ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ιστολόγιό μας για το παλαιό & το νέο ημερολόγιο


Εμφάνιση του Τ. Σταυρού το 1925 σε ναό του π.ημ.
Ένα ιστολόγιο δημιουργήθηκε από το "Νεκρό για τον κόσμο" με φόβο Θεού και με σεβασμό προς τους αδελφούς μας που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο (και που στις 28 Αυγούστου εορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου - συνεορτάζουμε νοερώς με αυτούς, ευχόμενοι προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ αυτών, αλλά και με όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο παγκοσμίως, όπως το Άγιο Όρος, η Ρωσία, η Σερβία και τα Ιεροσόλυμα). 

Διάθεση της προσπάθειας αυτής είναι να αντιμετωπίσει με σεβασμό, τόσο στους παλαιο- όσο και τους νεο-ημερολογίτες, στους οποίους ανήκει και ο γράφων, αλλά και να επισημάνει, κατά το δυνατόν, ευθύνες και των δύο πλευρών για τη συντήρηση του σχίσματος. Αυτό βέβαια ενέχει έναν κίνδυνο: να κατηγορηθούμε και από τις δύο πλευρές για μειοδοσία, υποκρισία κ.τ.λ. Δεν πειράζει, έχει ο Θεός. Ας βοηθήσει και ας φωτίσει και ευλογήσει Εκείνος.
Μπορείτε να το δείτε εδώ: Συγχώρησις... Ορθοδόξων παλαιού και νέου ημερολογίου. Ένα από τα ιδρυτικά κείμενα εκείνου του ιστολογίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Εύχεσθε υπέρ ημών, αδελφοί. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: