ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κληρικός έσωσε 35χρονο από την αυτοκτονία μέσω skype


 
 
Ιερέας που εξομολογούσε μέσω διαδικτύου έσωσε από την αυτοκτονία 35χρονο άντρα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο ιερέας χρησιμοποιούσε την τεχνολογία προκειμένου να εξομολογεί πιστούς που δεν μπορούσαν να τον συναντήσουν στον ιερό ναό. Έτσι, χρησιμοποιώντας πρόγραμμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (Skype) συνομιλούσε μαζί τους.

Το ίδιο έκανε και με έναν 35χρονο άντρα ο οποίος το τελευταίο διάστημα που συνομιλούσε με τον ιερέα έδειχνε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, προκαλώντας του ανησυχία. Αν και προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να του δώσει κουράγιο διαπίστωσε ότι δεν τα κατάφερνε αφού στην τελευταία τους συνομιλία πριν από περίπου δέκα ημέρες, ο 35χρονος τον ενημέρωσε ότι δεν αντέχει άλλο και ότι ήταν η τελευταία τους επικοινωνία.

Αμέσως ο ιερέας θορυβήθηκε και προκειμένου να σώσει τον άντρα ζήτησε την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όντως οι αστυνομικοί ερευνώντας τα ψηφιακά πειστήρια διαπίστωσαν ότι ο ιερέας έλεγε αλήθεια, εντόπισαν τον 35χρονο και τον έσωσαν από την αυτοκτονία.

Και η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν μόλις μία από τις συνολικά 67 αποτροπές αυτοκτονιών που εκδηλώθηκαν από τις αρχές του έτους, με αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντοπίζουν και να σώζουν άτομα ηλικίας από 13 έως 48 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεκριμένοι χρήστες του ίντερνετ είχαν εκδηλώσει μέσω διαδικτύου την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν. Άνθρωποι που συνομιλούσαν μαζί τους ενημέρωσαν άμεσα την Ασφάλεια Αττικής και έτσι και οι 67 άνθρωποι σώθηκαν.

Στις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών διαπιστώθηκε ότι αρκετοί  ανήλικοι είχαν λάβει διάφορα φαρμακευτικά χάπια, μετά την εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας και σώθηκαν μετά τον άμεσο και επιτυχή εντοπισμό τους. Επίσης, σε διάφορα διαδικτυακά  παιχνίδια,  ανήλικοι αλλά και ενήλικες παίκτες, την στιγμή της αποβολής τους για κάποιες ώρες  από τον κεντρικό διαχειριστή του παιχνιδιού, για λόγους μη τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού, δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι. Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις κλήθηκαν ψυχολόγοι, από το Χαμόγελο του Παιδιού και την  Μ.Κ.Ο. Κλίμακα, με σκοπό  να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.
 
Πηγή: Πατερικός, και εκεί από Amen 

Δεν υπάρχουν σχόλια: