ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος εξελέγη μητροπολίτης Αργολίδος (18.10.13)


Σήμερα, 18 Οκτ. 2013, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά, μητροπολίτη Αργολίδος (λεπτομέρειες εδώ).

Ο στάρετς Σεραφείμ της Βύριτσα 1866-1949Ο π. Νεκτάριος είναι ο συγγραφέας σπουδαίων βιβλίων για τους σύγχρονους αγίους της Ρωσίας, όπως των βιογραφιών του αγίου Λουκά του Ιατρού και του αγίου Σεραφείμ της Βύριτσα, μιας μελέτης για τους αγίους Νεομάρτυρες της Ρωσίας από το αθεϊστικό καθεστώς κ.ά., ενώ έχει επιμεληθεί και αρκετά βιβλία ορθόδοξης πνευματικότητας (για τα βιβλία του δες εδώ).
Είναι επίσης υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και μαζί με τους νέους της περιοχής έχει πραγματοποιήσει σημαντικά προσκυνηματικά ταξίδια στη Ρωσία και την Ουκρανία, που αποτυπώνονται στα σχετικά βιβλία.

Τον π. Νεκτάριο η ταπεινή μας μπλογκονησίδα δεν τον γνωρίζει προσωπικά, αλλά από τα βιβλία του δε μπορούμε παρά να τον εκτιμήσουμε βαθύτατα. Συγχαίρουμε θερμά για την εκλογή του και, ταπεινά, έχουμε προσδοκίες από αυτήν. Ευχόμαστε από καρδιάς να φανεί άξιος συν Θεώ και (όπως έλεγε κάποιος ορθόδοξος αγωνιστής σε άλλο δεσπότη) να σωθεί και να σώσει το λαό του εν Χριστώ.

Ο Κύριος να ευλογήσει το δρόμο του, διά της Θεοτόκου και όλων των αγίων, και ιδιαίτερα του αγίου Νεκταρίου και όλων εκείνων, για τους οποίους έχει γράψει και τους οποίους τόσο αγαπά.
Για το μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο (ο οποίος κοιμήθηκε στις 26 Μαρτίου 2013) δείτε εδώ.

Ταξιδεύοντας στη χώρα του Δνείπερου
Υπεύθυνοι για όλα


Στάρετς Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: