ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Εβδομάδα Ορθόδοξης Ιεραποστολής με κλειστές εκκλησιές & χωρίς τον δίσκο για την Εξωτερική Ιεραποστολή την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου 2021). Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;


Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας, για πρώτη φορά οι περισσότεροι Ορθόδοξοι ναοί της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι κλειστοί ή με περιορισμένη παρουσία πιστών. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί, χωρίς να περιαχθεί δίσκος υπέρ των Ορθοδόξων Ιεραποστολών, που ενίσχυσε σημαντικά τους ντόπιους ιερείς, συνεργάτες των Ορθοδόξων ιεραποστόλων σε Αφρική, Ασία και άλλες ηπείρους, στήριζε ντόπιους Ορθόδοξους Χριστιανούς ώστε να σπουδάζουν στην Ελλάδα κλπ. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές ;

Πώς θα κρατήσουμε ζωντανές τις Ορθόδοξες εκκλησίες, που είναι μάρτυρες της πρωτοχριστιανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας του Αναστημένου Χριστού ανάμεσα σε εκατομμύρια αλλόθρησκους, άθεους, αγνωστικιστές ή ετερόδοξους ; Πώς θα κρατήσουμε ζωντανά τα ιεραποστολικά, φιλανθρωπικά, εκπαιδευτικά προγράμματα των Ορθοδόξων Ιεραποστολών σε όλο το κόσμο ; Πώς θα βοηθήσουμε δεκάδες ντόπιους Ορθόδοξους ιερείς που διασχίζουν πολλά χιλιόμετρα για να καλύψουν ενορίες και ορθόδοξες κοινότητες σε περίμετρο πολλών δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιομέτρων μέσα σε μεγάλη κράτη άλλων ηπείρων ; Πέρα από τις προσευχές μας, είναι αναγκαία η οικονομική συμπαράσταση στους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους.

Αφού δεν μπορούμε να προσφέρουμε στο δίσκο της Κυριακής της Ορθοδοξίας, μπορούμε, όμως, να κάνουμε μια μικρή ή μεγάλη προσφορά μέσω κατάθεσης (Εbanking, Paypal) στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω το άρθρο. Όπου κι αν αποφασίσετε να προσφέρετε, από το περίσσευμα ή από το υστέρημα της αγάπης σας, στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές, θα πρέπει να ενημερώσετε την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδας ή τους ορθόδοξους ιεραποστολικούς συλλόγους ή τις ορθόδοξες ιεραποστολές (τηλεφωνικά ή με email) ώστε να σας αποσταλεί απόδειξη της κατάθεσής σας.

Διαβάστε πολύ προσεκτικά το παρακάτω άρθρο. Αφορά όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Ελλάδα (αλλά και στην Κύπρο/εξωτερικό).

Κάθε χρόνο η Εκκλησία της Ελλάδας είχε καθιερώσει να περιάγει δίσκο, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Με τα χρήματα αυτά που συγκέντρωνε η Εκκλησία της Ελλάδας, η Αποστολική Διακονία, το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής, έστελνε στους ιερείς των Ορθοδόξων ιεραποστολών ένα μικρό (αλλά πολύ σημαντικό γι’ αυτούς) μηνιαίο βοήθημα.

Κυριακή της Ορθοδοξίας, Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Οι ιερείς των Ορθοδόξων ιεραποστολών δεν έχουν μισθοδοσία από το κράτος στο οποίο διαβιούν. Πρέπει να εργάζονται όχι μόνο στην ενορία τους, αλλά και σε γειτονικά μέρη, να διανύουν αποστάσεις για το ιεραποστολικό έργο με τα πόδια, με ποδήλατα, με μηχανάκια, με αυτοκίνητα που πρέπει να διασχίζουν δύσβατους δρόμους , να βοηθούν, μέσω του φιλανθρωπικού έργου, ανθρώπους, οικογένειες, παιδιά, φυλακισμένους, ασθενείς, να βοηθούν σχολεία, ορφανοτροφεία και πόσα άλλα εκπαιδευτικά, ιατροφαρμακευτικά, φιλανθρωπικά προγράμματα!!!! Και έχουν και τις οικογένειές τους, ενώ οι πιο πολλοί έχουν πολλά παιδιά…

Φέτος, λόγω της πανδημίας και των κλειστών εκκλησιών, δεν θα περιαχθεί ο δίσκος. Αλλά πρέπει οι ιερείς των Ορθοδόξων ιεραποστολών να λάβουν αυτά τα 70 ευρώ το τρίμηνο, ως ελάχιστο βοήθημα από την Εκκλησία της Ελλάδας. Ποιοι θα βοηθήσουν ; Ποιοι θα συναισθανθούν την ανάγκη να στηρίξουμε τους ιερείς των Ορθοδόξων ιεραποστολών ;

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσφέρουμε αυτό που θα δίναμε μέσα στο δίσκο της ΕΝΟΡΙΑΣ μας, απευθείας, μέσω τραπεζικής κατάθεσης, στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως, θα πρέπει να ενημερώσουμε ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ (εναλλακτικά με φαξ ή με email να αποστείλουμε το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης) το Γραφείο της Εξωτερικής Ιεραποστολής για την κατάθεσή μας (ονοματεπώνυμο, ποσό και διεύθυνση κατοικίας) προκειμένου να μας αποσταλεί ΑΠΟΔΕΙΞΗ του Γραφείου της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Θα είναι ένα μεγάλο, θεάρεστο έργο, να ενισχύσουμε από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας τους ήρωες Ορθόδοξους ιερείς των Ορθοδόξων ιεραποστολών σε Ασία και Αφρική (και πιθανόν και σε άλλες ηπείρους, αν συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό που να καλύπτει όλο το έτος 2021).

Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ στην αγάπη σας για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Μέσω ebanking, λόγω των περιορισμών, ή μέσω κατάθεσης σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ας καταθέσουμε ένα ποσό, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, για να ενισχύσουμε τους ντόπιους Ορθόδοξους ιερείς, συνεργάτες των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων.

Πάντα τα Έθνη, Αποστολική Διακονία Εκκλησίας Ελλάδος

Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επιστολές – Εμβάσματα: Περιοδικό «Πάντα τα Έθνη», Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννου Γενναδίου 14, 115 21 Αθήνα,

Πληροφορίες για το περιοδικό: 210-7272315 /316

Fax : 210 7272310

email : ierapostoli@apostoliki-diakonia.gr

Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας : 146/ 558074-94

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NATIONAL BANK OF GREECE )

IBAN : GR0501101460000014655807494

Παρακαλούμε θερμά, μετά από οποιαδήποτε κατάθεση, να επικοινωνείτε ΠΑΝΤΟΤΕ με το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας, ώστε να τους ενημερώσετε για το ποσό κατάθεσης, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, για την αποστολή απόδειξης κατάθεσης.

Από σήμερα, λοιπόν, και όλον τον Μάρτιο του 2021, ας κάνουμε το χριστιανικό μας καθήκον υπέρ των Ορθοδόξων Ιεραποστολών, όσο μπορεί ο καθένας από εμάς ! Ο Θεός να ευλογεί και μας ελεεί !

Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος - Περιοδικό "Πάντα τα έθνη"

Περιοδικό Πάντα τα Έθνη, Ιούλιος- Σεπτέμβριος 2020, τεύχος 155

*****

Βοηθήστε τους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε όλο το κόσμο να εορτάσουν Ορθόδοξο Πάσχα, στις 2 Μαΐου 2021 ! Βοηθήστε τους Ορθόδοξους ιερείς- ιεραποστόλους να κηρύξουν το Ευαγγέλιο σε όλες τις φυλές και σε όλα τα Έθνη !

Αν θέλετε να βοηθήσετε τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλο το κόσμο, μπορείτε να το κάνετε με αρκετούς τρόπους. Είτε απευθείας στις τοπικές Ορθόδοξες Μητροπόλεις ή Ιεραποστολές, είτε μέσω διαδικτύου (σε ορισμένες ιστοσελίδες υπάρχει αυτή η δυνατότητα) είτε μέσω των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Στην παρακάτω ανάρτηση θα βρείτε συγκεντρωμένους τους αριθμούς λογαριασμών κάθε Ορθόδοξης Μητρόπολης, Ιεραποστολής ή κάθε Συλλόγου Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής. Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Αν τα στείλετε με ταχυδρομική επιταγή ή έμβασμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δωρεές, Προσφορές στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές- DONATIONS to Orthodox missions- Soutenir les Missions Orthodoxes (Dons) !

Διαβάστε επίσης

Αναβάλλεται η «Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: