ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Η Μητρόπολη Γερμανίας διακόπτει τη θεία κοινωνία μέχρι να αρθεί η απαγόρευση της κοινής λαβίδας!!


Παράκληση για πανορθόδοξη παρέμβαση
 

"Ν": Η Μητρόπολη Γερμανίας λοιπόν, όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, διακόπτει τη μετάδοση της θείας κοινωνίας στους ορθοδόξους χριστιανούς μέχρι θα αρθεί η απαγόρευση της κοινής λαβίδας, την οποία επέβαλε το γερμανικό κράτος φοβούμενο τη μετάδοση του κορωνοϊού!
Ακραίο μέτρο. Πάντως είναι παρήγορο ότι ο Μητροπολίτης Γερμανίας αντιδρά έντονα - όμως τελικά ποιοι την πληρώνουν; Φοβούμαστε ότι την πληρώνουν μόνον οι αδελφοί μας, οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Γερμανίας, που δεν μπορούν (ξανά!) να κοινωνήσουν, και μάλιστα επ' αόριστον!! Και αν δεν αρθούν ποτέ τα μέτρα;
Νομίζουμε ταπεινά ότι ίσως ήταν προτιμότερο να επαναφέρει προσωρινά η Μητρόπολη Γερμανίας τον αρχαίο τρόπο της θείας κοινωνίας (όπως γίνεται στη θεία λειτουργία του αγίου Ιακώβου), ώστε να μην τη στερηθούν οι αδελφοί μας, και παράλληλα να δώσει τον αγώνα της για την άρση των απαγορεύσεων.
Βεβαίως, οι εκεί αδελφοί μας, ή τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν και να κοινωνούν σε γειτονικές χώρες - αφού φτάσαμε ώς εκεί... Μακάρι να αισθάνονται στέρηση λόγω της αποκοπής τους από το άγιο ποτήριο και να μην το βιώνουν ως ασήμαντο γεγονός.
 
Είναι αναγκαίο, κατά τη γνώμη μας, να παρέμβει σύσσωμη η Ορθόδοξη Εκκλησία όλου του πλανήτη, όλα τα Πατριαρχεία και οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μαζί (με κοινό κείμενο), καθώς και οι ορθόδοξες θεολογικές σχολές, και, επίσημα, σοβαρά και τεκμηριωμένα (τεκμήρια υπάρχουν - και ασφαλώς θα συνταχθούν και γιατροί, καταθέτοντας την πείρα ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας των ορθοδόξων χωρών και κοινωνιών), να προστατεύσουν την αλήθεια του Χριστού και το δικαίωμα των χριστιανών στη θεία κοινωνία... 
Ακόμη και τότε ίσως δεν είχαν αποτέλεσμα, ίσως όμως και να είχαν· ίσως, συν Θεώ, να έκαμπταν τον "Καίσαρα" (δηλ. την πολιτική εξουσία), αν βρίσκονταν λογικοί άνθρωποι που θα καταλάβαιναν ότι αυτό που αποδεικνύει η πραγματικότητα (ότι δεν μεταδίδονται ασθένειες από τη θεία κοινωνία) είναι σημαντικότερο από τις θεωρίες, όσο υπερήφανα "ορθολογιστικές" ή αθεϊστικές κι αν είναι.
Έτσι κι αλλιώς, αν αυτό δεν είναι το πρέπον (να συνταχθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία γι' αυτό το θέμα), τότε ποιο είναι; Να παλεύει μία μόνον Μητρόπολη ενάντια στη δίωξη και οι λοιποί να κοιμόμαστε και να χαιρόμαστε μόνον, κατά βάθος, που δεν έχουν ακόμη την ίδια τύχη;

Η αναδημοσίευση από το Πρακτορείο ειδήσεων Ορθοδοξία & τη σελίδα Προσεύχεσθε αδιαλείπτως. Μπείτε, παρακαλώ, να ακούσετε τη συνέντευξη του π. Αυγουστίνου.
 
Μητροπολίτης Γερμανίας: Επεμβαίνουν στην ελευθερία της θρησκείας. Αν δεν υπακούσουμε στους νόμους, θα μας κλείσουν τις Εκκλησίες

Με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε προς τον κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ Αυγουστίνος, σύμφωνα με την οποία ενημερώνει ότι μέχρι παύσεως των νομοθετικών διαταγμάτων που ρυθμίζουν την τρόπο Θείας Μεταλήψεως, δε θα μεταλαμβάνει τον κόσμο μίλησε στο πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Ο Σεβασμιώτατος στην τηλεφωνική του επικοινωνία, μίλησε για μια ηρωική απόφαση ενός άνδρα κληρικού που για 60 χρόνια ζει στη Γερμανία και γνωρίζει πως λειτουργεί το κράτος.
“Αν δεν έκανα αυτό που είπε το κράτος της Γερμανίας, θα μου έστελναν την αστυνομία και θα έκλεινε τις εκκλησίες. Την ίδια ώρα όμως δεν είναι δυνατόν να αφήσω να μας ρυθμίσουν τον τρόπο που θα κοινωνούμε και για αυτό αποφάσισα να μην μεταλαμβάνει ο κόσμος καθόλου ώσπου να αρθούν τα μέτρα.”

“Τι θα έλεγα δηλαδή στο λαό, ότι τόσο καιρό σας λέγαμε ψέμματα; και ότι επειδή η Θεία Κοινωνία μεταδίδει νοσήματα ελάτε να κοινωνήσατε με διαφορετικό τρόπο; Προτίμησα να μην μεταλαμβάνω τον κόσμο” είπε στην τηλεφωνική του επικοινωνία.
“Για όσους με κατακρίνουν, και κυρίως ρασοφόρους, έχω να πω ότι πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ είναι Γερμανία, δεν είναι Ελλάδα
.
Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία πραγματοποιείται καθαρή παρέμβαση στην ελευθερία της Θρησκείας…

Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη (εδώ & εδώ).

Δείτε επίσης παρακαλώ: 

Γερμανία, Λουξεμβούργο, απαγορεύουν την Θεία Μετάληψη. Δεν το διαπραγματεύονται. Εδώ;
Κορωνοϊός και Θεία Μετάληψη - Πρόταση (& πρόσκληση) για επιστημονική διερεύνηση του θέματος
Θεία Κοινωνία στην εποχή του κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια: