ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ομοφυλόφιλος έφηβος ανησυχεί μήπως είναι… χριστιανός



Ο Λούκας Φάμπερ (Lucas Faber), είναι ένας επιμελής μαθητής 18 ετών από την πόλη Louisville, ο οποίος από τα 14 χρόνια του αποκάλυψε στους γονείς του και όσους τον ξέρουν ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Οι γονείς του το δέχτηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και θεωρούν ότι πρόκειται για μια απολύτως αποδεκτή κατάσταση.
Έχουν μάλιστα αποδεχτεί και την σταθερή σχέση που έχει ο γιόκας τους με άλλο… αγόρι εδώ και επτά μήνες.
Ο Λούκας όμως περνάει ένα δράμα τον τελευταίο καιρό. Όπως εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα «TheOnion», έχει πιάσει τον εαυτό του να έχει… χριστιανικές τάσεις!
«Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει» είπε ο Λούκας. «Μερικές φορές έχω αυτές τις… ορμές και ξαφνικά υποκύπτω στον πειρασμό να πάω σε κάποια λειτουργία της εκκλησίας κρυφά από τους φίλους μου. Ακόμα και η σκέψη να οργανώσω κάποια εκδήλωση μαζικού καψίματος CD με ανάβει», πρόσθεσε.

Το... αμαρτωλό συρτάρι του 18χρονου

Ο 18χρονος αποκάλυψε ότι οι πρώτες παρόμοιες σκέψεις του ήρθαν κάθε φορά που περνούσε έξω από μια εκκλησία. Όσο περισσότερο συντηρητική είναι μια εκκλησία τόσο περισσότερο τον ελκύει. Και συνέχισε:
«Αισθάνομαι τόσο μπερδεμένος. Είναι σαν να μην ξέρω ποιος είμαι πλέον. Το να κρατάω μυστικό την εμμονή μου με το ριζοσπαστικό δεξιό δόγμα από τους γονείς μου, τους καθηγητές και τους συμμαθητές μου με διαλύει ψυχολογικά!».
Σύμφωνα με τον Faber, η πρώτη του εμπειρία με την Ευαγγελική Εκκλησία δεν διέφερε σε τίποτα από αυτές των άλλων γκέι της ηλικίας του.
"Σίγουρα, κοίταξα στο Λευιτικό μία ή δύο φορές – όπως όλοι έχουν κάνει", (που αναφέρει χωρία κατά της ομοφυλοφιλίας) δήλωσε ο Faber. "Όλοι πειραματιζόμαστε λίγο με αυτά τα πράγματα όταν μεγαλώνουμε. Αλλά ήμουν ένα παιδί. Δεν νομίζω ότι σήμαινε κάτι αυτό".
Το ένστικτο το Faber του έλεγε να αρνηθεί αυτά τα πρώτα συναισθήματα. Όμως, πρόσφατα, ο έφηβος από το Louisville παραδέχθηκε, ότι τα συναισθήματα έχουν ισχυροποιηθεί, κάνοντας τον να αναρωτιέται όλο και περισσότερο πως θα ήταν η ζωή ως αναγεννημένος χριστιανός φονταμενταλιστής.
"Την άλλη φορά, ήμουν τόσο κοντά στο να διαδηλώσω έξω από μια κλινική που γίνονται αμβλώσεις", είπε, και από τα μάτια του άρχισαν να τρέχουν δάκρυα. "Ξέρω ότι είναι λάθος, αλλά ήθελα τόσο πολύ να το κάνω έτσι κι αλλιώς. Έφτιαξα ακόμη και ένα από αυτά τα πλακάτ με τις φωτογραφίες των νεκρών εμβρύων και το έκρυψα στην ντουλάπα μου".

Η μητέρα του τον "έπιασε" στα πράσα να βλέπει αυτό το κανάλι και να διαβάζει αυτά τα βιβλία...

Οι γονείς του εμφανίζονται εξίσου… θορυβημένοι. Η μητέρα του, Αϊλήν Φάμπερ είπε: «Τον έπιασα μια φορά που νόμιζε ότι ήταν μόνος στο σπίτι να βλέπει το «The 700 Club» (κανάλι στην τηλεόραση θρησκευτικής θεματολογίας) και τις προάλλες βρήκα εξώφυλλα από βιβλία της σειράς «Left Behind» (σειρά πετυχημένων βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που σχετίζονται με τις έσχατες ημέρες) κρυμμένα στο συρτάρι του με τις κάλτσες. Είμαι βέβαιη ότι θα του περάσει, αλλά ακόμα και αν δεν γίνει αυτό, εγώ θα τον αγαπάω και θα τον δεχτώ ως γιο μου ό,τι και να είναι».
Ο πατέρας του νεαρού, Τζέφρεϊ Φάμπερ, δεν εμφανίστηκε το ίδιο συγκαταβατικός: «Εγώ αρνούμαι να πληρώσω τα δίδακτρα των σπουδών του, αν επιλέξει να πάει σε κάποιο κολλέγιο όπως το «Oral Roberts» (Χριστιανικό κολλέγιο), όπου το μόνο που θα κάνουν είναι να γεμίσουν το μυαλό του με τρελές, συντηρητικές ιδέες. Θέλω απλά πίσω τον κανονικό γκέι γιο μου»!
Τι να πει κανείς...

***
ΥΓ. του blog μας: για την ομοφυλοφιλία θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε ειδικό post, πρώτα ο Θεός, όταν ευκαιρήσουμε. Επί του παρόντος διευκρινίζουμε μόνο το εξής:
Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ΥΠΕΡ των ομοφυλόφιλων, αλλά ΚΑΤΑ της ομοφυλοφιλίας, την οποία θεωρεί αμαρτία, σύμφωνα με την επιστολή Προς Ρωμαίους, κεφ. 1, όπου αναφέρεται ως ένα από τα σοβαρά συμπτώματα της πανανθρώπινης νόσου (διαστροφής) που προκλήθηκε λόγω του προπατορικού αμαρτήματος. Υπέρ των ομοφυλοφίλων = εύχεται με αγάπη να πλησιάσουν το Θεό ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ και να σωθούν στην αιωνιότητα.
Ο ρατσισμός ενάντια στους ομοφυλόφιλους αδελφούς μας ΔΕΝ προέρχεται από την Εκκλησία, αλλά από την κοινωνία, και οφείλεται ακριβώς στο ότι η κοινωνία δεν έχει κατανοήσει το μήνυμα αγάπης του Χριστού, ούτε και αγωνίζεται να το εφαρμόσει. Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην προσπαθεί να προπαγανδίσει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του στους άλλους. Το πρόβλημα είναι δικό του, και είναι η απομάκρυνσή του από το Θεό, όσο κι αν ο ίδιος θα εκραγεί από θυμό αν του πω πως η ομοφυλοφυλία είναι "πρόβλημα".
Προσωπικά θέλω όλοι οι άνθρωποι να σωθούν, ομο- και ετερο-. Αν ένας ομοφυλόφιλος είναι και πιστός ορθόδοξος χριστιανός (ή άπιστος), δεν είμαι εγώ που θα τον κρίνω ούτε που θα τον απορρίψω. Δεν έχω το δικαίωμα να απορρίψω κανένα. Οφείλω όμως να του επισημάνω ότι ο χριστιανισμός είναι ο Δρόμος για την υπέρβαση των συνεπειών του προπατορικού αμαρτήματος και γενικά των παθών (ΟΧΙ μόνο των σεξουαλικών διαστροφών, αλλά και του εγωισμού, του μίσους κ.λ.π. που έχουμε όλοι μας - ΔΕΝ είμαστε "καθαροί" εμείς οι ετεροφυλόφιλοι και "μολυσμένοι" οι ομοφυλόφιλοι, όλοι χρειαζόμαστε αγώνα εν Χριστώ!) και για την ένωση με τον Τριαδικό Θεό εν Χριστώ. Μετά, ας κάνει ο ίδιος ό,τι θέλει.
Αν η ομοφυλοφιλία είναι "επιλογή του", δε σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε ευλογημένη απ' το Θεό επιλογή. Αν είναι επιλογή του επειδή κάποιος τον/την τραυμάτισε ψυχικά ή/και σωματικά κάποτε, ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΑΣ τους "ορθόδοξους χριστιανούς" -παπάδες & λαϊκούς- που δε στηρίξαμε τον αδελφό μας (άντρα ή γυναίκα), αλλά τον αφήσαμε στην οδύνη των τραυμάτων του! Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για την επιλογή του.
"Γάμος ομοφύλων" εννοείται ότι, ορθοδόξως, δεν υφίσταται. Ο γάμος είναι ευλογημένη ένωση άντρα και γυναίκας.
Αυτό το παιδάκι στο post, ίσως το προσκαλεί ο Χριστός, δεν ξέρουμε τι πορεία θα ακολουθήσει. "Ίσως" λέω... Ο δυτικός άνθρωπος όμως τά 'χει παίξει σε τέτοιο σημείο, που θεωρεί υγιή τη σεξουαλική διαστροφή (που είναι η ομοφυλοφιλία, μαζί με άλλες) και νοσηρή τη χριστιανική (ή και γενικότερη) θρησκευτικότητα!... Όχι, δεν είναι υγιής πολιτισμός αυτός και δεν έχω να πάρω τίποτα απ' αυτόν, ούτε εγώ, ούτε η χώρα μου, ούτε τα παιδιά μου, αν έχω.
Ευχαριστώ.

Διάβασε και: Έρωτας, sex, γάμος & μοναχισμός, καθώς και αυτή την πολύ σοβαρή (και γεμάτη σεβασμό) προσέγγιση στην ομοφυλοφιλία και στην αγάπη μέσα σ' αυτήν.

5 σχόλια:

pamvos komninos είπε...

Πολύ καλό. Μπράβο.

Kάτι άλλο επισης είναι, πως δε βλέπω κάποια ανάρτηση σχετικά με το θέμα της κάρτας πολίτη.
Μήπως δεν έχω ανακαλύψει κάποια σχετική δημοσίευση;
Ίσως ακόμη και τη δυνατότητα μέσω του μπλόγκ σας, της ψηφοφορίας κατά της κάρτας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αγαπητέ αδελφέ,
Το δευτερο σχόλιό σας δεν το δημοσίευσα (συγχωρέστε με), γιατί με βάζει λίγο σε προσωπικό πειρασμό.
Η κατά Χριστόν νέκρωση (=ανάσταση & ανάταση) είναι ένας αγώνας ολόκληρης ζωής. Εύχομαι την ευλογία του Θεού για σας και για όλο τον κόσμο.
Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια και για όλα...
ΥΓ. Η πολύ σωστή επισήμανσή σας βρήκε ανταπόκριση, όπως θα είδατε, στο αμέσως επόμενο post από το παρόν.

pamvos komninos είπε...

Συγχωρέστε με και μένα αδελφέ εν Χριστώ, απλά λέγοντας πως δικαιώνεται έτσι το όνομα του ιστολογίου, ποτέ δε θα εννοούσα πως τα υπόλοιπα κείμενα δεν αρμόζουν στον τίτλο. ¨Ομως επειδή το θέμα της κάρτας είναι πλέον για τον ¨Ορθόδοξο Χριστιανό η προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων αγώνων του, ένοιωσα πως έλλειπε απ το θαυμάσιο ιστολόγιό σας.
Ευχαριστώ κι εγώ για τον λεπτό τρόπο και την ευαισθησία, που αντιμετωπίζετε τα σχόλια.
Ο Κύριος όντως να μας ευλογεί και να μας φωτίζει.

ΥΣΤ Πολύ σωστά λέτε " Η κατά Χριστόν νέκρωση (=ανάσταση & ανάταση) είναι ένας αγώνας ολόκληρης ζωής."

Ανώνυμος είπε...

Η ιστοσελίδα "The Onion" είναι παρωδία πρακτορείου ειδήσεων, δηλαδή ανεβάζει φάρσες με ειδησεογραφικό στυλ. Φαίνεται και από το ύφος της ανάρτησης ότι είναι μια ψεύτικη ιστορία που καυτηριάζει το αντίθετο, χριστιανούς νέους οι οποίοι παρά τη χρόνια εκκλησιαστική τους ζωή ανακαλύπτουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Ίσως. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας - δε μπορώ να αποκλείσω τίποτα.
Για το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχουμε ανεβάσει πρόσφατα post εδώ: http://o-nekros.blogspot.com/2011/07/gay-agenda.html.