ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Sevgili göçmen arkadaşımız, Sevgili mülteci arkadaşımız

Sevgili göçmen arkadaşımız,
Sevgili mülteci arkadaşımız,


عزيزي المهاجر - رفيقي اللاجئ

2000 yıldan beri yaşadığımız bu topraklarda, hiçbir ayrımcılık olmadan, isteyen herkes için bir hazine bulunmaktadır.
Bu hazine ‘ Tanrı ile kişisel ilişki’ olarak adlandırılır. Sahip olduğumuz bu en değerli hazineyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Tanrı bize sevgiyle şekil verdi. Hiçbir şekilde karşılık beklemeden kendini, yarattığı dünya için bağışladı;
Eğer biz onunla sevgi dolu bir ilişki kurarsak sevinir.
2000 yıl önce yaratıcımız, insan olarak doğmaya tenezzül etti, aramızda yürüdü ve örnek teşkil eden kutsal hayatıyla, insanlık için, mükemmel bir hayat için, ona benzememiz için yol gösterdi.
Onun adı ‘İsa Mesih’tir.
İsa Beytlehem adı verilen bir küçük kasabada, kutsal ruhun gücü ile beden alarak doğdu, O’nun annesinin adı Maria’ydı ve bir bakireydi.
Ve böylece Göklerin Tanrı’sı dünyada bir göçmen olmuş ve biz onunla tanışabilmiştik. O aramızda 33 yıl yaşadı ta ki ölmek için çarmıh’a gerilinceye kadar! Çünkü biz insanlar sıklıkla ne yaptığımızın farkında değiliz!
Yeryüzünde kaldığı süre boyunca, bize Tanrı’nın SEVGİ olduğunu, gerçek Tanrı’nın TEK ve ‘Baba-Oğul-Kutsal Ruh’ olan üçlü birlik olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
İsa, Tanrı’nın oğlu, ölümün gülü, Baba’ya geri döndüğü zaman bize Kutsal Ruhunu göndermiştir.
Kutsal Ruh bize, Tanrı’nın kutsal olan üçlemesini sevmemize rehberlik eder, bu üçleme arasında ki birliği kabul etmemizi, Tanrı’nın çocukları olmayı benimsetir. Tanrı ve çocuklarını birleştiren sevgi dolu bir ilişki için yol gösterir. Ve bu İSA MESİH’in Ortodoks Hristiyan Kilisesi için kurduğu öğretidir.

Tanrı Gibi Olmakta Özgürüz!

Tanrı bize onu isteyerek kabul etmemizi  ya da o hiç varolmamış gibi reddederek yaşama hakkını verdi. Seçimi bize bıraktı. Ve O yarattıkları için, iyi insan ya da kötü insan demeden, içinde hiçbir kin barındırmadan,  günışığını ve yağmuru bağışlar!
Bununla birlikte, O’nu kim bilmek istiyorsa,  kim O’ndan hoşlanmaya çabalıyorsa, Tanrı ‘hicbir gözün görmediği ve hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir kalbin anlamadığı’ kesin hediyelerle dolu cenneti onlara sağlayacaktır. Onlar alanlarının sınırlarını aşacak ve sonsuz bir benzerlik içinde sonsuza kadar Tanrı ile sevgi içinde , O’nun üstün hayatının tadını çıkaracaklardır. İşte buna CENNET  denir.

Yaratıcımıza O’nun bedeninde katılmaya özgürüz!

Dünyadan ayrılan İsa, arkadaşlarını ‘ Havarileri’  insanlara gerçek müjdeyi duyurup, O’nun bedenine  yani Kilise’ye davet etmek için gönderdi. ( diğer bir deyişle, Tanrı’nın kurtuluşumuz hakkındaki planıyla ilgili iyi haberleri yaymak için)..
İsa ölümünden sonra , ölümden dirildi ve 50 gün boyunca onlardan ayrılmadı, onlara mücadelelerinde eşlik etmesi ve O’nun gibi olabilmeleri için Kutsal Ruhunu gönderdi.
Cennette İsa ile birlikte olmak için bu dünyadan ayrılma vakti gelen havarilerini sırayla peygamber yaptı.
Ve onların yerine gelen Piskoposlar  Yaratıcının Kutsal Gizemlerine sahip olarak yerel kiliselere insanlara yardımcı olmak ve İsa’da birleşmek için Papazlar atadılar.
Günahlarını kabul eden, günah itirafı pratiği yapmaya başlayan kişi kendini adar ve Tanrı’yla barışır. Ve Tanrı onu başka bir gizem olan ‘Kutsal Vaftiz’ ile kabul eder. Suya daldırılan kişi, vaftiz suyu ile ‘kötü, eski halinden yeni haline dönüşür’; yeniden doğar, günahlarından arınır, Baba Tanrı tarafından benimsenir. Daha sonra diğer bir gizem olan Mesih’in kanı ve bedenini, yani kutsanmış şarap ve ekmeği kilisenin rahip’inden alarak gerçekten insanların kurtuluşu için kanını akıtmış bedenini sunmuş Mesih ile bütünleşir. Bu şekilde, kişi bundan sonra kilise gövdesinin bir katılımcısı olur Tanrı'nın kutsal ruhunu alır ve Tanrı’nın yaşam yolu o andan itibaren başlar.

Tanrı Bizim Uğrumuza Bir İnsan Oldu ve Göç Etti.

İsa Mesih kendi için ne bir ev, ne bir yatak ne de bir yastık satın aldı. Aramızda bedensel olarak 33 yıl yaşayarak  tekrar ilahi evine geri döneceğini bilen, cennetten gelen bir göçmendi. İşte bu yüzden bir servet biriktirmedi veya zengin olmadı. Ve bize öğretti ki; biz hepimiz bu dünyada YABANCIYIZ ve YOLDAN GEÇENLERİZ  ve hiçbirimiz burada sonsuza kadar kalmayacağız. Bize, vatanları burada olmayan ama cennette olan göçmenlerin yolunu gösterdi.
İsa’nın havarisi Pavlos der ki, işte biz bu yüzden yabancıları seviyoruz, cennette ki vatanlarını arıyorlar. Biz insanların rengiyle, hangi topraktan olduğu ile ilgilenmiyoruz, hepimiz kardeşiz, tek Tanrı tarafından yaratıldık ve aynı Tanrı, hepimizin Tanrı’sı, gerçek, sonsuz vatanımız için hepimizi davet ediyor.
2000 yıldan fazladır milyonlarca insan bu umutla yaşadı ve öldü bu vatanda; sizi istismar etmek isteyen ya da sizden nefret eden insanlarla karşılaşabilirsiniz fakat sizi kardeşi ya da hemşerisi gibi sevecek insanlarla da karşılaşacaksınız. Yine burada doğmuş olan insanlar, Kralımız İsa Mesih gelip bizi gerçek vatanımıza götürene kadar, kendilerini  sizler gibi yabancı hissedecekler.
Eğer bu topraklarda, daha fazla bilgi edinmek isterseniz;  Manastırlarımızda bu harika konularda konuşacak çok bilgili kişiler bulabilirsiniz. Çok vaktiniz olmasa bile, haftada bir saat ayırırsanız gerekli detaylar için yeterli olacaktır.
Daha fazla bilgi edinmek için bu brosurün altında iletişim yolları bulacaksınız ve her yabancı dünyadan cennete giden yolu bulacak!


Δεν υπάρχουν σχόλια: