ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Και στα δικά μας...


Αυτό το post είναι μια προσευχή στη μνήμη του φίλου & αδελφού, ορθόδοξου μπλόγκερ Γιώργου Μακρή, που αγάπησε πολύ το Θεό και το συνάνθρωπο. Έφυγε για πάνω αναπάντεχα, σε ηλικία 45 ετών. Μακάρι ο Χριστός να τον τοποθετήσει ανάμεσα στους αγίους Του. 
Και στα δικά μας, αδελφοί.

Για το Γιώργο δημοσιεύτηκαν τα ακόλουθα στο Μανιτάρι του Βουνού:

+ Γεώργιος Μακρής: Εις Μνήμην… αντί επικηδείου…

Αναπάντεχο; Κύριος Οίδεν… Χθες – 3 του Σεπτέμβρη 2011 – κοιμήθηκε ο φίλος και αδελφός Γιώργος Μακρής. Τον γνώρισα στην Πάτρα το 1984. Ήλθε από την Καλαμάτα όπου και γεννήθηκε στις 17 Δεκέμβρη του 1966 για να σπουδάσει στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Το τελείωσε αλλά παράλληλα ήταν συν-σπουδαστής στο Μετόχι του Οσίου Λουκά της Λεβαδειάς της Ορθόδοξης Πίστης και Πράξης…Μια σπάνια ασθένεια σε παγκόσμιο επίπεδο – για την οποία ελπίζω να συλλεγούν πληροφορίες – πριν δυο χρόνια του αφαίρεσε την ακοή. Η ακοή επανήλθε μετά ΚΑΙ από πολλές προσευχές αναπάντεχα πριν μερικούς μήνες.

Μας επισκέφτηκε στην Πάτρα πριν ένα περίπου χρόνο. Μίλησα διαδικτυακά πριν το φετινό καλοκαίρι. Στις 18 Ιουλίου ανέβασε την τελευταία ενημέρωση της ιστοσελίδας του: http://users.otenet.gr/~gmcr/bible/Augoustinos.htm. Την ίδια περίοδο είχε και την τελευταία του δημόσια διαδικτυακή συνομιλία για το φλέγον ζήτημα της Εξέλιξης: Εδώ!


8 Αυγούστου είχε το τελευταίο(;) αποτύπωμα….. Μάλλον ήταν στην Καλαμάτα…


Ο Γιώργος, με τον οποίο είχα πολύ καλές σχέσεις διαδικτυακά, δεν έγινε ούτε έγγαμος, αλλά ούτε μοναχός. Θύμιζε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Αντί για επιφυλλίδες είχε την άγνωστη σε πολλούς ιστοσελίδα:

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: http://users.otenet.gr/~gmcr/bible/Contents.htm


Καλώς ήλθατε σε αυτόν τoν δικτυακό τόπο με το πολυτονικό κείμενο της Καινής Διαθήκης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ


ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙΟ


ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ


ΠΑΤΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ


ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


«Από το χωράφι η χαρμονή του θερισμού, από τον αμπελώνα οι καρποί των εδεσμάτων και από τις Γραφές διδαχή ζωοποιός» (Αγίου Εφραίμ του Σύρου).


*****

Ο Γιώργος ήταν επίσης ερασιτέχνης αστρονόμος και το ταξίδι του χαιρετίστηκε από το forum AstroVox: Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα, με αυτές τις αναρτήσεις. 

Εξάλλου αρκετά blogs αναδημοσίευσαν το παραπάνω post του Μανιταριού (νά 'ναι ευλογημένο), ενώ κάποιοι το έστειλαν και σε μας με mail.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια μικρή επιφυλλίδα του, με θέμα: Η αρχή της ζωής στη Γη και οι εξωγήινοι.
Καλή αντάμωση, αδελφέ. Μακάρι να γίνει σε τόπο φωτεινό. Αμήν.Δεν υπάρχουν σχόλια: