ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Απέτυχε η αλλαγή φύλου και διάλεξε να πεθάνει !! (ή: γιατί επείγει να ενταθεί η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο δυτικό κόσμο!)

Από εδώ

Σε ευθανασία επέλεξε να υποβληθεί 44χρονος Βέλγος μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του προκάλεσε αφόρητο ψυχικό πόνο.


Μία ημέρα πριν υποβληθεί σε ευθανασία, ο 44χρονος είχε δώσει συνέντευξη σε βελγική εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι γεννήθηκε γυναίκα, όμως οι γονείς του που είχαν τρία αγόρια, ήθελαν ένα ακόμη αγόρι και τον απέρριπταν. Στην εφηβεία θέλησε να γίνει άνδρας και υποβλήθηκε σε τρεις επεμβάσεις μεταξύ του 2009 και του 2012, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Όπως είπε, κοιτώντας στον καθρέφτη του, αισθάνθηκε απέχθεια για το νέο σώμα του και έκρινε ότι έμεινε στη Γη, «44 χρόνια παραπάνω, από όσο έπρεπε». Έτσι πήρε την απόφαση να υποβληθεί σε ευθανασία που στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002.
 

Για να εγκριθεί η ευθανασία θα πρέπει να αποδειχτεί ότι ο ασθενής πάσχει από σοβαρή και ανίατη ασθένεια που του προκαλεί σωματικό ή ψυχικό πόνο. Εξέταση γίνεται και από ψυχίατρο που κρίνει τις ψυχιατρικές περιπτώσεις. Το 2012, 1.432 άνθρωποι επέλεξαν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία στη χώρα και η απόφαση του 44χρονου ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για την ευθανασία, την οποία επιλέγει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων. Ο 44χρονος πέθανε χθες το απόγευμα. Η οικογένειά του πληροφορήθηκε την απόφαση του σήμερα το πρωί με ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα.

Το σχόλιό μας: Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός της Αγάπης να τον αναπαύσει (δε ρωτάμε ποιος ήταν, τι πίστευε, τι έκανε, πώς έζησε, γιατί η αγάπη δε ρωτάει, μόνο παρακαλεί), να αναπαύσει και όλους τους αυτόχειρες αδελφούς μας και να στηρίξει τους απελπισμένους για να μην ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες όλων μας, για την αγάπη, τη στήριξη και την προσευχή μας για τους αδελφούς μας, γνωστούς μας και άγνωστους, σε παγκόσμιο επίπεδο... Παρακαλώ, ας κάνουμε κάτι (από μια προσευχή, μια επίσκεψη, μέχρι ό,τι άλλο διατίθεται να προσφέρει ο καθένας μας στο διπλανό μας και στο "μακρινό" μας). Η αγάπη βρίσκει τον τρόπο, βρίσκει και τα φάρμακα.

ΥΓ. Ο δυστυχής αυτός αδελφός ήταν/είναι Βέλγος. Αυτή είναι η ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Μητρόπολης Βελγίου, εδώ ένα βελγικό ορθόδοξο ιστολόγιο & εδώ ένα ζεστό ορθόδοξο ιστολόγιο στα γαλλικά (με πολλά links). Περιστατικά σαν το παραπάνω (αναρίθμητα πλέον) φανερώνουν πόσο επιτακτική ανάγκη είναι για το δυτικό άνθρωπο να γνωρίσει την Ορθοδοξία, τη θεραπευτική οδό της ανθρώπινης ψυχής! Μην καθυστερείτε λοιπόν, αδελφοί και πατέρες και κάθε ένας που μπορεί να βοηθήσει. Η ιεραποστολή επείγει!
Παρακαλώ επίσης για μια επίσκεψη, αν θέλετε, στα εξής:

Gay agenta - Ομοφυλοφιλία και ορθοδοξία
"Θα αυτοκτονήσω": μήνυμα προς απελπισμένους που σκέφτονται την αυτοκτονία
Πώς έσπρωξα στην αυτοκτονία τον αδελφό μου
Γιατί η Εκκλησία δεν κηδεύει αυτούς που αυτοκτονούν (αλλά προσπαθεί για τη σωτηρία τους)

Κορέα: 800 αυτοκτονίες μαθητών!

Two Deaths

Two hundred tattoo artists & a prayer with humble love for Enigma...
Η νόσος του δυτικού ανθρώπου & η θεραπεία της 
Φρικιά στην Εκκλησία!!

ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ!
Κάτι τύποι με μαύρα που ζουν στον κόσμο τους  


Πόνος και Φως (ενότητα)

5 σχόλια:

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Μιας που ανέφερες την εκκλησία του Βελγίου, γνωρίζουμε κάτι για την Εκκλησία της Μαλαισίας;

Απέκτησα πριν μερικούς μήνες μια φίλη από εκεί και διαπίστωσα πως τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα εκεί. Η (παν)θρησκεία στην οποία ανήκει δεν τους λένε πολλά, αλλά τους λένε σίγουρα πως όλοι (και ο Ιησούς και ο Βούδας και ο Μωάμεθ κτλ) είναι οι επιλεγμένοι Υϊοί του Θεού. Όταν λοιπόν της έδειξα τις εικόνες του Ιησού που ευλογεί με την ιδιαίτερη κίνηση των χεριών του ή όταν της έδειξα την αγιογραφία με τους 100 Κινέζους μάρτυρες θέλησε να μάθει περισσότερα αλλά δε μπόρεσα να τη βοηθήσω όσο θα ήθελα μιας που δεν ξέρει τόσο καλά αγγλικά και πάει μέσω Google Translate.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αξιέπαινη η προσπάθειά σου, αδελφέ. Μη σταματήσεις και κάνε και την προσευχή σου - που σίγουρα ήδη το κάνεις - να βοηθήσει ο Κύριος.
Για την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μαλαισία δεν ξέρω.
Φαίνεται πως η Μαλαισία - ισλαμική κατά βάσιν - καταπιέζει τους χριστιανούς. Σχετικό άρθρο από το 2010:
http://www.pistos.gr/tektainomena/gegonota/malaisia-stratopeda-sugkentrwsis-gia-xristianous-pou-afisan-to-islam

Από το 2008 διαβάζουμε:
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Toyne, εφημέριος της Ορθοδόξου Κοινότητος Σιγκαπούρης, επισκέφθηκε την πόλη Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία και τέλεσε τα Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος και ενέταξε στην Ορθόδοξη Εκκλησία μία πενταμελή οικογένεια Μαλαισιανών. Η Ορθόδοξη Κοινότητα στην Μαλαισία αριθμεί περίπου 50 μέλη. Οι Έλληνες που διαμένουν στην Μαλαισία είναι περίπου 25.
(από εδώ: http://ierapostoli.wordpress.com/2008/10/20/baptiseis-xong-kong-2008/)
Η Μαλαισία υπάγεται στην Μητρόπολη Σιγκαπούρης, κι αυτή στην Mητρόπολη Χονγκ Κονγκ και ΝΑ Ασίας. Ιστοσελίδα: http://greek.omhksea.org/
Μπορείς να ρωτήσεις περισσότερα με ένα mail εκεί.
Ο Χριστός μαζί σας, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων, και μάλιστα των Ασιατών.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπηρό!Τι να πώ!Κρίμα!Ελισσάβετ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, έλαβα το 2ο σχόλιό σας, αλλά λέω να μην το δημοσιεύσω λόγω του προσωπικού mail που περιέχει (ίσως ο π. Ν. να μη θέλει να δημοσιοποιηθεί).
Κρατάω την κεντρική ιδέα:
"Δυστυχώς, δεν έχουμε ανθρώπους στο πλευρό μας πια γιατί οι άνθρωποι σφάζονται μεταξύ τους... Στην Μαλαισία δεν υπάρχει μόνιμος Ορθόδοξος κληρικός διότι το πολίτευμα στη χώρα είναι Ισλαμική Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι η απάρνηση του Ισλαμισμού είναι ποινικό αδίκημα και ο θεωρούμενος εξωμότης κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση ή ακόμα και με θάνατο".
Ευχαριστώ. Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός.
Μακάρι επίσης να μπορεί να φύγει από κει όποιος θέλει να γίνει ορθόδοξος χριστιανός ή έστω να καταφύγει στον κρυπτοχριστιανισμό.
Ας γίνει το θέλημα του Κυρίου... Εύχομαι να βρεθούν ο δρόμος και οι εργάτες...

Ανώνυμος είπε...

http://www.johnleary.com/
September 10, 2007
Jesus said: “My people, this beautiful vision of nature is all about the beauty, harmony, and love in My creation. I have made everything for man's use, but not to be abused. I have placed a balance of nature on earth that I do not want man to disturb. See the love and harmony among the plants and animals as an example for how man should love Me and his neighbor. There is a struggle for survival because of Adam's sin, but there is still no other abuses except by man. Even in your hearts I have planted a desire to love Me and your neighbor, and to avoid anger and fighting in wars. Whenever you change the DNA of plants and animals, you are violating My intentions for the natural order which is much more perfect than any of man's creations when you want to act like Me. Avoid all of these hybrids, cloning, and manipulation of genes because these abuses run counter to the balance of nature, and have bad side effects, even as you see in your artificial medicines. Avoid your death culture in abortions, euthanasia, and killings because I alone am the giver and taker of life. All of you need to be more loving and have concern to help those around you. You can bring love and harmony into the world with your loving interaction with those that you meet every day. Even your daily prayers help to bring love and harmony into this world. ....