ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ηλιάδης: "Αυτό το μετάλλιο πάει Άγιο Όρος"


Δόξα τω Θεώ

Το εθνόσημο στο τζουντόκι του έδειξε ο Ηλίας Ηλιάδης μετά τη νίκη του στον τελικό των ρεπεσάζ επί του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο. Η νίκη του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ και παράλληλα πρόσφερε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ναι έδειξα το εθνόσημο, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές που περνά η Ελλάδα», δήλωσε ο Ηλιάδης για την συμβολική αυτή κίνησή του. Στη μικτή ζώνη τον περίμεναν η γυναίκα και η κόρη του, πλήθος δημοσιογράφων καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος για να τον συγχαρεί αμέσως μετά τη νίκη του.

«Δεν ξέρω τι να πω. Εσείς πρέπει να μου πείτε που είδατε απ΄ έξω τον αγώνα. Είμαι ακόμη σαστισμένος. Ευχαριστώ το Θεό», ήταν η πρώτη αντίδραση του και πετούσε από τη χαρά του.

«Το μετάλλιο πάει για το Αγιο Όρος, αυτό μπορώ να πω. Δικαιώθηκα για τη σκληρή προετοιμασία και όλες αυτές τις δύσκολες προπονήσεις που κάνω. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται τα μετάλλια η Ελλάδα. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στο Θεό και μετά σε όλους τους Έλληνες, τόσο σε αυτούς που βρέθηκαν εδώ όσο και σε αυτούς που περιμένουν πίσω. Φυσικά στην κόρη μου και στο γιο μου που με περιμένει στη Χαλκιδική».

Σε ερώτηση, πού οφείλεται η νίκη του επί του Καμίλο, απάντησε: «Η εμπειρία μου έπαιξε μεγάλο ρόλο στη νίκη, αλλά έμπειρος ήταν και ο Βραζιλιάνος αντίπαλός μου. Είναι 34 ετών και έχει πολλές διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησα πιστά την τακτική που είχα επιλέξει και όλα πήγαν καλά. Τώρα ηρεμία, ξεκούραση και να περάσω λίγες στιγμές γαλήνης με την οικογένειά μου».

"Νεκρός για τον κόσμο": Δείτε παρακάτω τη δήλωση του αδελφού μας. Με συγκινεί η στάση του, όχι μόνο γι' αυτά που λέει, αλλά και για το ήθος που εκπέμπει. Τον συγχαίρω. Ας έχουμε υπόψιν, ωστόσο, ότι οι πολεμικές τέχνες της Ασίας δεν είναι καθαρά αθλήματα, αλλά στοιχεία των ασιατικών θρησκειών με πολλά σκοτεινά, μαγικά & παραψυχολογικά στοιχεία και ας προσέχουμε πολύ, αθλητές, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές. Δείτε εδώ & εδώ (οπωσδήποτε όμως, σας παρακαλώ).


Δες και:
Πώς ο ορθόδοξος Jonathan Jackson παραλαμβάνει το βραβείο Emmy
Ορθόδοξοι ποδοσφαιριστές που το λέει η καρδιά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: