ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019

Συντριπτικό Ελληνικό «ΟΧΙ» στην αθεΐα: Η είδηση για την εικόνα του Χριστού που πέρασε στα ψιλά γράμματα


 El.gr

Κυβερνητικές φωνές αλλά και ορισμένες ΜΚΟ ζητούν εδώ και καιρό αλλαγές στο Σύνταγμα, προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί σε ουδετερόθρησκο κράτος, έτσι ώστε να ταιριάζει στην πολυπολιτισμικότητα της Νέας Εποχής.

Ευτυχώς, οι εν λόγω επιδιώξεις προσκρούουν ακόμα στην αντίσταση φορέων και πολιτών.

Στα ψιλά γράμματα πέρασε το γεγονός πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είπε συντριπτικό «ΟΧΙ» σε αίτημα της Ένωσης Άθεων, προκειμένου να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Όπως διαβάζουμε στο capital.gr, η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων Επικρατείας, μετά από αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης που έχει καταθέσει η Ένωση αλλά και… γονείς μαθητών, ζητώντας να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το capital.gr, o δικηγόρος της Ένωσης Άθεων έθεσε θέμα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα, το οποίο ωστόσο, με παρεμπίπτουσα απόφαση της Ολομέλειας απορρίφθηκε με ψήφους 24 υπέρ έναντι 3 κατά.

Ωστόσο, σε σχέση με το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια, η εισηγήτρια σύμβουλος Επικρατείας εξέφρασε τον προβληματισμό της «εάν λόγω της τήρησης αρχείου τίτλων και πιστοποιητικών σπουδών στα Γυμνάσια και Λύκεια παραβιάζεται ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς το σκέλος που αφορά την θρησκευτική ελευθερία».

Και ο δικηγόρος της Ένωσης επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα υποστηρίζοντας ότι το απολυτήριο του Λυκείου θα συνοδεύει τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή και σε όλη τους την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Κατά αυτόν τον τρόπο έδειξαν ότι πείθουν και την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη, η οποία ανέφερε μάλιστα ότι «ακόμη μετά από αρκετά χρόνια από την αποφοίτηση σου και όταν ακόμη έχεις αποκτήσει και άλλους τίτλους σπουδών, σου ζητούν το απολυτήριο του Λυκείου, το οποίο αναγράφει το θρήσκευμα».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Με κάθε μέσο και κάθε νομικό επιχείρημα, θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, προκειμένου η Ελλάδα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Νέας Εποχής.

Ωστόσο, όσο υπάρχει αντίδραση, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για όλους αυτούς, ακόμα και αν προσωρινά πετύχουν, εν μέρει, τον σκοπό τους.


"Ν": Το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια κατά τη γνώμη μας δεν έχει καμιά σημασία. Η εικόνα του Χριστού όμως στις αίθουσες των δικαστηρίων, στα σχολεία και στα άλλα δημόσια κτήρια έχει μεγάλη σημασία. Αυτή η εικόνα - εκτός της καθαρά "θρησκευτικής" πλευράς του θέματος - ταυτίζεται με το μήνυμα της αγάπης, της δικαιοσύνης και φυσικά και της ελευθερίας και της πνευματικής ταυτότητας και κληρονομιάς του λαού μας και του καθενός μας, όσο δεν έχουμε αλλοτριωθεί από ξένα ρεύματα, που μετατρέπουν την κοινωνία και τη ζωή μας (και τη ζωή των παιδιών μας) σε κόλαση.

Συμπλήρωμα
 
Η άμεση γνώση του Θεού από τους ανθρώπους   
«Ου προσκυνούμεν!»: Το επαναστατικό μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου  
Εκκλησία & Εξουσία: Υπήρχε καισαροπαπισμός στο Βυζάντιο;  
Το χριστιανικό κράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: