ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κακοποίηση ανηλίκων και στην Κιβωτό του Κόσμου;


Η είδηση αυτή είναι διπλά σοκαριστική, γιατί η Κιβωτός του Κόσμου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό όλων μας και ο π. Αντώνιος, που τη δημιούργησε και τη διευθύνει, θεωρείται παράδειγμα ιερέα προς μίμησιν.

Αν και η Κιβωτός είναι αλλοτριωμένη, πού να καταφύγουμε; Ποιον να εμπιστευτούμε;

Είναι αλήθεια ή ψέμα; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε φυσικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέβαλε απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών στον π. Αντώνιο μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Μήπως βιάστηκε; Τον βλέπουμε να ενεργεί τόσο γρήγορα και δυναμικά σε άλλες περιπτώσεις; Δεν ξέρω τι να πω. Ο Θεός ξέρει.

Ποιοι επίσης είναι οι ένοχοι (θεωρώντας ότι υπάρχουν ένοχοι); Το ίδιο το ίδρυμα της Κιβωτού ή κάποιοι που τρύπωσαν και το εκμεταλλεύτηκαν;

Βλέπουμε εδώ ένα ρεπορτάζ με "φήμες" και γεγονότα που ίσως δεν σημαίνουν τίποτε, ίσως και να σημαίνουν πολλά (από εκεί και η φωτο).

Γίνονται καταγγελίες για υπερβολικά αυστηρές τιμωρίες, υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά κ.τ.λ. Όλα αυτά έχουν δύο όψεις. Πού βρίσκεται η Αλήθεια και πού η υπερβολή;

Θυμάμαι τον π. Αντώνιο να κλαίει από συγκίνηση σε μια εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, όταν πρωτοέγινε γνωστή η Κιβωτός, εκπομπή, λόγω της οποίας άνθρωποι κάλυψαν άμεσες οικονομικές ανάγκες της, που δεν είχε τότε βοήθεια από κανέναν ούτε στον ήλιο μοίρα. Ήταν υποκριτής αυτός ο άνθρωπος; Και τώρα δικάζεται από μια κοινωνία "ειλικρινών";

Ευχόμαστε να λάμψει η Αλήθεια προς όφελος και των παιδιών και της κοινής γνώμης, από την οποία πολλοί (ίσως με ανακούφιση, που άλλος ένας ιερέας φαίνεται να καταρρίπτεται;) έσπευσαν να καταδικάσουν ήδη τους κατηγορουμένους, έξαλλοι, οργισμένοι και αγανακτισμένοι.

Περιμένουμε. Και παρακαλούμε να μην ξεχνάμε συγχρόνως ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου η πλειοψηφία των παιδιών (των παιδιών μας) "βιάζεται" καθημερινά μέσω της εθιστικής τεχνολογίας και της ποικιλόμορφης διαφθοράς. Και αυτά τα παιδιά χρειάζονται άμεση επέμβαση και έχουν ανάγκη την οργή και την αγανάκτησή μας.

Από σχόλιο του ιστολογίου Τι και Πώς αντιγράφουμε:

Τελικά, στις μέρες μας, το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο είναι να δείξεις με το δάχτυλο κάποιον και άφησέ τον να τρέχει. Έτσι κι αλλιώς, αν αθωωθεί δεν θα το μάθει κανείς, οπότε σε κάθε περίπτωση τον έχεις τελειώσει!

Συμπλήρωμα

 

Η Κυβέρνηση παλεύει να αλλάξει την επικαιρότητα με την "Κιβωτό του κόσμου" - Πέπλο αμφισβήτησης για τον πρωθυπουργό

Δεν υπάρχουν σχόλια: