ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Παρουσίαση βιβλίου για τον Άγιο Λάζαρο στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Βόλβης

 Orthodoxia news agency (30.7.2022)

Μέσα σε μια όμορφη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου Αγίου Λαζάρου στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Βόλβης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Ιωάννου Λένου με τίτλο «Ο Αγαπημένος Φίλος Του Χριστού Λάζαρος Ο Τετραήμερος, Ο Αφανής Ιερός Ποιμενάρχης, Ο Προστάτης και Θαυματουργός Άγιος».

Το παρόν πόνημα είναι αφιερωμένο από τον συγγραφέα στην μνήμη του μακαριστού μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου και στους ξεριζωμένους μικρασιάτες πρόσφυγες από το χωριό Εσμέ της Νικομήδειας που εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ευαγγελισμός Δήμου Βόλβης από το 1922 εως το 1925. ...

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης παραδόθηκε από τον κ Λάζαρο Φιλίππου, η Ιερά Εικόνα του Αγίου Λαζάρου, προερχόμενη από τον φερώνυμο Ναό της Δρομολαξιάς Κύπρου, η οποία και τοποθετήθηκε σε ειδική βάση στο παρεκκλήσι Του Αγίου, στο χωριό Ευαγγελισμός, προς συνεχή ευλογία των προσκυνητών.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ανέγνωσε χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρει «Το εν λόγω πόνημα μας παρέχει υλικό και μαρτυρίες σχετικά. Πρόκειται για μια ιερή ιστορία, σαν αυτές που συνοδεύουν τη ζωή πολλών ανθρώπων εδώ στην πατρίδα μας και καθιστούν την Ελλάδα, παρά την γενικευμένη αποστασία των ημερών μας, τόπο πράγματι ευλογημένο από τον άγιο Θεό μας» και καταλήγει «Εύχομαι λοιπόν, Ο Κύριός ημών Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών του Φίλου αυτού Λαζάρου να ευλογήσει πλουσίως την εκκλησία της περιοχής και τα μέλη της, να ενδυναμώνει δε τον πονήσαντα Ιωάννη Λένο στην εν γένει συγγραφική του παραγωγή». ...

Η εκδήλωση περατώθηκε με απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Δημόπουλο Χρήστο, Λαμπρινή Δημοπούλου και Μαρία Τήρου, τέκνα του χωριού Ευαγγελισμού, τα οποία στις 29 Απριλίου 1993, αξιώθηκαν να δουν την χάρη του Αγίου Λαζάρου στο παρεκκλήσι του στο χωριό και να γίνουν αιτία έμπνευσης να εκδοθεί το βιβλίο αυτό.


"Ν": Για το περιεχόμενο του βιβλίου (το οποίο δεν πωλείται, αλλά δίδεται δωρεάν) μπορείτε να δείτε τα παρακάτω άρθρα, οι πληροφορίες των οποίων περιλαμβάνονται σ' αυτό:

Η παρουσία του αγίου Λαζάρου στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά

Τεκμηριώνεται η ανάσταση του Λαζάρου;
 

Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τα ονόματα Λάζαρος, Μάρθα και Μαρία

Για την τιμή του αγίου στον Ευαγγελισμό Λαγκαδά, μπορείτε να δείτε τα παρακάτω:

Μεγάλη πανήγυρη στο προσφυγικό παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου

Η εορτή του «Παππού Λάζαρου» στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Ας είναι ο άγιος Λάζαρος βοηθός και σκεπαστής όλου του κόσμου, πιστών και "απίστων". Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: