ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ας γνωρίσουμε το Διδασκαλείο "Δημήτριος Παναγόπουλος"

Διδασκαλείο "Δημήτριος Παναγόπουλος" (ιστοσελίδα)

Με πρωτοβουλία του γέροντος Δοσιθέου, ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίας Σκέπης Ροδοπόλεως Σερρών, μια ομάδα διδασκάλων και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την εν Χριστώ μόρφωση των τέκνων τους συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν αυτήν την πλατφόρμα διδασκαλίας. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και τα μαθήματα παραδίδονται αφιλοκερδώς.

Καλώς ήρθατε στο Διδασκαλείο μας!

«Ο Θεός μάς χαρίζει τα παιδιά, με σκοπό να τα βοηθήσουμε ψυχή και σώματι, ώστε να γνωρίσουν για ποιον σκοπό ζουν. Διότι ο άνθρωπος ο οποίος δεν γνωρίζει γιατί ζει, καλύτερα να μην είχε γεννηθεί.»

Δημήτριος Παναγόπουλος

Το διδασκαλείο «Δημήτριος Παναγόπουλος» είναι ένας διαδικτυακός ιστοχώρος με σειρές μαθημάτων που απεθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, εντός κι εκτός Ελλάδος.

Το διδασκαλείο έχει σκοπό να μεταδώσει Χριστό και πατρίδα στις ψυχές των παιδιών, σε κάθε έκφανση και πτυχή της ζωής τους.

Δεν πρόκειται για ένα διαδικτυακό φροντιστήριο, με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών στα σχολικά μαθήματα. Οι σειρές των μαθημάτων, όπως τις αποκαλούμε, έχουν μεγάλη ευελιξία και ποικιλία θεμάτων και συνεχώς ψάχνουμε να τις εμπλουτίσουμε με νέα γνωστικά αντικείμενα όπου τα παιδιά θα έρχονται σ’ επαφή με έναν καινοτόμο και χριστοκεντρικό τρόπο μάθησης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύγχρονα και ασύγχρονα. Δηλαδή, υπάρχει η επαφή με τον δάσκαλο/δασκάλα που παραδίδει το μάθημα και λύνει απορίες, συζητά τα παιδιά μέσω πλατφόρμας, αλλά υπάρχει και υλικό που μπορούν τα παιδιά να επεξεργάζονται και να μελετούν εκτός της ώρας του μαθήματος, ή σε περίπτωση που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την σύγχρονη παράδοση στην καθορισμένη ώρα. (Τις ώρες των μαθημάτων μέσα στην εβδομάδα μπορείτε να τις δείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα, σε υπολογιστή ή τάμπλετ, και όχι σε κινητό διότι τις δείχνει ανά ημέρα.)

Οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν ενεργά, ειδικά για τα παιδιά των μικρότερων τάξεων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, καθώς και να συνεργάζονται με τους δασκάλους, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Στόχος του Διδασκαλείου δεν είναι να αναδείξει επιστήμονες ή επαγγελματίες αλλά σωστούς εν Κυρίω Χριστιανούς. Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της αγάπης των παιδιών στη γνώση, που οδηγεί στην κατάκτηση της Βασιλείας του Θεού, και όχι στην κοσμική δόξα. Έτσι ώστε και τα παιδιά μεγαλώνοντας, με την ζωή και τα έργα τους, θα δοξάζουν τον Τριαδικό Θεό μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής διδασκόντων ή μαθητών,
πατήστε εδώ.

«Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και Άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών.»

Άγιος Νεκτάριος ο Πενταπόλεως

Σ’ αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να βρίσκετε το ασύγχρονο υλικό των μαθημάτων. Το υλικό θα αναρτάται ή θα ενεργοποιείται κάθε φορά την ημέρα του μαθήματος, ώστε να έχετε πρόσβαση σ’ αυτό, μαθητές και γονείς, όλο το υπόλοιπο διάστημα. Για τις ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων εβδομαδιαίως δείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: