ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

π. Νικ. Λουδοβίκος: «Η σημερινή κρίση, υπό το φώς της Ορθόδοξης Θεολογίας»


Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 201, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα: «Η σημερινή κρίση, υπό το φώς της Ορθόδοξης Θεολογίας» και ομιλητή τον π. Νικόλαο Λουδοβίκο.
Η ομιλία ξεκίνησε με μια περιγραφή της πνευματικής διάστασης της σημερινής κατάστασης, όπου διευκρινἰστηκε ότι το οικονομικό πρόβλημα είναι συνέπεια του υπαρξιακού μας προβλήματος και αφορά oλόκληρο τον Δυτικό κόσμο. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην υπερέξαρση του σκεπτόμενου υποκειμένου και την μετάβαση από τον συσσωρευτικό καπιταλισμό στο ναρκισσικό μυστικισμό της ηδονικής κατανάλωσης μέσω της διαφήμισης και των ΜΜΕ, όπου διαμορφώνεται είτε ο "κορεσμένος" είτε ο "ελάχιστος" εαυτός.
Η κατάρευση επιταχύνεται και πραγματώνεται πιό γρήγορα στην χώρα μας γιατί ο κρατικός-διοικητικός θεσμός είναι ανίσχυρος αν όχι εχθρός μας, μιάς και δεν είναι είναι δικός μας, ενώ είναι ακόμα ισχυρός στην Δύση σε σχέση με την Ελλάδα. Έκλεισε  επισημαίνοντας ότι αποτελεί συστατικό στοιχείο του εαυτού μου, η παρουσία και η προσφορά στον ΑΛΛΟ, και απάντησε σε ερωτήσεις.
[Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, επικ. καθ. στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Καίμπριτζ, επίκ. καθ. στο Παν/μιο Ουαλίας
Δείτε ΟΛΗ την εκδήλωση παρακάτω:


Δείτε επίσης:
Πώς έσπρωξα στην αυτοκτονία τον αδελφό μου
Αμερικανίδα καλλιτέχνις ερημίτισσα των δασών

Παπάδες που ΛΕΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: