ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Θανατηφόρες ασθένειες και θεία κοινωνία στην Αφρική

Μητροπολίτης Ναϊρόμπι: Στην Αφρική καταλύουμε μετά από ασθενείς με θανατηφόρες ασθένειες και δεν ασθενήσαμε ποτέ

Ιερά Μονή Παντοκράτορος

Για το πάθος και τη δίψα του ποιμνίου για τις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια στην Αφρική, και κυρίως για τη δύναμη που παίρνουν οι Αφρικανοί από τη Θεία Μετάληψη μίλησε ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, σε μια εποχή που το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας έχει αμφισβητηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν και η κυβέρνηση της Κένυας έλαβε μέτρα όπως όλες οι χώρες, οι λειτουργίες και η Θεία Κοινωνία δεν σταμάτησαν» ποτέ τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

Στην τηλεφωνική του αυτή επικοινωνία μάλιστα αναφέρθηκε και στα 43 χρόνια που βρίσκεται στην Αφρική ως Ιεραπόστολος, λέγοντας ότι ποτέ η Θεία Κοινωνία δεν μετέδωσε ιούς παρόλο που στην Αφρικανική Ήπειρο οι θανατηφόρες ασθένειες είναι πολλές.

«Όμως οι άνθρωποι των διαφόρων φυλών επιθυμούν να ενωθούν με το Θεό και αυτό είναι το θαύμα» λέει ο Ιεραπόστολος Μητροπολίτης, «ότι ποτέ δεν είχαμε καμία ασθένεια που να μεταδόθηκε μέσω της Θείας Μεταλήψεως.

«Κοινωνούσα στην Αφρική ως λαϊκός πριν γίνω Επίσκοπος πάντα τελευταίος μετά από ασθενείς, δόξα Τω Θεώ τίποτα δεν έπαθα. Μετά που έγινα Επίσκοπος κατέλυσα αμέτρητες φορές. Ο Χριστός είναι μέσα στο Άγιο Ποτήριο και είναι βλασφημία και ύβρις αυτό που γίνεται στην Ελλάδα να αμφισβητούν την Θεία Κοινωνία» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

«Αδικούμε τον ίδιο το Θεό και την Ιστορία της Εκκλησίας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όσα λέμε» υπογράμμισε.

Ακούστε το απόσπασμα από την τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι που αφορά στη Θεία Κοινωνία και την δική του ομολογία πίστεως.

Ακολουθεί βίντεο.
Αναδημοσίευση από:
https://www.orthodoxianewsagency.gr/

***

Η κρίση του Έμπολα και η Ορθόδοξη Ιεραποστολή

π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Σιέρρα Λεόνε

20140825_181209-768x576

...Ωστόσο, μέσα σ' αυτό τον εφιάλτη, έχω να σας μεταφέρω κάποια καλά νέα. Κανείς από το Ορθόδοξο ποίμνιο και τους εργάτες μας εδώ στη Σιέρρα Λεόνε δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. Και οι άνθρωποί μας συνεχίζουν να μεταλαμβάνουν της Θείας Κοινωνίας χωρίς φόβο μήπως προσβληθούν. Τέτοιο είναι το επίπεδο της πίστης εδώ. 

Φυσικά, η απουσία μόλυνσης μεταξύ των Ορθοδόξων είναι αποτέλεσμα της χάριτος του Θεού, καθώς και της σκληρής δουλειάς της Ιεραποστολής και της βοήθειας των διεθνών υποστηρικτών και δωρητών μας από την Ελλάδα και την Αυστραλία...

Είναι ασφαλές να κοινωνούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: