ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

(ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ)

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Πρώτο Θέμα
 
Ανοικτές οι πόρτες του υπουργείου την Παρασκευή 20 Μαϊου για όλους τους πιστούς - Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα γίνει δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους την Παρασκευή 20 Μαϊου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων που διοργανώνει από τις 17 έως τις 22 Μαίου.

Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. 


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιείται επίσης φωτο-ιστορική έκθεση του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα», με ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 


 
Η φωτο από την υποδοχή της εικόνας (εδώ), όπως και η επόμενη
 
Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, με εκδήλωση που θα ξεκινήσει στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 11:00 και θα κορυφωθεί στις 20:30 της ίδιας ημέρας στους Στύλους Ολυμπίου Διός, θα τιμηθούν οι Έλληνες του Πόντου και εξέχουσες προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Η εκδήλωση θα γίνει με τη σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Σοφία Σπυράτου, καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο κ. Ηλίας Υφαντίδης, παραγωγός ο κ. Φάνης Συναδινός, ενώ θα πάρουν μέρος πολλοί καλλιτέχνες. 

Τέλος, όπως γίνεται κάθε χρόνο, η Προεδρική Φρουρά, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, θα φορά τις προβλεπόμενες παραδοσιακές ποντιακές στολές και παράλληλα θα είναι αυτή που θα υποδεχθεί στο ΥΕΘΑ την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.


"Ν": Χαιρόμαστε γι' αυτή την πρωτοβουλία, που ωστόσο δεν αθωώνει την κυβέρνηση για τα (επιτρέψτε μου) εγκλήματά της κατά του ελληνικού λαού... Η Παναγιά να τους φωτίζει, και να φωτίζει (και σκεπάζει) όλους μας και όλο τον κόσμο...

Δείτε επίσης, αν θέλετε:
Για τη Γενοκτονία των Ποντίων μικρό αφιέρωμά μας εδώ

Ενότητά μας για την Παναγία 
Η Παναγία των Ελλήνων! (αφιέρωμα)
Σύντομη βιογραφία της Παναγίας

Άγιος ή όχι ο Κωνσταντίνος ο Μέγας;
Άγιος Κωνσταντίνος & άλλοι άγιοι φίλοι ...

Ιστοσελίδα για την Παναγία Σουμελά
Παναγία Σουμελά - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: