ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Επείγον: ψηφίστε για τη ζωή ενός μωρού!!

Ζευγάρι βάζει σε γκάλοπ στο διαδίκτυο το αν θα πρέπει να κρατήσουν ή να ρίξουν το μωρό τους! 

 


Οργή έχει προκαλέσει ένα ζευγάρι από την Minneapolis των ΗΠΑ, που αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα στο διαδίκτυο για το εάν πρέπει να προχωρήσουν σε άμβλωση ή όχι.
Οι 30χρονοι Pete και Alisha Arnold, ρωτούν τους χρήστες του διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.birthornot.com εάν τους συμβουλεύουν να κρατήσουν το παιδί τους ή όχι καθώς δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι θέλουν να γίνουν γονείς!
Μάλιστα το ζευγάρι έχει ανεβάσει και φωτογραφίες από το αγέννητο αγοράκι τους που του έχουν δώσει το παρατσούκλι 'Wiggles'.

 
Η ιστοσελίδα είναι τόσο προκλητική που μερικοί αναρωτιούνται εάν δημιουργήθηκε επίτηδες για να ταράξει όσους είναι κατά των αμβλώσεων, αν και το ζευγάρι το αρνείται.
Η Αλίσα είναι τώρα 17 εβδομάδων και το κοινό έχει προθεσμία μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου να ψηφίσει, δύο ημέρες δηλαδή πριν συμπληρώσει τις 20 εβδομάδες όπου είναι νόμιμη η άμβλωση στην πολιτεία της.

 
Η Mary Spaulding Balch, διευθύντρια του ‘National Right to Life’, λέει : «Είναι σοκαριστικό. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν το άκουσα, ήταν το Κολοσσαίο στη Ρώμη, όπου ο όχλος επέλεγε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».
"Μιλάνε για ένα μωρό 17 εβδομάδων, που χτυπάει η καρδιά του, και έχει αρχίσει να αναπτύσσεται" είπε σοκαρισμένη.
«Όταν θα φτάσει στις 20 εβδομάδες, σύμφωνα με την ψηφοφορία, θα έχει αναπτυχθεί αρκετά για να αισθανθεί βασανιστικό πόνο. Αυτό που κάνουν είναι πέρα από κάθε λογική».
Ο Eric Scheidler, υπεύθυνος μίας ομάδας με έδρα το Σικάγο που υπερασπίζεται τη ζωή, είπε: «Είμαι τρομοκρατημένος στο πόσο χαμηλά έχουν βυθιστεί στο να μην μπορούν να κατανοήσουν την αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης ζωής.
«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο παγωμένος και τόσο επιπόλαιος για την τύχη του αγέννητου παιδιού του. Βλέποντας τις εικόνες του μωρού καθώς αναπτύσσεται κάνει τα πράγματα χειρότερα.
«Τι θα πουν στο παιδί τους αν γεννηθεί; Πώς μπορούν να είναι καλοί γονείς του μωρού τους όταν είναι τόσο άνετοι να αναθέτουν τη μοίρα του σε άγνωστους;»'
Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν το κοινό να είναι διχασμένο με 46,27% να ψηφίζουν για να κρατήσουν το μωρό και 53,73% που θέλουν το ζευγάρι να κάνει άμβλωση.
Οι Arnolds ξεκίνησαν το blog τους στις 28 Σεπτεμβρίου με την είδηση ότι η κ. Arnold ήταν έγκυος. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το έμβρυο είναι αγόρι.


Στη σελίδα του στο Facebook η κυρία Arnold, δηλώνει Μεθοδίστρια και οπαδός του δεξιού τηλεοπτικού σχολιαστή Glenn Beck.
Ο κ. Arnold, δηλώνει μη ενεργός Καθολικός, και είχε κάνει σχόλια κατά το παρελθόν υποστηρίζοντας τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο οποίος είναι κατά των αμβλώσεων.
Γράφοντας στο blog της η κ. Arnold είπε ότι φοβάται ότι η πίεση από την μητρότητα και την καριέρα της, θα μπορούσε να της προκαλέσει νευρικό κλονισμό.
Έγραψε: «Δεν έχω πειστεί ότι θέλω να αλλάξει ο τρόπος ζωής μου. Αισθάνομαι ότι με νοιάζει περισσότερο ο εαυτός μου.
«Φοβάμαι ότι τελικά θα λυπηθώ με τη δημιουργία της οικογένειας», λέει.
«Φοβάμαι ότι η συνεχής πίεση να είμαι η τέλεια σύζυγος και μητέρα, διατηρώντας παράλληλα μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης θα κάνουν τελικά το μυαλό μου να εκραγεί και θα με οδηγήσει σε νευρικό κλονισμό».

 
Η δημόσια ψηφοφορία είναι η καλύτερη λύση, κατά το ζευγάρι, γιατί ταιριάζει στις παραδόσεις της αμερικανικής δημοκρατίας!
Ο David Davidson, ο οποίος αρχικά ψήφισε στο δημοψήφισμα χωρίς να δώσει το όνομά του, ένιωσε να αλλάζει όταν είδε το υπερηχογράφημα του μωρού - και παρακάλεσε το ζευγάρι να σκεφτεί τι πάει να κάνει.
Είπε: «Ακριβώς επειδή ενήργησα σαν ένα ανώριμο μικρό παιδί που δεν ζυγίζει το κόστος του χειρισμού αυτής της δημοσκόπησης, επειδή σκέφτηκα ότι θα ήταν "αστείο" αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσετε το παιδί σας στην διαδικτυακή θεότητα που είναι ο ‘Ανώνυμος’."
Ένας άλλος ανώνυμος χρήστης πρόσθεσε: «Αν είσαι ηλίθιος ώστε να αφήσετε σε τυχαίους αγνώστους στο διαδίκτυο να αποφασίσουν για την τύχη της οικογένειάς σας, τότε σίγουρα δεν είστε αρκετά ώριμοι για να είσαστε γονείς. Χρειάζεστε βοήθεια από επαγγελματίες. "
Ο Mike Judge, επικεφαλής του ‘Communications for The Christian Institute’, λέει:
«Η έκτρωση είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τόσο ανώριμο.
«Ασχολούμαστε με πολλά διαφορετικά θέματα. Θα έβαζε κάποιος τον πατέρα του ή την μητέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ σε δημόσια ψηφοφορία για να αποφασίσει αν πρέπει να βάλει μαξιλάρι πάνω από το πρόσωπό του/της;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: