ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Συνελήφθη ιερέας γιατί κοινώνησε πιστούς! Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020


Στη σύλληψη ενός ιερέα σε χωριό του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Αστυνομία.
Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία ότι ο παπάς άνοιξε την εκκλησία και πρόσφερε τη Θεία Κοινωνία σε μερικούς πιστούς παραβιάζοντας το σχετικό περιοριστικό μέτρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η καταγγελία έγινε από πολίτη στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 112.
Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων. 

"Ν": Μιλάμε για πρωτοφανή διωγμό ημών των ορθοδόξων χριστιανών, έτσι, κ. Πρωθυπουργέ; Εντάξει, όλων των θρησκειών, αλλά ξέρετε ότι εμείς δεν ζούμε χωρίς θεία λειτουργία και χωρίς θεία κοινωνία - το είπαμε μεγαλοφώνως σε κάθε τόνο, αλλά εσείς εκεί, ούτε με κλειστές πόρτες δεν ανέχεστε τη θεία λειτουργία!... 

Να ξέρετε πως γι' αυτά θα μείνετε στην Ιστορία και όχι επειδή "νικήσατε τον κορωνοϊό". Για το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ την τέλεση της θείας λειτουργίας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να το απαιτούν οι περιστάσεις!! Ούτε κεκλεισμένων των θυρών δηλαδή - πλην εξαιρέσεων, ναι, που όμως δεν αρκούν για την πνευματική μας αναπνοή. Και (ας το πω κι αυτό, ως "δεισιδαίμονας" που είμαι) για την προστασία του τόπου.

Σπεύστε να εξηγήσετε πως είμαστε ελεύθεροι να κοινωνούμε και επιτρέψτε, παρακαλώ, να τελείται η θεία λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες, έστω χωρίς λαϊκούς (ξέρετε τι σημαίνει αυτό;), αλλιώς θα πράγματα θα οδηγηθούν από το κακό στο χειρότερο... Κι εμείς, οι "τρελοί" και αμετάπειστοι χριστιανοί, εδώ μένουμε και οι πρόγονοί μας επίσης εδώ έμεναν. Δεν μένουν μόνο οι άθεοι και οι άθρησκοι, έχοντας δικαιώματα, σ' αυτόν τον τόπο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: