ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επίθεση στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λιβύη

Από την Ι.Μ.Τριπόλεως Λιβύης
Έπειτα από την λεηλασία που υπέστη ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως το έτος 2010 από αγνώστους και την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου και όλων των Ιερών Κειμηλίων αυτού, την απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Ιωακείμ Βασιλάκου την 2α του μηνός Μαΐου του έτους 2012 από άγνωστο στις 9 π.μ. εντός του προαυλίου χώρου του Ναού, και την προ ημερών απόπειρα καταλήψεως του Μητροπολιτικού Μεγάρου και του Ναού από αγνώστους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεοφύλακτος σε συνεργασία με τον Πρέσβη της Κύπρου μας εις την Λιβύη κ. Περικλή Στοιβαρό αλλά και με την καθοριστική βοήθεια και χορηγία της Ελληνοκυπριακής Εταιρίας μας J&P, αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας του Ναού μας και των κτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος και της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Έμπειρο προσωπικό τοποθέτησε σε όλη την περίμετρο του Ναού και των κτηρίων στρατιωτικό συρματόπλεγμα, σιδηρά κιγκλιδώματα, και κλειδαριές ασφαλείας, ενώ εντός των ημερών σχεδιάζεται να τοποθετηθεί συναγερμός όπου θα είναι συνδεδεμένος με τις Αστυνομικές Λιβυκές Αρχές.
Όπως δήλωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, «Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε με όποιο κόστος τον Ναό μας ο οποίος χρονολογείτε από το έτος 1647 και την ασφάλεια του Ιερέως μας ο οποίος διαμένει εις το Πρεσβυτέριο της Ιεράς μας Μητροπόλεως…. Οχυρωνόμαστε για να σώσουμε ότι μπορούμε και ότι με κόπο και μόχθο δημιουργήσαμε…»
Ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχίζει τον αγώνα Του διά την αποκατάσταση των κλαπέντων από αγνώστους Ιερών Κειμηλίων και Ιερών Σκευών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Επίσης και εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βεγγάζης, έπειτα από την προ μηνών λεηλασία του ,έχει τοποθετηθεί πάνοπλοι φρουρά αποτελούμενη από άνδρες της Λιβυκής Αστυνομίας .
Να σημειώσουμε εδώ την ευγνωμοσύνη μας προς τις Λιβυκές Αρχές όπου κάνουν τα πάν για την ασφάλεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως, και την ειρηνική και αρμονική συμβίωση Μουσουλμάνων και Χριστιανών.

Δείτε και: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: