ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Χριστιανοί με τον ιερέα τους οχυρώθηκαν και λειτούργησαν στον Προφήτη Ηλία Ηλιουπόλεως...


"Ν": Ο π. Στυλιανός Καρπαθίου είναι και ψυχολόγος με σημαντική δημόσια παρουσία στο παρελθόν.
Πράξεις όπως η δική του (όπως και αντιδράσεις σαν του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ κ.ά.) οφείλονται στο ότι οι χριστιανοί θεωρούμε καταστροφικό να μην τελείται ΚΑΘΟΛΟΥ η θεία λειτουργία, πράγμα που δεν αποτόλμησε, απ' όσο γνωρίζουμε, να επιβάλει ούτε αλλόθρησκος κατακτητής! Με δυο λόγια, δεν γίνεται να απαγορεύσει το κράτος κάτι τόσο σημαντικό για εμάς, όσο η τέλεση της θείας λειτουργίας! Και, εφόσον το κάνει, θα υπάρξουν αντιδράσεις!
Βέβαια λειτουργίες τελούνται στα μοναστήρια (με κλειστές πόρτες) και όπου χρειάζεται για να μεταδοθεί από τα ΜΜΕ. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά όχι αρκετό, γιατί σε όλη τη χώρα σχεδόν δεν τελείται καθόλου, δηλ. ο τόπος μένει αλειτούργητος.
Ας άφηνε το κράτος να τελείται η θεία λειτουργία έστω χωρίς πιστούς, μόνο από ιερέα και ψάλτη. Όχι όμως καθόλου. Το κράτος μπορεί να αδιαφορεί για το Χριστό - συγγνώμη που το θέτω έτσι ωμά - αλλά εμείς Τον θεωρούμε ως το πιο βασικό στοιχείο της ζωής μας και, επειδή έχει καεί η γούνα μας από θρησκευτικές διώξεις όλους τους αιώνες, και τον 21ο αιώνα, όλη αυτή η κατάσταση δυναμιτίζει τις συνειδήσεις μας.
Ακραίοι; Μπορεί. Μειοψηφία; Ίσως... Αλλά υπάρχουμε κι εμείς. Αν το κράτος ενδιαφέρεται για τους πολίτες, όπως ισχυρίζεται, ας ενδιαφερθεί και για εμάς.
Ας δούμε την είδηση:

Κορωνοϊός: Ο Ιερέας Του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «Κλειδώθηκε» Στην Εκκλησία Με Πιστούς (VIDEO)


ilioupolinews.gr

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας, τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρρεκλήσι, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό. Στο έσπευσε η αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία, με τον ιερέα και τους πιστούς να έχουν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και να μην βγαίνουν.
Το περιστατικό επιβεβαιώνουν τόσο μέλη της «Κίνησης Πολιτών Ηλιουπολης» κ. Ευαγγελία Δημητρίου και κ. Χρήστος Κολομβούνης που ήταν στο βουνό από νωρίς το πρωί, καθώς και ο εθελοντής φύλακας του σημείου. Και οι τρεις μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως ο ιερέας μαζί με πιστούς τέλεσαν κανονικά τη θεία λειτουργία.
Δείτε εδώ το σχετικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης του ΣΚΑΙ:



Δεν Έγινε Προσαγωγή
 
Το περιπολικό της αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν. Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.
Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία ["Ν": ;;;;;]. Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.

Ιερέας Προφήτη Ηλία: «Ο Κόσμος Να Γεμίσει Τις Εκκλησίες Και Να Mεταλάβει»

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορωνοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.
Στυλιανός Καρπαθίου: «Ο Κόσμος Να Γεμίσει Την Εκκλησία – Η Θεία Κοινωνία Δεν Έχει Μικρόβια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: