό να τον βοηθήσει πνευματικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν συνελήφθη ο φερόμενος ως δολοφόνος ονόματι Τσελίντσεφ (γεννημένος το 1986), φώναζε πως ο διάβολος του ζήτησε να σκοτώσει τον πατέρα Παύλο.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας δήλωσε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο π. Παύλος έπεσε θύμα της εκπλήρωσης της αποστολής του και του ποιμαντικού του καθήκοντος να βοηθάει οποιονδήποτε έχει ανάγκη
».

Ο γνωστός μελετητής της Βίβλου Αντρέι Ντεζνίτσκι δήλωσε στην gazeta.ru πως ο π. Παύλος «ήταν πολύ γνωστός και τελευταία είχε γίνει ''ενοχλητικός'' για κάποιους. Ο π. Παύλος πάντοτε είχε σταθερές θέσεις και δεν φοβόνταν να εκφράσει ανοιχτά την γνώμη του. Δεν ξέρω εάν έχουν μείνει ιερείς στην Ρωσία που να μιλούν τόσο ελεύθερα».

Ο πρωθιερέας Παύλος γεννήθηκε την 1 Αυγούστου 1938 και η οικογένειά του ήταν γερμανικής καταγωγής. Ο παππούς του εκτελέστηκε το 1938 από τους κομμουνιστές και ο πατέρας του το 1942. Η μητέρα του ήταν εξόριστη και πήγε να την βρει στην εξορία στο Καζακστάν.

Ήταν δόκιμος στην Λαύρα των Σπηλαίων και σπούδασε στην Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου απ'όπου τον έδιωξαν για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Έγινε ιερέας αφού τελείωσε το Θεολογικό Σεμινάριο της Μόσχας και του έδωσαν το 1964 μια ενορία στο Καγκάν του Ουζμπεκιστάν. Εκεί κατάφερε να χτίσει έναν ναό αλλά το 1969 συνελήφθη και φυλακίστηκε για 3 χρόνια για «συκοφάντηση των σοβιετικών αρχών».
Το 1972 που ελευθερώθηκε είχε, έπειτα από ατύχημα, ένα ξύλινο πόδι. Το 1976 του δόθηκε ενορία στο Πσκώβ. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Είχε οργανώσει ένα ορφανοτροφείο για ανάπηρα παιδιά.

Το 2003 είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας του όταν, έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, οι ειδικοί βρήκαν πως κάποιος είχε προκαλέσει φθορές στο αυτοκίνητό του.

Προηγούμενοι:

π. Ιωάννης Καρασταμάτης, ΗΠΑ

π. Θεόδωρος Μαρίν, Ρουμανία
Ο Χιλιανός ορθόδοξος νεομάρτυρας Χοσέ Μουνιόθ-Κορτέζ
Λοιποί σύγχρονοι μάρτυρες από διάφορους θύτες
Δαιμονισμός και επιστήμη  

Και: Πώς οι μάρτυρες άντεχαν και αντέχουν τα μαρτύρια!
Πόσοι χριστιανοί θα μείνουν στους έσχατους καιρούς;
Οι χριστιανοί οφείλουν να μελετούν και να είναι καλλιεργημένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: